Кој е критериумот по кој цениме дали една девојка или жена е добра девојка или е к***а

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Kaj mene vo pobliska okolina i vo semejstvoto vazi tradicionalnoto definiranje na kurva a toa ima povejke znacenija
-kurva -zena koja ima soprug a go izneveruva
-kurva -devojka koja ima decko a isto taka go izneveruva podolgo vreme barem ( toa e ocigledno, site znaat samo toj ne znae)
-kurva - devojka koja neprokopsano i cesto menuva seksualni partneri,
Pod prostitutka isto taka vo znacenjeto e sodrzan i zborot kurva bidejki menuva brzo seksualni partnerii a za toa naplaka ( moe mislenje deka ovie zeni (prostitutkite) se mnogu fer oti se iskreni i sekogas gi gledam so pogolema simpatija otkolku drugive pogore navedeni )

Ne postoi Fraerka tuku postoi potreba na opstestvoto da ja opravda kurvata ;) i da pluka po tradicionalnite vrednosti.

Se izvinuvam sto koristam latinica.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.702
Поени од реакции
1.095
Можда надвор од тема али на повеќето им се јасни оние девојки што имале повеќе дечковци биле откачени итн... Него сакам да прашам ако некој знае најдобро девојка да биде да ми одговори како тие ги познаваат оние машки што се на место или едноставно речено пристојни за нив и како според нив изгледа еден добар маж до нејзе :) !?!?!?!?!?!?!?!

Член од
15 февруари 2012
Мислења
52
Поени од реакции
142
Сите жени се курви,извини мајко!
Ова го кажал кој други ако не големиот е*ач Наполеон!
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 10:02 ---
Курва е кога машките во момент на бес за неисполнети очекувања и кажат на добра девојка ,,КУРВО,,а сами не знаат што значи поимот курва.
Кај нас во наше мало се користи поимот ,,радодајка,,малку е пософистицирано .......:D Инаку јас си ги сакам и едните и другите многу ми се симпатични;)
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 10:09 ---
Тоа е малку нерален поглед на светот. Никој не е имун на мислењето на околината. Само на кучињата не им е гајле што мислат другите за нив...
Не ги заборавај и кучките.......(y)

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.361
Поени од реакции
4.170
Во случајов, никој никому не кажува како да живее, туку се дискутира за тоа дали постои некој стандардизиран начин за класификација на курви и на оние другите. Иако се чини дека не постои таков начин, јасно е дека сите во главата имаме направено некоја поделба на курви и поштени. Дури и во најлибералните општества постојат зборови кои ја дефинираат разликата помеѓу курвите и оние другите.

Еве јас, најотворено и малограѓански признавам дека постои бројчана граница на бивши сексуални партнери преку која не можам да преминам, па да се работи и за Моника Белучи. Исто така не би можел да преминам и преку изборот на некои бивши. Познавам неколку луѓе, за кои ако знам дека мојата потенцијална партнерка имала секс со некој од нив, ни на крај памет нема да ми биде да имам нешто со неа. И ова не е од хигиенски причини. :)

Наречи ме сељак или малограѓанин, јеби га, тоа е...
прав си, колку и да е убава девојката има типови кои доколку ја имаат плеснато абе несакам да ја видам а не пак ли нешто посериозно да имам со неа

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Нема да навлегувам во дефинирање на поимите ,,добра,, девојка и курва. Сепак по некој логичен след на настаните, најдобра би била фригидната, бидејќи нејзината поставеност кон проблематикава :icon_lol: ќе остане константна во текот на целиот нејзин живот :D . А, во поглед на другите ,,добри,, можно е да дојде до нагло влошување, дури и откако сте ја вдомиле и сметате дека е со педигре.

Сите сакаат чесна и паметна. Ако ги поделиме на 2 главни категории сите девојки - чесни и курви, има уште 2 други поткатегории - паметни и глупави. Со оглед на тоа што најпосакуваната категорија, ем чесна ем паметна - е најголема реткост, па и најмалку застапена на пазарот, подобро е најголемиот број ,,бирачи,, да се помирите со време дека ќе добиете некоја од останатите категории :icon_lol:...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Еве јас, најотворено и малограѓански признавам дека постои бројчана граница на бивши сексуални партнери преку која не можам да преминам, па да се работи и за Моника Белучи.
Би сакала да знам како одредуваш со колку спиела девојката? Одиш од човек на човек во градот и запишуваш или веруваш во она што ќе ти го каже она?
И уште нешто, отвараш тефтер и запишуваш две линии од 1-5 добра девојка, 5-15 курва, над 15 пачавра? Или возрасна граница 19 години, веројатноста да спиела со повеќе од 5 е 2,34%? Можеби се употребува и математичка формула за веројатност?

N

Nessa Alcarin

Гостин
прав си, колку и да е убава девојката има типови кои доколку ја имаат плеснато абе несакам да ја видам а не пак ли нешто посериозно да имам со неа
Значи сума сумарум, самите момци ги прават девојките „курви“. Аха, значи ќе си најде девојче дечко, ќе му верува, ќе се плеснат, ќе ја остави и ќе и извади муабет дека е курва. И според оваа информација што ќе се прошири во чаршија вие ќе си ги бирате идните жени.
Абре „мочковци“ видете прво што носите во главата, па после меѓу нозете, па дури после ословувајте не како курви. Туку треба да размислите дали некоја девојка вас ќе ве избере за маж, или со изговор дека сите се „курви“, ќе си останете сами.

B

Black Guard

Гостин
Пред се лојалност,искреност и добронамерност се разбира и јас ќе возвратам соодветно.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
1. а дали ти знаеш дека “твојата“курва може да биде и убава или пак грда...
2. да не случајно знаеш од извадокот на македонскиот дигиален речник како се движат цените на убавите курви?
1. Ја неам курва
2. Опрај се

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Навистина не знам како да го разберам овај испад?

:confused:
Се извинувам на тебе и на сите коишто им предизвикав душевна болка со изјавата Fuck me harder. Мислев дека повеќето од вас знаат што значи:)
Очигледно ќе беше полесно да кажам дека имав дечко со кој две години правевме фати се - раскини оти не можеше да се помири со ликот и делото на мојот бивши.
Колку само енергија изгубивме во толкување, правдање, трескање врати, залудни патувања, наместо за целото тоа време да водевме љубов.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.834
Поени од реакции
20.280
Ај да ве потсетам со песничево од Штулич Џони, ах тие курви, роспи, бештии... секад се најпљукани и најпосакувани, колку и да се јадело бубрези за некоја која се штанцала со кој да и стигне, пак била посакувана од некого, и Џемо од мое екс маало што мене лични ми беше пред се грев и гроза да ја гледам некој ја општеа па да не зборам за други... нема критериум на добра девојка, се додека не дојде некој фраер и ја нарече курва и од тука сите по дифолт „офца“ систем идат на тоа дека таа е курва без разлика со колку легнала и каква е всушност, битно „извадоше и онуј реч курва“ ...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Чудно како девојкиве се најсложни баш на оваа тема :icon_lol:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Чудно како девојкиве се најсложни баш на оваа тема :icon_lol:
Мене ми е уште почудно како машките се осврнуваат само на вториот дел од темата.
Никој не кажа по што цени дека една девојка/жена е добра.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Курва е секоја девојка која носи минич или се облекува провокативно.
Курва е секоја девојка која зборува или се однесува провокативно.

Уствари курва е секоја девојка која ебе машки. А машките не сакаат да бидат ебени. Тие сакаат да ебат. И секоја која што ќе ги изебе нив (без разлика дали тоа ќе вклучува сексуален однос или се однесува на метафоричната употреба на зборот), автоматски, бескомпромисно станува курва.

Јас сум сведок на случај каде за една девојка се ширеа такви гласнини, да не знаеш дали да се згадиш или да ти падне жал. Дечки од моето маало ми се фалеа дека за една кутија цигари „им дала“, и дека нема кој ја нема поминато, а на крај испадна дека девојката е невина, за што имаше и потврда од гениколог. Така да, дефиницијата за курва кај нас нема врска со бројот на сексуални партнери.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Мене ми е уште почудно како машките се осврнуваат само на вториот дел од темата.
Никој не кажа по што цени дека една девојка/жена е добра.
Едноставно е.
Курва е негативниот дел од темата.
А нели , лошото повеќе се памти од доброто.Стравот повеќе трае од љубовта итн итн.

Kajgana Shop

На врв Bottom