Препорака за тетовирање

• Креатор на темата Креатор на темата Ruzmarin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Значи иам 17 години за месец дена 18 и сакам да ставам тетоважа.Работава е што како што разбрав низ Македонија има само 3-4 вистиснки тату мајстори, кои се тие ако може да ми ги посочите и кој би бил најдобар од нив според вас ???

Тетоважата како трајна промена на кожата треба да те претставува тебе, нешто во што се пронаоѓаш, нешто што си го сфатил, открил, а нешто што ќе се каеш кога ќе увидиш дека имало уште да пронаоѓаш и кога ќе си ги промениш гледиштата за работите.

едит

Откако препрочитав сфатив дека не бараш предлог што да тетовираш туку предлог за мајстор.

Тетоважата како трајна промена на кожата треба да те претставува тебе, нешто во што се пронаоѓаш, нешто што си го сфатил, открил, а нешто што ќе се каеш кога ќе увидиш дека имало уште да пронаоѓаш и кога ќе си ги промениш гледиштата за работите.

Ајдеее мајка да не ќе му изиграваш :facepalm:

Ги праша ли твоите дали ќе ти дадат пари за тетоважата?

Ги праша ли твоите дали ќе ти дадат пари за тетоважата?

Тато дава, али мама ич не и се свиѓа идејава за тетоважа, али бидејќи ми е роденден башка и 18ти, што веруем е еден од позначајните у животот сигурно ќе попушти :D

Јас би ти препорачала да не ставаш тетоважи уште на 17 години, затоа што таа доживотно ќе ја носиш и може на 25 години да ти текне дека не ти се допаѓа. Не си доволно изграден како личност со идеали сеуште.

tetoviraj si edna tocka na prstot i ke vidis deka posle 1 god ke sakas da ja nemas....istoto moze da se sluce i so tetovazata sto ja sakas ama ke bide zeznato..... rano ti e za tetovaza

Јас би ти препорачала да не ставаш тетоважи уште на 17 години, затоа што таа доживотно ќе ја носиш и може на 25 години да ти текне дека не ти се допаѓа. Не си доволно изграден како личност со идеали сеуште.
во право си, на 18 да ставев тетоважа, досега ќе поминев под ласер неколку пати :pos:

во право си, на 18 да ставев тетоважа, досега ќе поминев под ласер неколку пати :pos:

Хаха исто, се мислев и јас отприлика тој период од животот каква тетоважа би ставила подоцна, сега за само 2-3 години подоцна кога ќе ми текне што сум мислела да ставам :facepalm:

Ќе ти се уништи тетоважата. Ќе почне да ти се шири како што ќе растеш и таа со тебе ќе расте. Имам другар на 15 стави трајна, но барем имаше добра мотивација, а не рандом сликички. Ќе се каеш, ама никој неможе да те натера :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom