Кој е критериумот по кој цениме дали една девојка или жена е добра девојка или е к***а

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.361
Поени од реакции
4.171
Друга е поентата, не ме разбираш. Значи дали тебе ти е поважно што ќе мисли околината за девојката која ТЕБЕ ти одговара, или поважно ти е да бидеш со таа девојка без разлика што мислела околината?
Што ако најдеш девојка која ја сакаш, ти одговара карактерно, те засмејува...едноставно кога е до тебе, ништо повеќе не ти треба. Дали сето тоа ќе го отфрлиш, затоа што според "околината", таа не била "добра" девојка?
ако најдам девојка која ја сакам, ми одговара, ме засмејува.... но ако имам за неа мислење дека е курва таа МЕНЕ нема да ми одговара, и поради тоа мое мислење се ке падне во вода, едноставно ке немам мир. а моето мислење немора секогаш да се совпага со тоа на околината, некогаш околината за некоја девојка може да смета дека таа е курва но јас да сметам дека не е и тогаш ке ми биде битно моето мислење а не на околината и во тој случај немам проблем, или обратно околината може за некоја девојка да смета дека е добра но јас поради некои информации кои ги имам а околината ги нема да сметам дека таа е курва и во тој случај пак нема да ми биде битно мислењето на околината туку моето мислење

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
ако најдам девојка која ја сакам, ми одговара, ме засмејува.... но ако имам за неа мислење дека е курва таа МЕНЕ нема да ми одговара, и поради тоа мое мислење се ке падне во вода, едноставно ке немам мир. а моето мислење немора секогаш да се совпага со тоа на околината, некогаш околината за некоја девојка може да смета дека таа е курва но јас да сметам дека не е и тогаш ке ми биде битно моето мислење а не на околината и во тој случај немам проблем, или обратно околината може за некоја девојка да смета дека е добра но јас поради некои информации кои ги имам а околината ги нема да сметам дека таа е курва и во тој случај пак нема да ми биде битно мислењето на околината туку моето мислење
Тогаш зошто ти е потребен критериум од другите? :)

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.361
Поени од реакции
4.171
Тогаш зошто ти е потребен критериум од другите? :)
за да продискутираме кои ни се критериумите, да продискутираме како околината гради мислење, никаде не реков дека мене ми е потребен критериум

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.361
Поени од реакции
4.171
Ако најдеш таква и ја промашиш, можеш да се прогласиш за мисир на годината.
Без оглед на тоа ако таквата ја имаат плеснато половина од другарите, понекој колега, случајно и некој комшија? мислам дека ке излезе обратно, ако ја погодам ке треба да се прогласам за мисир на столетието :cautious:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
за да продискутираме кои ни се критериумите, да продискутираме како околината гради мислење, никаде не реков дека мене ми е потребен критериум
Ако секој си ја гледа работата, и не му е битно кој како си го живее животот, нема потреба "околината да гради мислења".
Што цел или функција од тие "мислења на околината"? За да ставаат на "тапет" некого како е ненормален, нормален, забеган или добар?

I

Iblis

Гостин
Без оглед на тоа ако таквата ја имаат плеснато половина од другарите, понекој колега, случајно и некој комшија? мислам дека ке излезе обратно, ако ја погодам ке треба да се прогласам за мисир на столетието :cautious:
Brate to se kara!!!
Dule Savic

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Не знам зошто, ама и во двата случаи испаѓаш мисир. Да не е проблемот во тебе?
И што се фативте сите за вториот (курвинскиот ) дел од прашањето? Никој не мубаети за добри девојки.
Денес ја видов темата и мислев дека до ова време ќе биде во корпа, ама благодарение на курвинскиот дел, се уште е актуелна.

На поставената тема не одговарам, зашто е бесмислена. Нема критериум. Или, еве, според статистиката, има: ако е интересна тогаш е курва.
Значи, ајде машкиот свет нека се сврти кон добрите девојки, да видам во што уживате и што сакате.
Да не излезе дека знаете да коментирате само за она што НЕ Го САКАТЕ.

Секоја чест на исклучоците.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.361
Поени од реакции
4.171
Не знам зошто, ама и во двата случаи испаѓаш мисир. Да не е проблемот во тебе?
И што се фативте сите за вториот (курвинскиот ) дел од прашањето? Никој не мубаети за добри девојки.
Денес ја видов темата и мислев дека до ова време ќе биде во корпа, ама благодарение на курвинскиот дел, се уште е актуелна.

На поставената тема не одговарам, зашто е бесмислена. Нема критериум. Или, еве, според статистиката, има: ако е интересна тогаш е курва.
Значи, ајде машкиот свет нека се сврти кон добрите девојки, да видам во што уживате и што сакате.
Да не излезе дека знаете да коментирате само за она што НЕ Го САКАТЕ.

Секоја чест на исклучоците.
ама пак нешто те интересира темава драга лангелина

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ако секој си ја гледа работата, и не му е битно кој како си го живее животот, нема потреба "околината да гради мислења".
Што цел или функција од тие "мислења на околината"? За да ставаат на "тапет" некого како е ненормален, нормален, забеган или добар?
Тоа е малку нерален поглед на светот. Никој не е имун на мислењето на околината. Само на кучињата не им е гајле што мислат другите за нив...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тоа е малку нерален поглед на светот. Никој не е имун на мислењето на околината. Само на кучињата не им е гајле што мислат другите за нив...
Точно. Но тоа не е причина за да не се размислува во тој правец.
Ништо не се менува преку ноќ, па ни менталитетот на луѓето, но според мене едно од основните права на секој човек, е неговиот личен избор како ќе си го живее животот.
Таквите стереотипи кој оцрнуваат некого, затоа што бил различен од останатите само допринесуваат за затупување.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Точно. Но тоа не е причина за да не се размислува во тој правец.
Ништо не се менува преку ноќ, па ни менталитетот на луѓето, но според мене едно од основните права на секој човек, е неговиот личен избор како ќе си го живее животот.
Таквите стереотипи кој оцрнуваат некого, затоа што бил различен од останатите само допринесуваат за затупување.
Во случајов, никој никому не кажува како да живее, туку се дискутира за тоа дали постои некој стандардизиран начин за класификација на курви и на оние другите. Иако се чини дека не постои таков начин, јасно е дека сите во главата имаме направено некоја поделба на курви и поштени. Дури и во најлибералните општества постојат зборови кои ја дефинираат разликата помеѓу курвите и оние другите.

Еве јас, најотворено и малограѓански признавам дека постои бројчана граница на бивши сексуални партнери преку која не можам да преминам, па да се работи и за Моника Белучи. Исто така не би можел да преминам и преку изборот на некои бивши. Познавам неколку луѓе, за кои ако знам дека мојата потенцијална партнерка имала секс со некој од нив, ни на крај памет нема да ми биде да имам нешто со неа. И ова не е од хигиенски причини. :)

Наречи ме сељак или малограѓанин, јеби га, тоа е...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Зборот курва е италијански збор и значи кривина,а жена кога фаќа кривина се ебе со други мажи,некогаш ради кеиф,а некогаш ради пари тогаш таа скратенио се нарекува КУРВА
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 00:11 ---
И ако е за тоа, сите се од мајка родени, според твојава констатација сите жени се курви?
Има една изрека на Давинчи,не се сеќавам каде ја имам прочитано а гласи:
Сите жени се курви,извини мајко

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
ама пак нешто те интересира темава драга лангелина
Кога и да читам тема во врска до секс, се ококорувам и не можам д аверувам. Што би рекла другарка ми, ми доаѓа да го изедам бирото.
И останува впечатокот дека голем дел од форумџиите имаат многу сиромашен сексуален живот. Де ви смета хулахопката, де карминот, де бившиот. Има ли нешто што ви се допаѓа?
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 00:22 ---
Исто така не би можел да преминам и преку изборот на некои бивши. Познавам неколку луѓе, за кои ако знам дека мојата потенцијална партнерка имала секс со некој од нив, ни на крај памет нема да ми биде да имам нешто со неа. И ова не е од хигиенски причини. :)
Фак ми хардер!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom