у реду е, не ја какај темата... не сваќаш и тоа е тоа... немој авто фанатиците да ги правиш глупи луге... сите луге уживаат у нешто... јас па неможам да сватам да ти биде нај убаво на свет да клекнеш у кафана и да јадеш и пиеш до посерување... и тоа ако не ској ден, ондак секој втор ден... или никако неможам да ја сватам фудбалската треска... фудбал ама ич не ме интересира, ептен ми е глупа работа... 20 будали трчаат по 1 топка, а двајца седат меѓу две прачки и пазат другиве 20 да не им ја протнат топката... ама не идам во темите за фудбал и да го глушам маубетот... или па никако неможам да сватам фрлање толкави пари за едно мало нешто како што е процесор (димензии 6 на 6 сантими и кошта од 300 преку 1000 евра) за компјутер или она графичка картица за компјутер со димензии 2 сантими на 10 сантими и кошта 500 евра па нагоре... никако не ме палат хај тек апарати низ дома... ама...
затоа па многу кеиф ми праи на некоја билдана кола да и чујам звук, да осетам повлекување кога ке стиснам на педалата за гас и ке допре до патосот (pedal to metal) и да помирисам мирис на чад од запалени гуми во комбинација со огромна колична на издувни гасови од високо октански бензин... просто обожавам да влетам со преку 150 на саат во кривина и од 0 до 100 км на час да дигнам брзина за помалку од 4 секунди... а дефинитивно нај убав момент ми е кога ке го пробијам звучниот зид со брзина од преку 330 км на час... исто така уживам во дрифтање и вртење во круг, маткајки ја таа снага и контролирајки ја со 2 нозе и 2 раце... снага која ако се израчуна за 10 секунди е доволно за да се урне една куќа за 1 саат... моќта која се осеќа додека возиш такво возило е триумфот на самиот себе... просто свршавам кога сум во такво возило...
се надевам дека ти доловив нешто... а ако не, тогаш ок... обиди се да ја најдеш својата пасија...