Најголемиот студентски дом во Македонија се распаѓа

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Машка зграда го Стив е реновирана,ама џукелите што живеат во неа се за нигде.Бев сведок на еден настан кога од прозори почнаа да се маваат со празни стаклени флаши Скопско.Сум гледал како ножно влегуваат во соба,а рачунај нова врата,пвц прозори(неможеш да кажеш дека дува од тие)

Собите во женска зграда во Стив не се лоши(најчесто девојките само на свој трошок кречат нешто си ставаат полици)и се пристојни за живеење.Е тоалетите во женска зграда се катастрофа,гомна на сите страни,а башка и обезбедувањето неможе ништо да направи и доаѓаат секакви будали и ги тормозат у ниедно време.

За бараките несакам муабет да правам,незнам дали има некој што живее во нив,ама доколку живее стварно ми е жал за него.

Гоце нема потреба да се реновира,туку таа грда комунистичка вукојебина мора подитно да ја снема(како што треба да ги снема МНТ и пошта).

Сум бил во Гоце само во една соба,на најгорните спратови,мислам дека ти се само за апсолвенти пошто има по еден човек во соба.Е таму е катастрофа,ходниците се хорор,знам зимно време бев во тоа ходниците ако седиш повеќе од 10 минути обавезно закачуваш бронхитис или асма,а во најмала рака ќе те фукне промаја и ќе останеш укочен цел семестар.

Во студентските домови прво треба да се воведе ред,односно да се знае кој влегува,пошто најголемите проблеми и штети ги прават нашинциве(скопјаните),барајќи топло месо по домовите.Ама и самите девојки се криви кога си викаат кондовци,сарајци и се дружат по собиве за едни штикли од Шутка.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.818
Поени од реакции
12.308
најголемите проблеми и штети ги прават нашинциве(скопјаните),барајќи топло месо по домовите.
Пардон товариш Димитри, таму никогаш не сум скршил ништо ...:)
Во студентските домови прво треба да се воведе ред,односно да се знае кој влегува,
како, тоа е проблемот...ќе му кажеш на врата дека идеш да учиш кај некоја...Ќе се згази од смеење... :D
Тогаш барем у зградата у Стив не пуштаа така лесно, барем навечер. Исто у Гоце у диското ако те осети дека си скопјанец, маф...
Oвие објекти почнуваат да се градат после успешната реконструкција на првата и втора машка зграда во овој студентски дом.
А од каде се оние слики од првите постови?

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Пардон товариш Димитри, ја никогаш не сум скршил ништо...
како, тоа е проблем...ќе му кажеш на врата дека идеш да учиш кај некоја...Ќе се згази од смеење... :)
Тогаш барем у зградата у Стив не пуштаа така лесно, барем навечер. Исто у Гоце у диското ако те осети дека си скопјанец, маф...
А од каде се оние слики од првите постови?
Сите сме иделе таму,некои и сеуште идат.Јас кога сум бил таму,секогаш сум бил примерен,за разлика од другариве :D .Интересно е во секој случај.

Ваљда си постар,сега и со две кучиња можам да влезам у кој студенстки сакам,ех времиња беа тоа... :D

Стив,прва,втора,трета ламела убавини...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Не глупирај бе..
Ќе ги обојат ако искочат 30 души, а Фрч и Буч у прв ред...
Нека искочат 3000 , ни поликолор не ги бои... една овца не прави стадо..ама сто прават.
8000 на протести против полициска бруталност. резултат: сдсмовци - соросоиди. Без наивност молиќу :)

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
80% на темава се постови напишани од некој што не верувам дека е стапнал во студентски дом. Што две чисти немат како стојат работите.

CiTro повикува на протести , PurplePuma ќе излегла да покаже солидарност, повикуваат да излезат студентите на протест. Ебати солидарноста кога вас ве боли таквото за сместување за догодина, ако ги примате кај вас дома догодина да се сместат.

Најтрагично е што од година на година во студентските се примаат дегени кој завршиле одвај средно се запишале на некој факултет што и они незнаат како се вика благодарение на новите услови што и доста е да имаш завршено средно со просек 2.00 и тука се само да трошат парите на мама и тато, да пијат цело време и да дивеат и кршат.

Прва година кога бев едни дебили испокршија цела гајба и милион тегли во ходник, 1 саат се расправаш со некој простак и накрај ичисти кај мене пред врата и рече пред твоја врата нема да кршим ама пред другите не се мешај. Дигнав раце и отидов во другата зграда на гости. Коа се вратив во 4 А.М. влегував преко прозор затоа што едноставно требаше да одам 7-8 метри по скршени шишиња и тегли.
Сум бил сведок кога доаѓа дифендер и алфи викнени од чуварите затоа што некој се запиле. Да ме стават да го глеам списокот на студенти од мојот град сите од типот на горенаведените ќе ги избришем.

А за скопските "фраери" што доаѓаат по студентските неам коментар. Повеќе ги жалам девојките , но не се во толку голем број како што мислат Lurtz и Димитри дека сите се дојдени тука да се ебат за штикли од Шутка.
Доаѓаат на забави во студентските домови и изиграваат фраери пред студените кој се 100+ километри од дома и мислат дека фатиле бога за муда.
Такозваниот водач на навивачка група Пирати доаѓаше пиеше и си заминуваше ебате дегенот. Баш ме интересира дали некој ќе го толерираше ако во стара чаршија или по центар така правеше. Коа направи голема сметка му се јавија на Самоил кој не беше којзнае каков претседател али од прасево што е денес претседател на студентите беше 5 пати подобар , кој пратил врска неам само знам наредниот ден коа излегов имаше крвишта по ходник од клубчето па се 10 метра од излезот на зградата . Коа прашав што се случило само рекоа Денис тешко дека ќе се појави до крајот на годината во оваа зграда. Според некој пратено е партиски од Лупус некој и го разбил добро Денис.
Тогаш како бруцош ми скурче Стив, реков на сестрами секоја чест како си издржала 4 години тука ама догодин не седим овде. Потоа 2 години во Кузман каде е премија во однос на сите други.Не до квалитетот но до културата која беше

Инаку оваа година сум на стан, па скопјани не сте нешто подобри од студентите. Тој надмене разведен секоја вечер журки и галама до 4 . Таа до мене се уби од ебање коа нејзините ги нема дома. На порнич толку не стенкаат како оваа.
Во студентски (на Кузман мислам НЕ на Стив) кога има галама од комшии удриш во ѕид и намалуваат тонот, овде е обратно.

Вчера бев на гости во Стив и се работеше нешто минимално над бараките каде треба да градат нова зграда. Која според тоа што прочитав треба за 8 месеци да е готово. Ако ја направат до Септември јас ќе се соблечам и гол ќе трчам маратон од Стив до Гоце. И назад.

Ме мрзи сега да пишувам вечер пак еден долг пост ќе има.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Епа друже тој што треба да седи тамо треба да се буни 2 опомени 3тата збогувај се со престој во студентски дом и чао пријатно. Неможе некој мочковци што дошле за така да ви го земаат местото на вас што стварно сакате да учите а неможете да си дозволите стан. А за по зградиве што се случува немам коментар тоа е се до култура...

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Јас само реков "Ќе ве отепа некоја струја", кога пред некој ја имав таа (не)прилика да видам со свои очи како си протекува вода низ еден ѕид.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Најсветлата точка на Гоце е продавницата Грне.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Инаку оваа година сум на стан, па скопјани не сте нешто подобри од студентите. Тој надмене разведен секоја вечер журки и галама до 4 . Таа до мене се уби од ебање коа нејзините ги нема дома. На порнич толку не стенкаат како оваа.
Ехеее, тоа е друга приказна, мислам дека од толку сменети згради и комшии можам цела книга со пикантерии да издадам :D, што не ќе доживее човек.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Студентот во Македонија е аморфна, леплива и инертна маса, јас веќе студент не сум ама истото го мислев и тогаш и сега, и себе си се сметам во таквата маса, едносавно не сме/бевме способни за ништо, но факт е дека секој кој имал маклу иницијатива за нешто да направи и промени бил згазен, здробен и исплукан од масата.

Така да и ова што го имаат многу им е, и така поголем дел од нив студираат за на неколку години да избегаат од животот дома, кој во голема мера е победен, помачен и порестриктивен дури и од мизерната собичка во студенски дом во „метрополата“.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.818
Поени од реакции
12.308
ќе идам малце офтопик ама вакви ставови ме ежат, колку нефлексибилни луѓе
А за скопските "фраери" што доаѓаат по студентските неам коментар. Повеќе ги жалам девојките , но не се во толку голем број како што мислат Lurtz и Димитри дека сите се дојдени тука да се ебат за штикли од Шутка.
Доаѓаат на забави во студентските домови и изиграваат фраери пред студените кој се 100+ километри од дома и мислат дека фатиле бога за муда.
Зш толку омраза бе аман. Ако ти е скопјанка сама дома или у викендица, ќе решаваш алгебра со неа, нели?
А ако ти е посета на скопјанец у студентски дом синоним исклучиво за ебавање девојки, бааги се лажеш. И зашто, не смее скопјанец да се дружи со не-скопјани...не смее со нив да искача, да иде кај нив дома? Или ако е женско не смее, или у диско не смее...? Не си ми јасен со ова предрасудиве.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 18:15 ---
Само да додадам, гледам се повеќе се затворате во вашите трла по разни основи, затоа никогаш нема да сфатиш (и повеќето) некои нешта од тој живот. Мило ми е што покрај скопско друштво сум имал одлични пријатели прилепчани, битолчанки, црнци и црнкињи, еден гевгеличанец и една гркинка...и неколку други. Не болеше петица кој од каде е...сеа што се двоите и по големина на уши, ја не сум ви виновен.

Kajgana Shop

На врв Bottom