Споредба на македонски хостинг услуги (верзија 0.4)

• Креатор на темата Креатор на темата Bidikov
  • Време на започнување Време на започнување
ХОСТИНГ?

Да не отворам нова тема, пишав овде. Бидејќи тука го има тагот ХОСТИНГ.

Ми треба лична страна со домен со околу 10000 посетители месечно. Да можам да е уредувам и сл. Значит да имат CPanel и друго. Ако некој може да ми објасни за тие работи нека повели, однапред благодарам!

На претходната страна имаш десетина хостинг компании на кои примарна цел им се корисници од Македонија. Разгледај ги понудите и одбери ја онаа што најмногу ти одговара тебе.

Мислам на страна што јас самиот можам да ја средам. Слично како тие што се фри. Инаку имам познавање од линукс. :)

Мислам на страна што јас самиот можам да ја средам. Слично како тие што се фри. Инаку имам познавање од линукс. :)
Ако ја оптимизираш добро... нема да имаш мака со 10.000 посети месечно.

Користам про-хост, и сум задоволен, најмногу од стабилноста. Сајт down од серверски грешки не можеш да видиш....

Здраво
Сакам да прашам дали до сеа некој користел хостинг од https://prohost.com.mk/domasni.php ??? ако некој имал хостинг од таму нека ми пише било каква корисна информација.
Поздрав

Да не отворам нова тема, пишав овде. Бидејќи тука го има тагот ХОСТИНГ.

Ми треба лична страна со домен со околу 10000 посетители месечно. Да можам да е уредувам и сл. Значит да имат CPanel и друго. Ако некој може да ми објасни за тие работи нека повели, однапред благодарам!

Абе ти и да купиш убав домен, и да немаш убава содржина, никој нема да те чита. Значи неможеш да натераш со сила да ти ја посетува страната ама баш никој :)

--- И доменот зависи, да но највеќе содржината... а тоа зависи од тебе :)

Браво за прегледот, навистина добро е да се има еден ваков преглед на Македонски хостинг компании, само што... ако добро ја сватив темата тука станува збор за споредба на компании што нудат хостинг во Македонија, колку што успеав да доловам некои од горенаведените компании нудат хостинг на сервери лоцирани во Канада и Америка... Коментар?

Значи фирми што нудат хостинг ВО Македонија, без разлика каде им се наоѓаат серверите...фирма чии примарни клиенти се корисници од земјава :)

Се надевам ќе ми одговорите на ова. Ми треба веб сајт за гимнстичко друштво. Пожелно би било да е бесплатен хостингот, ако не е возможно тоа, кажете цена за годишно ниво. Посетители... па околу 500 месечно да речеме. На сајтот ќе има претежно информации за клубот и слики. Можно е и по некое видео. Фала однапред.

Можете ли да ми кажете некој добар бесплатен хостинг сајт?

Налетав пред некој ден на реклама за acproweb.com,па ми се виде добра,ако може да каже некој мислење или слично околу хост сервисов...

Се надевам ќе ми одговорите на ова. Ми треба веб сајт за гимнстичко друштво. Пожелно би било да е бесплатен хостингот, ако не е возможно тоа, кажете цена за годишно ниво. Посетители... па околу 500 месечно да речеме. На сајтот ќе има претежно информации за клубот и слики. Можно е и по некое видео. Фала однапред.

зависи колку голем е сајтот(50mb,100mb etc) .
моја препорака е да си избереш хостинг компанија
и да почнеш со првиот пакет - што е најефтин , но има најмалку bandwitdh
и терај така се додека не видиш дека го поминуваш bandwith-от и сајтот не се отвара...
тогаш ќе си нарачаш пакет со поголем bandwidth

еве ти еден линк да пробаш да си пресметаш колку отрпилика bandwitdh би ти требало
линк

Дали постои варијанта само да регистрирам домеин .com.mk или само .mk и да го пренасочам мојот блог на таа адреса?
Сликите ќе ги хостирам по сајтови од типот на pic.mk и слично, значи ми треба само адреса за пренасочување

Мене ми треба хостинг .com ама што поевтин тоа подобро... Најдов на http://www.mk-hq.com/index.php?site=webhost и дали имал некој искуство или пак може да види според информациите на Стартер?

Абе ти и да купиш убав домен, и да немаш убава содржина, никој нема да те чита. Значи неможеш да натераш со сила да ти ја посетува страната ама баш никој :)

--- И доменот зависи, да но највеќе содржината... а тоа зависи од тебе :)
па не си во право....
не е се до содржината глеј сега
пример...
Прајш некој портал или форум било шо и се мачиш цела година со содржини да ставаш и едвај ке ги стекнеш пример тие 10000 илјади посетители а може и поќе и оп хостингот ке нурне и сите ке избегаат и џабе ке ти оде се после тие посетители потешко дека ке се врата кога ке им се случе тоа 2-3 пати
а 2 то шо ако земе хост некој и си плати реклама негде пример на фејсбук која и не кошта многу
и без содржина ке има голем бран од посети сајтот
инаку и јас барам некој хост со загарантирано издржливост
овај прохост глеам арен е според критиките шо ги имам прочитано

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom