аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.522
значи човек треба да е сериозно ненормален за да поверува на ваква статија. ајде еве јас сум тазе дипломиран инфроматичар. сестра ми заврши јавна администрација. редовно гледам огласи и се бара најразличен кадар. да видиш да неверуваш за обичен продавач ти бараат година дена работно искуство ( жити се најмило за продавач година дена - алоооо ). за информатичар ко шо глеам бараат ЈАКО познавање на минимум 3 програмски јазици и у описот пишува уште 10 работи шо треба да ги знаеш од кој ете пола ги знаеш пола не... не еднаш се дешава да видам минимум 3 години работно искуство. и ете да најдеш работа ПЛАТА КОЛКАВА ? - КОЛКУ ВЛОЖЕН ТРУД ? сестра ми со завршена јавна администрација работи у продавница за кондури. пријавена е и вработен фала му на господ НО 9 000 на картица и 3 000 на рака. па добро бе она ако остане со оваа работа колкава пензија ке зема утре ден ( ма да е рано да се гледа за толку далеку ) + 3000 на рака и дава за да се сокрие данок и слични срања - државата кога знае да кажува дека „младите несакаат да работат“ нека каже барем и „газдите на фирмите исплаќаат плати според закон“.
сериозно треба човек да е ментален за да поверува у ваква ствар. демек ние не си ја знаеме ситуаицјата у државава.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 02:07 ---
еве што се дешава да ти објаснам на кратко
50 денари саат прекувремено нема плус пари односно иста е тарифата
у 7 00 ти вика АЈДЕ ШТО ЧЕКАШ ВИДИ ГО СААТОТ.
се работат 6 дена во неделата ( дури и недела „те замолува“ да дојдеш на работа )
услови за работ никакви - знаеш како е да работиш со браварија МИНИМУМ треба да имаш некоја заштиотна облека купена од фирма и ракавици. у таа фирма да не ја именувам САМО ракавици добиваш ЕДВАЈ на 1 месец - за другото снајди се па жиувеј.
ако се оди на терен ич не му е гајле на газдата дали е 50 степена или -20 ти вика ти треба да работиш КАКО? - ке се снајдеш
пошто има организиран превоз од фирмата со комбе а најчесто комбето е на терен се дешава да дојдеш дома после 12 дури некад и 14 работни саати и ти вика АКО ТИ ОДГОВАРА ЧЕКАЈ ПРЕВОЗ АКО НЕ ТОА Е ТОА.
браварија мачна тешка и ризична физичка работа за 50 денари од саат.
плата ти касни МИНИМУМ недела дена...
теба да правам муабет понатака ?
сериозно треба човек да е ментален за да поверува у ваква ствар. демек ние не си ја знаеме ситуаицјата у државава.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 02:07 ---
А јас ви гарантирам дека има работа.
Секогаш кога сум имала потреба од работа, сум наоѓала.
Проблемот најчесто сум била јас, немам статус со кој можат да ме пријават - редовен студент сум, на повеќето интервјуа заради тоа ме имаат одбивано.
Последната работа додека ја работев, добив понуда за уште една друга.
Само, има еден многу важен момент - треба да сакаш да работиш.
пума - ја работам 4 години по ред сеознска работа ( 2 3 месеца ) браварија.А јас ви гарантирам дека има работа.
Секогаш кога сум имала потреба од работа, сум наоѓала.
Проблемот најчесто сум била јас, немам статус со кој можат да ме пријават - редовен студент сум, на повеќето интервјуа заради тоа ме имаат одбивано.
Последната работа додека ја работев, добив понуда за уште една друга.
Само, има еден многу важен момент - треба да сакаш да работиш.
еве што се дешава да ти објаснам на кратко
50 денари саат прекувремено нема плус пари односно иста е тарифата
у 7 00 ти вика АЈДЕ ШТО ЧЕКАШ ВИДИ ГО СААТОТ.
се работат 6 дена во неделата ( дури и недела „те замолува“ да дојдеш на работа )
услови за работ никакви - знаеш како е да работиш со браварија МИНИМУМ треба да имаш некоја заштиотна облека купена од фирма и ракавици. у таа фирма да не ја именувам САМО ракавици добиваш ЕДВАЈ на 1 месец - за другото снајди се па жиувеј.
ако се оди на терен ич не му е гајле на газдата дали е 50 степена или -20 ти вика ти треба да работиш КАКО? - ке се снајдеш
пошто има организиран превоз од фирмата со комбе а најчесто комбето е на терен се дешава да дојдеш дома после 12 дури некад и 14 работни саати и ти вика АКО ТИ ОДГОВАРА ЧЕКАЈ ПРЕВОЗ АКО НЕ ТОА Е ТОА.
браварија мачна тешка и ризична физичка работа за 50 денари од саат.
плата ти касни МИНИМУМ недела дена...
теба да правам муабет понатака ?