- Член од
- 4 февруари 2012
- Мислења
- 142
- Поени од реакции
- 51
Tokmu taka ne postoi nikakov bog nad tebe, site sme isti i povrzani edni so drugi se doaga od beskonecniot kreator koj sto sme i nie toa. Vistinite ke se otkrijat otkako ke se trgnat barierite granicite koj sto se postaveni vo ovoj nerealen svet ili igra kako sakas kazi ja. Dlaboko vo sebe ja znaes vistinata nema nikakvi bogovi na povisoko nivo, nitu pak ti treba vozdignuvanje na toa nivo. Momentalno kade sto sme sega ni treba vozdignuvanje i toa kako, zaradi urivanje bas na tie barieri-granici sto gi ima covekot vo mozokot. Za da se spoznaes sebesi i drgite okolu tebe deka ste edno isto i povrzani so beskonecniot kreator. Za tie sto gi vikame tuka bogovi koga ke umreme odnoso koga ke go izgubime fizickoto telo ziveeme zaedno. Lucifer ne e edinka toa mora da se sfati, ustavri nie sme Lucifer Entitet.Не сум грешка хиндуизмот одамна е прогласен за најстара религија во светот,тој податок го имаш насекаде првен се мислеше дека е јудизмот но подоцна според записи е утврдено дека тоа е хиндуизмот.
Инаку и мене многу ме збуни со медитацијата и со сатанизмот затоа намерно те прашав дали се работи за истите чакри како и во спиритуалните религии.Сатанизмот (јас колку што сум запозната) се базира на индивидуалност,слободна волја и не практикува никакви ритуали ни медитации туку следбеникот настојува да изгради однос само кон себе и да ја ограничи територијата помеѓу него и останатите луѓе.Не признаваат бог над себе,туку човекот сам по себе е слободен а за тоа не му е потребно никакво воздигнување ниту проширување на свеста бидејќи Сатаната го сметаат за еднаков на себе или во форма која тие ќе ја одберат во него гледајќи моќ и правда.Медитацијата од друга страна претставува проширување на духовните хоризонти со цел да се достигне душевен мир и хармонија без ограничување.
Se treba da se odviva bez nikakvi zakoni tuku po slobodnata volja.
Koj zivee denes po slobodna volja?