Перење мозоци

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Онтопик: Ликот и делата на некој членови, најживописно го доловуваат поимот "Перење мозок", со целата негова спечифичност и особеност.
Не секогаш е потребна интервенција од страна, како што може да се види, некој "и на рака си перат".
(y)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Dobro be,kaj e Petar da replicira na ova.......cel den cekam replika
Nessa , aj ke te molam, ipsi i hepta ne se kitki za mirishanje....
provokatori od prv red.....imaat samo edna cel....so provokacii na drugite temi,da prìivlecat shto poveke kroulisti....
Тука сум, gurdjieff. Жив и здрав. Иако малце пристрасничка кон другарчињата, Неса е во право. Да ги остаиме Тетка Лепа и плачливото другарче да ловат души по форум.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
[quote="Ipsissimus, post: 4782451, member: 41420"

Стоиме на располагање да се увериш дека китките ни се за мирисање.

Да, спремаме масовна мобилизација!

Онтопик: Ликот и делата на некој членови, најживописно го доловуваат поимот "Перење мозок", со целата негова спечифичност и особеност.
Не секогаш е потребна интервенција од страна, како што може да се види, некој "и на рака си перат".[/quote]
Ne mora da dokazuvash deka tebe ti e isperen mozokot...a i temata ti odgovara...poshto vashata za krouli nabrzo ke umre...
ve naucija site zoshto provocirate...
kako beshe...ve saka hepta:love:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
[quote="Ipsissimus, post: 4782451, member: 41420"
Ne mora da dokazuvash deka tebe ti e isperen mozokot...a i temata ti odgovara...poshto vashata za krouli nabrzo ke umre...
Се надевам дека другар ти ќе те почести со еден цитат, каде великодушно и со болд од епски размери ќе ти објасни, дали мозокот може да биде:
a) Исперен
б) Испарен
c) Испран

Онтопик: Се прашувам дали интелектуалниот капацитет влијае на подложноста за "Перење мозок", како и коефициентот на интелегенција?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Се надевам дека другар ти ќе те почести со еден цитат, каде великодушно и со болд од епски размери ќе ти објасни, дали мозокот може да биде:
a) Исперен
б) Испран
c) Исчезнат

Онтопик: Се прашувам дали интелектуалниот капацитет влијае на подложноста за "Перење мозок", како и коефициентот на интелегенција?
za peglanje i shtirkanje ...javi se kaj hepta
kako beshe...ve saka hepta:love:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Spiro dodeka za ljubovta ne davi, kolku omraza ima vo dusata, srceto si go razbole. Ljubomorata opasna rabota e.
.

Побратиме, може ли срцето мое да има повеќе омраза и љубомора од онаа на кураишките книжници и нивните испрани следбеници?

Не е моето срце причината на моето (или билокое друго) спасение, туку Духот на Совршениот БОГ во Името и Срцето Исусово (Кој е во секоја Негова клетка и секоја Негова капка крв) Кој што одсекогаш ја мрази лагата и гревот, но надприродно го љуби човекот!

Совршениот БОГ својот Совршен Ислам ни го престави лично во Исус Христос - по мајка Евреин - и Неговите вистински Апостоли (сите евреи), Кои никогаш никого не убија, протераа, мачеја, ограбија, ...!

Колку од кураишките книжници да учите и според нивните адети да се перете - ако не се обрнете - Совршената Вистина нема да Ја разберете!

Селам!

п.с. Помеѓу следбениците на лажниот кураишки пророк и следбениците на лажните крвави христоси, не гледам некоја многу голема разлика!

.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Спиро, на која верска заедница и припаѓаш?
Те молам без поезија, конкретен одговор ако може.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Спиро, на која верска заедница и припаѓаш?
Те молам без поезија, конкретен одговор ако може.
.

Ти сведочам и на тебе дека нема друг бог освен Едниот Единствен Вистински и Совршен БОГ, во Името и Срцето Исусово, Кој беше и е’ во секоја Негова Клетка и секоја Негова капка Крв!

.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
.

.

Побратиме, може ли срцето мое да има повеќе омраза и љубомора од онаа на кураишките книжници и нивните испрани следбеници?

Не е моето срце причината на моето (или билокое друго) спасение, туку Духот на Совршениот БОГ во Името и Срцето Исусово (Кој е во секоја Негова клетка и секоја Негова капка крв) Кој што одсекогаш ја мрази лагата и гревот, но надприродно го љуби човекот!

Совршениот БОГ својот Совршен Ислам ни го престави лично во Исус Христос - по мајка Евреин - и Неговите вистински Апостоли (сите евреи), Кои никогаш никого не убија, протераа, мачеја, ограбија, ...!

Колку од кураишките книжници да учите и според нивните адети да се перете - ако не се обрнете - Совршената Вистина нема да Ја разберете!

Селам!

п.с. Помеѓу следбениците на лажниот кураишки пророк и следбениците на лажните крвави христоси, не гледам некоја многу голема разлика!

.
I Isus muslimanite da ne go raspnaa Spiros ? Za tebe spiros mnogu silen detergent upotrebile.

Io Sono... Spiros e noviot prorok od "boga" praten da ni go ponudi sovrseniot Islam,vo Isus od Mudrosta na sovrseniot duh vo originalniot Kur'an koj mu bil daden na sovrsenata mudrost vo Isus od otecot na sovrsenata vistina vo spiros.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
I Isus muslimanite da ne go raspnaa Spiros ? Za tebe spiros mnogu silen detergent upotrebile.
Нити вистинските евреи, нити вистинските христијани, нити вистинските муслимани го негираа, девалвираа, понижуваа, ... и распнаа Исус, туку несвестните и лажните!

Вистинските евреии, христијани, муслимани, ... се Негови вистински следбеници и се поклонуваат само пред Едниот Единствен Вистински и Совршен БОГ во Него!

Сваќаш?

.
И ако не сваќаш - поради Совршената Вистина - секогаш ќе те љубам и баш поради Неа нема никогаш да престанам да сведочам!

БОГ е Љубов!

.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477

Io Sono... Spiros e noviot prorok od "boga" praten da ni go ponudi sovrseniot Islam,vo Isus od Mudrosta na sovrseniot duh vo originalniot Kur'an koj mu bil daden na sovrsenata mudrost vo Isus od otecot na sovrsenata vistina vo spiros.
Чек сега, него му реков без поезија тој пак почна да се понаша ко Шекспир. Немој и ти ко него, кажи ми дали човеков оди во некаква црква/џамија и која? Или е слободен стрелец?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

...кажи ми дали човеков оди во некаква црква/џамија и која? Или е слободен стрелец?
.

Нема поголема слобода и почиста заедница од онаа која што ја дава Милоста (Мудроста) БОЖЈА!

Бог, Кој го создаде светов и се’ што е во него; Тој, Кој е Господар на Небото и на земјата, не живее во ракотворени храмови, ниту, пак, прима служба од човечки раце како да има потреба од нешто, но Сам на сите им дава живот, здив и се’!

(Дела Апост.17:24+25)

.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Spirko od Muslimanite nikoj na ovoj svet ne go negira. Vie go negirate,krvta mu ja piete,teloto mu go jadete,na gradi,na srce ja nosite spravata na koja go izmacuvale,ja velicate,na visoko ja digate...... ova e sto se odnesuva na ljubovta od hristijanite prema Isus. A sto se odnesuva do evreite togasni,znaeme koj zahteval Isusovo pogubuvanje a denes prasaj,napravi anketa po evreite dali go priznavaat kako prorok ili kako kopile go smetaat (kako sto Talmud uci).
Vrti Suci,sovrseniot Islam e onoj na Kurejsijata Spirko koj uci deka bil eden od naj izbranite Bozji pratenici Isa (Isus) a.s i naj cesnata zena negovata majka Marija r.a.

Io Sono... pretpostavuvav sto ke ti odgovori i ti odgovoriv vo negov stil. Neznam boga mi na koja religija pripagja,sloboden srelec ke da e. Ama e kako onoj koj ja nategnal srelata vo senkata od pticata koja vo vozduh letala.Takov i negoviot zambilj prazen ke mu bide,oti zivotot vo pustolovina mu pomina.

Kajgana Shop

На врв Bottom