Помош околу избор на куќиште

• Креатор на темата Креатор на темата Bevzenty
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 февруари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
2
Ај вака некој што се разбира во компјутери сакам да си купам нов еден,ама нз каков да одлучам до кај 15-16 илјади денари (само куќиште),ако видите некаде на амц или нико дајте линк благодарам

Еве ја и мојата дилема.

MB gigabyte H61
CPU Intel i5 2300 2.8 GHz
RAM 8 GB DDR3
DVD +/- RW
HDD 3.5" 500 GB SATA2
Graphics sapphire hd 6670 2 gb GDDR5

ili

CPU Core i5-2300 Quad LGA 1155 6MB
RAM 4 GB DDR3 1333Mhz
HDD 3.5" 500GB SATA-3 16MB
Card reader ALL in 1 3.5"
DVD+/-RW 22x
PCX GeForce GT520 1 gb DDR3 HDMI/DVI/VGA

Дајте предлози ако има нешто поисплатливо. Инаку цената на првата конфигурација 30.490 денари, а втората 29.390 денари.

Фала иначе по форумиве ич не сум затоа не ми замерувајте "Hackerista",само 5-10 мин сум член лол ја најдов категоријава отворив тема,профил слика стави од Елвис (во момнетот тој го слушав)сега профилов не ми треба лол

Би земал јас и поскап ама не ми се чека уште 1 месец,сега додека ги имам во кеш затоа :)
гејмер не ми треба,иначе да зимав гејмер не мислев одма на рати го зимам тој од 60 илјади ми треба некој како канцелариски,за некој по не јаки игри и интернет :)

Ај вака некој што се разбира во компјутери сакам да си купам нов еден,ама нз каков да одлучам до кај 15-16 илјади денари (само куќиште),ако видите некаде на амц или нико дајте линк благодарам

CPU: Pentium G620
MB: Gigabyte H61
RAM: 2x4GB DDR3
GPU: HD 6670
најефтиниот хард диск, кинеско куќиште и напајање и некој режач. Можда малце појќе ќе испадне од 15000 ден. Иди у Анхоч и кажи им да ти го склопат.

Еве ја и мојата дилема.

MB gigabyte H61
CPU Intel i5 2300 2.8 GHz
RAM 8 GB DDR3
DVD +/- RW
HDD 3.5" 500 GB SATA2
Graphics sapphire hd 6670 2 gb GDDR5

ili

CPU Core i5-2300 Quad LGA 1155 6MB
RAM 4 GB DDR3 1333Mhz
HDD 3.5" 500GB SATA-3 16MB
Card reader ALL in 1 3.5"
DVD+/-RW 22x
PCX GeForce GT520 1 gb DDR3 HDMI/DVI/VGA

Дајте предлози ако има нешто поисплатливо. Инаку цената на првата конфигурација 30.490 денари, а втората 29.390 денари.

30000 ден. буџет?

CPU: i5 2300
MB: Gigabyte H67
GPU: HD6850
PSU: Chiftech 500W
најефтиниот хард диск, кинеско куќиште и некој режач. Сите делови се од Анхоч освен најајањето (PSU) од Мебиус, али не би требало да ти прават проблем у Анхоч за склапање.

лол епа ај нека те банираат лол
Па нека ме банира,само вие гледате некој да исмејувате,не да му помегнете
чекам уште некое мислење иначе неоти ќе го отворам форумов

Ако не прочита убаво, бара избор само на КУЌИШТЕ до 15-16 илјади

Ти од марс си или ? Прочитај убаво па реплицирај, убаво напишав да оди и да им рече да ми склопите компјутер за 15 илјади.

Ти од марс си или ? Прочитај убаво па реплицирај, убаво напишав да оди и да им рече да ми склопите компјутер за 15 илјади.
Мхм, јас те разбрав како да му велиш цел компјутер со се да му склопат вклучувајќи и Монитор, тастатура, звучници, маус итн.

CPU:

30000 ден. буџет?

CPU: i5 2300
MB: Gigabyte H67
GPU: HD6850
PSU: Chiftech 500W
најефтиниот хард диск, кинеско куќиште и некој режач. Сите делови се од Анхоч освен најајањето (PSU) од Мебиус, али не би требало да ти прават проблем у Анхоч за склапање.

Не се чуди братче, од 2006 ми е компјутеров.
Тоа 2x4 GB колку е различно од 8GB? Извини сега почнав да се нафаќам со компјутери не се разбирам. може да ми кажеш зошто е поисплатливо и инаку која конфигурација ти се допаѓа повеќе, онака од љубопитност прашувам не дека не ја прифаќам твојата конф. Фала на времето.

Тоа 2x4 GB колку е различно од 8GB? Извини сега почнав да се нафаќам со компјутери не се разбирам. може да ми кажеш зошто е поисплатливо и инаку која конфигурација ти се допаѓа повеќе, онака од љубопитност прашувам не дека не ја прифаќам твојата конф. Фала на времето.

Секој компјутер има одредени слотови за рам сега ако ставиш 2х4 GB копјутерот ќе ти зафане 2 слота за рам ама зошто е подобро/полошо

лол а да си купиш калкулатор лол

Не се чудев зошто да се чудам, не знаев дали тој ти е буџетот па затоа ставив прашалник :)
Иначе нема ништо поразлично, 2x4GB пак прават 8GB и кај двете конфигурации има две плочки од по 4GB и работат во dual channel пошто модул од 8GB кај нас нема.
Друго, конфигурациите се горе доле исти, со тоа што ако идеш со таа што ти ја предложив ќе добиеш многу, многу подобра графичка, поготово од GT520 која што е наменета за гледање филмови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom