M
Muranyi
Гостин
Мојсеј е заеднички пророк и во Јудеизмот,Христијанството и Исламот.Исто така и Бог е еден,за истиот Бог се работи во сите три религии.Работава со книгиве е што на пример Евреите не го признаваат Исус за пратеник додека Муслиманите и Христијаните го прифаќаат,сепак Муслиманите не признаваат дека Исус бил распнат и негираат дека бил Бог,Христијаните и Евреите заедно не го признаваат Мухамед иако за Муслиманите тој е последен пратеник.И поради сите овие работи Бог праел апдејти на книгата,за да поверува човекот и да го врати на вистинскиот пат,да не забегува и да верува во погрешни Богови.Добра манџа се религииве,произлезени од кујната на еврејските народни приказни.-- ne mozam jas da iznesam dokazi za toa deka isa/mojsej go podelil moreto na polovina , toa e samo edna prikazna koja postoi vo evrejskata religija, vo stariot zavet vo hristijanstvoto , a sega gledam deka postoi i vo islamot , pa ako edna ista prikazna postoi vo 3 religii , zarem ne e plagijat vo dvete , a sepak se nesto mi se cini deka prikaznata e plagijat vo hristijanstvoto i islamot , za toa koj ja isprevrtel i ja ukral , ke ti kazam deka prikaznata zboruva za vremeto na etar egipet i faraonite, mnogu ,mnogu pred da nastanat i hristijanstvoto i islamot , sto znaci deka sepak e zemena od judejstvoto , gresam li ?
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 18:14 ---
--- lazes , edinstvenoit vistinski bog e perun