Генерална дискусија за запалено Македонско знаме во Косово

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Blagodarnosta komu mu pripaga ke najdesh podolu vo tekstot

dosta go tupite so toa nie ,nie, nie sme pomognale na kosovarite vo 1999,pa koj od vas pomogal lichno ? koj od vas ? kazhete. barem edne makedonec da dal bilo kakva pomosh na kosovarite vo 1999,
Blagodarnosta pripaga na tia shto ja natera makedonskata vlada da ja otvori granicata, vo zamena makedonskata vlada dobi $$$$$$$ i ekonomska pomosh
chitajte da razberete i ne tropajte gluposti
Дечко, стварно не знам колку треба да си заслепен ваква работа да кажеш. Демек не е битно ние што лично сме гледале што овде се дешава, туку треба да читаме америте што сакаат да ве излажат?!
Остај тоа што и ден денес трпиме последици од таа ваша бегалска криза.. Освен НИЕ и Албанија, никој друг не ве прими, разбираш? НИКОЈ, ни другарчињата булгарчиња што ви се по темава, а да не зборам за европејци или не дај боже амери тука што ми ги величаш :tapp: Од што многу ве сакаат тоа, да да, мора да е тоа :rolleyes:
Исто како да ме брка некој на улица да ме силува и да ти влезам во двор да те замолам да ме спасиш, и после со цела дрскост да ти тврдам дека ти уствари не си ми помогнал, која неблагодарност ееееееј. Стварно не ве разбирам, да му се згади на човек...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Дечко, стварно не знам колку треба да си заслепен ваква работа да кажеш. Демек не е битно ние што лично сме гледале што овде се дешава, туку треба да читаме америте што сакаат да ве излажат?!
Важно е што рекле овдешните политичари.
Една од барањата беше : Да се транспортираат сите бегалци од Македонија во Албанија , односно западна Европа.
Друго барање беше , не можеме да дозволиме да има повеќе од 20.000 бегалци.

Но под светски притисок и со пари (250 милиони долари) , Македонија ја затвори устата.

Остај тоа што и ден денес трпиме последици од таа ваша бегалска криза.. Освен НИЕ и Албанија, никој друг не ве прими, разбираш? НИКОЈ, ни другарчињата булгарчиња што ви се по темава, а да не зборам за европејци или не дај боже амери тука што ми ги величаш :tapp: Од што многу ве сакаат тоа, да да, мора да е тоа :rolleyes:
Но сепак голем број бегалци со авиони беа земени од многу земји , од СИТЕ западни земји.
Канада (јеботе , до Канада морале да ги пратат , пошто на Киро така му се сакало) прифатила бегалци , била спремна 5000 да преземе со авиони , но Обединети Нации давале препорака бегалците да бидат поблиску до нивните домови , да не се одалечат.

Германија - прифатила 15.000 ... уште толку влегле илегално барајќи азил.

Турција - 10.000

Црна Гора - 70.000

Босна и Херцеговина - 30.000

А речиси половина од бегалците од Косово , биле прифатени во домовите на албанците во Македонија

Исто како да ме брка некој на улица да ме силува и да ти влезам во двор да те замолам да ме спасиш, и после со цела дрскост да ти тврдам дека ти уствари не си ми помогнал, која неблагодарност ееееееј. Стварно не ве разбирам, да му се згади на човек...
Влегуваш во мојот двор , а јас ти велам назад бе ... што ми е гајле , баш би сакал да те силува ... Но ми иде светската полиција и ми вели: ај прими ја внатре не ме нервирај ... На крај ми нудат и еден куп пари ... па си велам : ај ќе ја примам што да правам.

Бегањето во Македонија не била по волја на бегалците , туку српските убијци им наредиле на бегалците кој каде да оди ... овие што биле поблиску до Македонија тука дошле , тие поблиску Албанија во Албанија ... другите во Црна Гора.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Добро бе момак, сам со сила во ѕид се удираш. И бројкиве како ги вадиш алал да ти е. Знаеш ли коа мрчеа западњаците? Кога овде влегоа 300.000 бегалци, и ние како држава не знаевме како понатаму да се справиме, па тогаш почнаа да мрчат за да примиме уште 100.000. Значи скоро пола милион бегалци во земја што има вкупно 2 милиона.
И ај доста жити око, напорен си до немајкаде. Нека ти служи на чест ако мислиш дека не сме направиле добрина на твоите сонародници, срамота е ова да му се објаснува на некого, неблагодарник..

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Важно е што рекле овдешните политичари.
Една од барањата беше : Да се транспортираат сите бегалци од Македонија во Албанија , односно западна Европа.
Друго барање беше , не можеме да дозволиме да има повеќе од 20.000 бегалци.

Но под светски притисок и со пари (250 милиони долари) , Македонија ја затвори устата.

Но сепак голем број бегалци со авиони беа земени од многу земји , од СИТЕ западни земји.
Канада (јеботе , до Канада морале да ги пратат , пошто на Киро така му се сакало) прифатила бегалци , била спремна 5000 да преземе со авиони , но Обединети Нации давале препорака бегалците да бидат поблиску до нивните домови , да не се одалечат.

Германија - прифатила 15.000 ... уште толку влегле илегално барајќи азил.

Турција - 10.000

Црна Гора - 70.000

Босна и Херцеговина - 30.000

А речиси половина од бегалците од Косово , биле прифатени во домовите на албанците во Македонија

Влегуваш во мојот двор , а јас ти велам назад бе ... што ми е гајле , баш би сакал да те силува ... Но ми иде светската полиција и ми вели: ај прими ја внатре не ме нервирај ... На крај ми нудат и еден куп пари ... па си велам : ај ќе ја примам што да правам.

1.Бегањето во Македонија не била по волја на бегалците , туку српските убијци им наредиле на бегалците кој каде да оди ... овие што биле поблиску до Македонија тука дошле , тие поблиску Албанија во Албанија ... другите во Црна Гора.
1.
Малку математика:
Македонија (25.713 км2 територија, БДП пер капита 10.112) - спремна за 20.000 бегалци.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Канада (9.984.670 км2, БДП пер капита 40.457) - 5.000 бегалци.
и Германија (375.022 км2, БДП пер капита 37.935) - 15.000 бегалци.

Maкедонија (25.713 км2,БДП пк 10.112) - 20.000 бегалци.
Германија + Канада (10.359.692 км2 , просечен БДП пк 39.196) - 20.000 бегалци.

Доволен показател кој бил похуман од западњаците.
2.
Ако во својот двор ти дошол некој оштетен или бегал од некого и не сакаш да го примиш (свесен дека поголеми проблеми ќе имаш), а светската полиција ти викат прими ја внатре, не замарај...
Гледаш дека полицијата не си ја завршила работата, затвораш врата и викаш завршете си ја својата работа!

Ајде изненади ме, реплицирај ми еднаш во историјата на Кајгана.Ама не со бројки од памет, потсеќаш на Велија Рамковски.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
1.
Малку математика:
Македонија (25.713 км2 територија, БДП пер капита 10.112) - спремна за 20.000 бегалци.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Канада (9.984.670 км2, БДП пер капита 40.457) - 5.000 бегалци.
и Германија (375.022 км2, БДП пер капита 37.935) - 15.000 бегалци.

Maкедонија (25.713 км2,БДП пк 10.112) - 20.000 бегалци.
Германија + Канада (10.359.692 км2 , просечен БДП пк 39.196) - 20.000 бегалци.
Ова нема врска ... Македонија е на самата граница , не може Германија сите свои Авиони да ги пушти за да ги земе бегалците ... и истите да ги врати назад.
Оваа нигде го нема , бегалците секогаш бегаат кај им е поблиску. Ти реков дека бегале и во Црна Гора , иако и тие беа дел од Југославија, но одеа кај албанците.

Од Македонија не е побарано да ги држи со храна , туку само да отвори граница за истите бегалци.

Така и се случи ... од Јапонија , Арабија , Америка , Австралија , Европа .. доаѓаше хуманитарна помош.

Плус тоа , Македонија ја искористи можноста и побара финансиска помош. Зошто? Затоа што отворила граница.

Иако пола од бегалците беа по нашите домови , а другите во тие ЗАТВОРЕНИ кампови као во Аушвиц, кои ги чуваа македонски полицајци со калашникови.

Доволен показател кој бил похуман од западњаците.
Заслугата на Македонија е што прифати да отстапи 10-20 хектари земја за да се изградат камповите.

2.
Ако во својот двор ти дошол некој оштетен или бегал од некого и не сакаш да го примиш (свесен дека поголеми проблеми ќе имаш), а светската полиција ти викат прими ја внатре, не замарај...
Гледаш дека полицијата не си ја завршила работата, затвораш врата и викаш завршете си ја својата работа!
Кајне разбирав.

Ајде изненади ме, реплицирај ми еднаш во историјата на Кајгана.Ама не со бројки од памет, потсеќаш на Велија Рамковски.
Кога нема на што.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Ова нема врска ... Македонија е на самата граница , не може Германија сите свои Авиони да ги пушти за да ги земе бегалците ... и истите да ги врати назад.Оваа нигде го нема , бегалците секогаш бегаат кај им е поблиску. Ти реков дека бегале и во Црна Гора , иако и тие беа дел од Југославија, но одеа кај албанците.
Може, може.Прашањето е дали сакале.

Од Македонија не е побарано да ги држи со храна , туку само да отвори граница за истите бегалци.

Така и се случи ... од Јапонија , Арабија , Америка , Австралија , Европа .. доаѓаше хуманитарна помош.

Плус тоа , Македонија ја искористи можноста и побара финансиска помош. Зошто? Затоа што отворила граница.

Иако пола од бегалците беа по нашите домови , а другите во тие ЗАТВОРЕНИ кампови као во Аушвиц, кои ги чуваа македонски полицајци со калашникови.
Не знам дали не е побарано и дали средства биле дадени само од странски земји, а не и од Македонија.
Која финансиска помош?Прочитав поназад бројка од 2.000.000 долари (6,66 $ на бегалец/0,83$ месечно) :pos: и после од 250.000.000 долари (833 $ по бегалец/104,2 $) :pos:.Голем распон.

Заслугата на Македонија е што прифати да отстапи 10-20 хектари земја за да се изградат камповите.
Кајне разбирав.Кога нема на што.
Иронично, заслугата на Македонија е прифаќањето на 300.000 фаци - подоцнежен извор за нестабилност во самата таа Македонија.
Не разбираш ти никогаш.Можда сакаш превод?:icon_lol:

M

Muranyi

Гостин
Во албанскиот град Бурел, на протестот што го организирале група млади во центарот на градот е запалено македонско знаме.
Протестот бил одржан „против убиството на двете момчиња во Гостивар, физичкото насилство врз 15 ученици Албанци и палењето на албанското знаме од страна на македонската христијанска организација“.
Насобраните, повеќето до 20 годишна возраст, извикувале „Сакаме етничка Албанија“ и „Долу Македонија“, по што и го запалиле македонското знаме.
Се јавија повторно изродиве,овој пат од другата страна на границата.Човек да се запраша дали знаат и нешто друго освен вакви примитивни испади да прават.

B

Black Guard

Гостин
Немајте мака,ови се некои Лоботомирани,гледано од политички аспект Р.Албанија не е за промена на границите...па и они не ги сакаат нашиве албанци,и на крај краеви нема катастрофа во Албанија а притоа да нема Македонска помош-ова го направиле некои ретарди-има такви и кај нас,заедничка особина им е функцијата на мозокот...како риба.
--- надополнето: 13 март 2012 во 16:47 ---
Ова нема врска ... Македонија е на самата граница , не може Германија сите свои Авиони да ги пушти за да ги земе бегалците ... и истите да ги врати назад.
Оваа нигде го нема , бегалците секогаш бегаат кај им е поблиску. Ти реков дека бегале и во Црна Гора , иако и тие беа дел од Југославија, но одеа кај албанците.
Ајде бе-па со тоа што ги примивме Косоварите докажавме дека сме хумана нација и тоа е факт.

Грешка-првен се испразнија стоковите резерви бидејќи алоо...станува збор за луѓе кои избегале не оти сакаат туку оти мораат...мораш да ги храниш.

Точно но недоволно-немаше толку авиони со хуманитарна помош 7-% од храната беше мејд ин мацедониjа...е сега банани и портокали немаме:)

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260

Па испадна и така добро со оглед на тоа што се случи 2001,ако немаше стражари може и тенкови ќе префрлеа преку граница за да се борат за права...

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Па испадна и така добро со оглед на тоа што се случи 2001,ако немаше стражари може и тенкови ќе префрлеа преку граница за да се борат за права...
Не не у право е дардан-иа требаше да не ги примиме бегалците и да ги оставиме Србите живи да ги изедат таму :D :D :D :D -.-

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Меѓународен турнир во борење во Радовиш : Навредливи песни кон албанците

Во Радовиш на турнирот во борење Македонски Бисер , во кој учествуваа 70 натпреварувачи од Македонија , Албанија , Косово , Србија , Бугарија , БиХ , секогаш кога албанци се бореа со натпреварувачи од било која земја , тие се навредуваа , се слушаа песни Мртов албанец, добар албанец и останати песни.

Но не само тоа туку и судиите македонци очигледно судеа против натпреварувачите албанци.

Од публиката не беа навредувани само албанците од Косово и Албанија , туку и тие кои ги бранеа боите на Македонија.
Еден од нив дури бил претепан од обезбедувањето.

Во оваа состојба , селекторот на Косово ги повлече своите борачи и не учествуваа во делењето на медалјите.

Во Боречката федерација на Македонија нема место ни за Шабан Сејдиу и Шабан Трстена , двајцата најуспешни борачи од Македонија , кои зедоа медалји на олимпијада.

http://lajmpress.com/top_lajme/14299.html

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Епа Радовиш , таму нема рамковни договори :D

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
а што мислеше да пеат ууаа каури или да го запалат знамето

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Во Боречката федерација на Македонија нема место ни за Шабан Сејдиу и Шабан Трстена , двајцата најуспешни борачи од Македонија , кои зедоа медалји на олимпијада.
l
Тој нели свиреше на клавир во некој германски затвор?
Дрога или нешто слично беше!

Kajgana Shop

На врв Bottom