S
Sheldon Cooper
Гостин
што да очекуваш од мајмуни?
тоа го сакаат илуминатите. а госпдо ги создал народите и поделил земја каде на културен начин ќе се натпреваруваат.Откако ленка
остави кошула тенка
ленена
И на налани отиде
тутун да реди в монопол....
Откако косово ова
откако бугарите она
откако грците тоа
откако македонците воа...
Откако (рандом нација)...
Откако ги знанемариме нациите, светот ќе биде поубаво место за живеење.
Кога веќе почнавме да се искажуваме и со поезија, би сакала да го споделам извадоков од „Очи“ од Ацо Шопов, сметам дека е најсоодветен:....
Не е баш така само ме мрзи да дискутирам сега. Барем од тебе не очекувам да станеш апологет на онаа багра општествени паразити-анархисти, нихилисти, космополит(ен)и, феминисти, неолибералисти барем не без добра основа за тоа. Ќе правиме муабет.Откако ленка
остави кошула тенка
ленена
И на налани отиде
тутун да реди в монопол....
Откако косово ова
откако бугарите она
откако грците тоа
откако македонците воа...
Откако (рандом нација)...
Откако ги знанемариме нациите, светот ќе биде поубаво место за живеење.
Јас паразитирам по рабовите на општеството, и поприлично сум нихилистички настроен...Не е баш така само ме мрзи да дискутирам сега. Барем од тебе не очекувам да станеш апологет на онаа багра општествени паразити-анархисти, нихилисти, космополит(ен)и, феминисти, неолибералисти барем не без добра основа за тоа. Ќе правиме муабет.
Косово го признавме под притисок на САД, исто како што тоа го направи Црнагора...на косоварите им е повеќе од јасно дека ние ги признавме само поради притисокот кој го врши дуи како партнер во владата, знаат дека ние македонците никогаш не би го признале косово доброволно, туку во интерес на мир во нашата држава го признавме. Од друга страна и нас македонците ни е јасно што косоварите мислат за нас и нашата држава и не треба да не чудат вакви испади. Сега ќе излезат косовските власти и ќе го осудат инцидентот, а можеби ќе ги обвинат вевчанци, којзнае ?!