A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Се јавив во ОНЕ на 181 рекоа ќе го средат за 24 часа.

Да ми кажете само дали сте задоволни од интернетов на ОНЕ, дали е стабилен брз итн..

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.615
Поени од реакции
976
Се јавив во ОНЕ на 181 рекоа ќе го средат за 24 часа.

Да ми кажете само дали сте задоволни од интернетов на ОНЕ, дали е стабилен брз итн..
Jas licno sum zadovolen kaj mene do sega nemalo problem i da..stabilen i brz e...

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Сакам да се префрлам на уан ама незнам кој пакет е подобар.
Колкава е брзината? и дали е стабилен?
Дајте некое упатство.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.660
Поени од реакции
799
Сакам да се префрлам на уан ама незнам кој пакет е подобар.
Колкава е брзината? и дали е стабилен?
Дајте некое упатство.
Оне нудат само еден пакет - ТОТАЛ 999 денари фиксен телефон и еден БООМ ТВ брзина до 6144 Кbps / 768 Кbps со 400 ГБ.и имаш WADSL – до 1024 Кbps / 128 Кbps кој е бежичен .

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Оне нудат само еден пакет - ТОТАЛ 999 денари фиксен телефон и еден БООМ ТВ брзина до 6144 Кbps / 768 Кbps со 400 ГБ.и имаш WADSL – до 1024 Кbps / 128 Кbps кој е бежичен .
Фала пријател, а вајрелес има?
не ми се смеј на прашањава оти поима неам јас:pos:
и просто прашање: торент коа ќе симињам ќе биде над 1 мегабајт?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Во идеални услови (при брзина од 6144 kbps) брзината при симнување на торенти треба да биде 768 kbps. Ова секако зависи и од бројот на сидери и слично, така да очекувај брзина нејкаде околу 700 kpbs.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Во идеални услови (при брзина од 6144 kbps) брзината при симнување на торенти треба да биде 768 kbps. Ова секако зависи и од бројот на сидери и слично, така да очекувај брзина нејкаде околу 700 kpbs.
Тоа за сидери јасно ми е но зошто на макс адслов ми иде 1 ипол мегабајт?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.128
Тоа за сидери јасно ми е но зошто на макс адслов ми иде 1 ипол мегабајт?
Oti ONE se prekupci , zimaat net od MAXOT :pos:

True Story.

Kaj mene ide isto kao sho pica ace_element , od 500 do 700 standard retko znae da se povampiri , pa da ide od 800 nagore.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.660
Поени од реакции
799
Фала пријател, а вајрелес има?
не ми се смеј на прашањава оти поима неам јас:pos:
Лошо е да незнаеш а да велиш дека знам,а и сите не сме родени учени па да знаеме . Мислам дека на сите нови корисници даваат рутери TPlink кој овозможу по дома да имаш бежична мрежа

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.615
Поени од реакции
976
Лошо е да незнаеш а да велиш дека знам,а и сите не сме родени учени па да знаеме . Мислам дека на сите нови корисници даваат рутери TPlink кој овозможу по дома да имаш бежична мрежа
Modemi davet na site dlink a ne ruter tplink...retko koj dobil takov ruter :)))

Член од
8 февруари 2012
Мислења
20
Поени од реакции
3
Sega mislam deka na site davaat TPLINK.Jas takov ke dobijam (koga ke mi priklucat za edno 5 meseci :P ).Takov mi trgnaa,a dojdoa i edni drugi momci vo megjuvreme dodeka cekav da mi gi popolnat baranjata i niv im rekoa da dojdat drug den ako sakaat da im dadat i nim TPLINK.Imase ostanato DLINK,ama im ponudija da dojdat za nekoj den koga ke dobijat na lager TPLINK.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
659
Поени од реакции
550
Јас потпишав договор соОНЕ пред една недела и ми резервираа TPLink. Ми рекоја дека за 2-3 дена ќе ме побарат за линијата шо ќе ми се префрлува, ама ете ни се јавија ни ништо. осеќам дека дури на лето ќе имам нет од овде :)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.615
Поени од реакции
976
Јас потпишав договор соОНЕ пред една недела и ми резервираа TPLink. Ми рекоја дека за 2-3 дена ќе ме побарат за линијата шо ќе ми се префрлува, ама ете ни се јавија ни ништо. осеќам дека дури на лето ќе имам нет од овде :)
Sega izgleda imet nov pobrz sistem ..zs jas cekav 30 dena za modemot i uste 6 dena posle toa za aktivacija na netot...i po moe mislenje to bese debilska rabota so cekanjeto...znaci sega davaat tplink ruteri, taka trebase odavno da bidit ama ne bese do pred 2 meseci :))) i btw dosadvi im na 181 za opremata da ti ja dadat pobzo zs spori se ko zelki :)))))

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.660
Поени од реакции
799
Sega izgleda imet nov pobrz sistem ..zs jas cekav 30 dena za modemot i uste 6 dena posle toa za aktivacija na netot...i po moe mislenje to bese debilska rabota so cekanjeto...znaci sega davaat tplink ruteri, taka trebase odavno da bidit ama ne bese do pred 2 meseci :))) i btw dosadvi im na 181 za opremata da ti ja dadat pobzo zs spori se ko zelki :)))))
Не е до нив верувај телеком ја диктира работава се додека ОНЕ не постави нивна мрежа и ја користи на телеком овака ке биде .

Kajgana Shop

На врв Bottom