Губење на семејното презиме

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Уште го тупите за ова?

Пумата е Чак Норис, жива сила не ебе.

ОК?

Таа ќе воспита 14 годишно дете непатријахално, за кога ќе го заебаваат децата дека татко му нема мадиња, него да му биде сеедно.

Сто посто...

:facepalm:
До сега никој не ти обрна внимание, еве сега јас ти обрнувам.
Немаш право да ми судиш, по ниту една единствена основа.
Всушност, суди ми, само што не си духовит во случајов. Не се труди.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
До сега никој не ти обрна внимание, еве сега јас ти обрнувам.
Немаш право да ми судиш, по ниту една единствена основа.
Всушност, суди ми, само што не си духовит во случајов. Не се труди.
Обрати се вели, не обрни.

Смислата за хумор е релативна работа. Батали. Не ти судам, ти се смеам. Се инаетиш како мало дете за смешна работа, за да докажеш колку си посебна. Абе у ПМ. Си го смени името. Сега децата ќе ти имаат 6 презимиња. А мажот ти ќе биде ќефој, оти она не го боли за околината.

Дај жити леб, олабај не малку...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Обрати се вели, не обрни.

Смислата за хумор е релативна работа. Батали. Не ти судам, ти се смеам. Се инаетиш како мало дете за смешна работа, за да докажеш колку си посебна. Абе у ПМ. Си го смени името. Сега децата ќе ти имаат 6 презимиња. А мажот ти ќе биде ќефој, оти она не го боли за околината.

Дај жити леб, олабај не малку...
Па како што гледам, никој не ме игнорира. Немам намера на никого да климам со глава, ниту на форум, ниту надвор од него.
Не се согласувам со оваа традиција, и немам намера да ја применам. А кој што мисли... за себе нека си мисли ;)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Па како што гледам, никој не ме игнорира. Немам намера на никого да климам со глава, ниту на форум, ниту надвор од него.
Не се согласувам со оваа традиција, и немам намера да ја применам. А кој што мисли... за себе нека си мисли ;)
And here we go again...

Се разбира дека не те игнорираат кога кажуваш небулози. Ако почнеш да тврдиш дека е нормално гола да се шеташ низ град, повторно нема да те игнорираат.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
And here we go again...

Се разбира дека не те игнорираат кога кажуваш небулози. Ако почнеш да тврдиш дека е нормално гола да се шеташ низ град, повторно нема да те игнорираат.
Тоа не ме прави мене досадна ;)
Што к ги боли како ќе се презиваат моите деца? :)
Добро знаеш, колку мене ми чуе за било кого... ама баш за било кого. И тоа што рандом форум фацки ќе ми кажат, ептен па ми се брои како важно во животот ;)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Тоа не ме прави мене досадна ;)
Што к ги боли како ќе се презиваат моите деца? :)
Добро знаеш, колку мене ми чуе за било кого... ама баш за било кого. И тоа што рандом форум фацки ќе ми кажат, ептен па ми се брои како важно во животот ;)
Како што реков, Чак Норис вода може да ти носи...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Токму така. Многумина овде не ме познаваат, ти ме познаваш. Мислам дека тоа ти стана јасно. Anyway, I'm not the topic of the discussion :)
Сама се стаи у тема на дискусија кога го изјасни ставот. Не моеш да очекуваш да кажеш свое мислење а да не ти контра никој.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не е проблем да се дискутира мојот став ;)
Твојот став повлекува и твои аргументи и размислувањеа кои колку и да се субјективни или од друга гледна точка приватни, се важен фактор во дискусијата.
А друго е што е твое дали сакаш да ги споделиш или не.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Твојот став повлекува и твои аргументи и размислувањеа кои колку и да се субјективни или од друга гледна точка приватни, се важен фактор во дискусијата.
А друго е што е твое дали сакаш да ги споделиш или не.
А ти очигледно не ја сфати дискусијата меѓу мене и членот.
Имаш нешто да кажеш во врска со темата или?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
А ти очигледно не ја сфати дискусијата меѓу мене и членот.
Имаш нешто да кажеш во врска со темата или?
Пер, убаво ја сфатив дискусијата.
Мислиш дека арно ќе напраиш со тоа шо ќе се докажеш како “рамноправно важен“ родител у фамилијата шо тоа ќе му стаиш 2 презимиња на син ти, и ќе се надеваш дека ти и твојата просветленост за not giving a fuck ќе ја пренесеш на син ти и заебанциите упатени кон него нема да го донесат до депресија. И остај, тоа не е моментот, моментот е што не смеат да ти судат за тоа.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Пер, убаво ја сфатив дискусијата.
Мислиш дека арно ќе напраиш со тоа шо ќе се докажеш како “рамноправно важен“ родител у фамилијата шо тоа ќе му стаиш 2 презимиња на син ти, и ќе се надеваш дека ти и твојата просветленост за not giving a fuck ќе ја пренесеш на син ти и заебанциите упатени кон него нема да го донесат до депресија. И остај, тоа не е моментот, моментот е што не смеат да ти судат за тоа.
Секако дека смеат да ми судат, ниту први, ниту последни.
Ама јас - I really don't give a fuck ;)

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
Јас мислам кога сте веќе кај ставање две презимиња на децата, треба да размислите за додавање уште едно име.. ради уникатноста не за друго.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Значи - примерот со името, го дадов како објаснение зошто ми е важно. За лично мене ми е важно.
Мајтап со детето може да тера кој сака, и мене ми викаат дека сум ,,нездрава,, што сум сменила име, или што сум атеист, или што сум вегетеријанец - што мислиш, колку ме заболе за тоа? Ако детето го научам јас на стереотипи, веројатно ќе го повреди мислењето на другите. Да се разбираше ти малце во психологија, ќе го знаеше тоа.
Моето дете, ако го носи татковото презиме, автоматски доаѓа од патријархално семејство, а тоа е последното што го сакам за него, да има мислење дека татко му е глава на семејството. А мојот иден сопруг, исто така, или ќе биде опериран од тоа ,,што ќе речат другите,, или - нема да ми биде сопруг.
Само сонувај дека сите мажи мислат како тебе, во реалноста познавам доста мажи кои цеф не им чуе за ,,традицијата,, и ,,билдањето муда,, .

И не, не се заебавам за тоа. Мајка ми не ми е помалку родител од татко ми, го носам презимето на татко ми, а од моминското презиме на мајка ми го извадив, моментално, првото име.
Види сега, тоа твоето ново име, или го знаат сите и те нарекуваат “нездрава“ или никој не го знае, одлучи се. Види друго нешто, цело време зборуваш дека не ти е гајле што мислат другите за тебе, тогаш зошто детето да го носи и твоето презиме? За да видат истите тие луѓе за коишто не се замараш дека си рамноправна во растот и развојот на детето? Друга причина не гледам.
А за тоа патријархално семејство и таткото дека е глава на семејството, ти одговорив дека во скоро сите документи го пишува татковото име. Ете ти нешто што не е по твој кеф во државата, вложи напори да го смениш.
Мажот ти ќе биде опериран од многу работи како што гледам, само пази од многу операции да не ја изгуби и кичмата, ако воопшто ја има.

Kajgana Shop

На врв Bottom