Monetarna trebat i dodatociteДали од предметот Монетарна економија треба да се знаат и тие додатоци после секоја тема или дополнителни се само колку да се прочитаат ? И дали некој од колегите што оваа година слушаат МЧР би сакал да каже дали се учи од книга од 2009 како лани или од 2010 година ?
Копијата почнува од 300 и некоја страна зашто книгата е поделена на 2 дела. До 300 и некоја е Управувачко сметководство 1 (сега Сметководство на трошоци), а од 300 и некоја до крај е Управувачко сметководство 2 (почнува со 9 глава). Не ти треба оригинал книга за управувачко сметководство, ја имаш во либро и зоки.Колеги, дали има некој што слуша сметководствени контролни системи и управувачко сметководство (деп.сметководство и ревизија) да ми каже од која до која страна треба да се учи. Дали можат да се купат во либро или мора книги оригинал? скс има некој материјал (околу 100-150 страни) дали е ок или книга мора? а управувачко копијата почнува од 300 и некоја страна. тука нешто не ми е јасно?!? плисссс за помош , вонреден студент сум
Денеска, кажа на предавање дека нема да требаат сите додатоци од првата глава, додека за другите ќе кажел дополнително.Monetarna trebat i dodatocite
Ти треба молба, 2 потврди за редовен студент, да платиш 100 денари за потврдата (плаќаш само за едната потврда) и 50 денари за таксена марка за молбата и индекс.Некој да не знае што све треба за потврда за редовен студент ?
Случајно најдов на страната и ова го вика :Ти треба молба, 2 потврди за редовен студент, да платиш 100 денари за потврдата (плаќаш само за едната потврда) и 50 денари за таксена марка за молбата и индекс.
Не треба молба.Случајно најдов на страната и ова го вика :
Редовен студент на Економски факултет може да добие потврда за редовен студент по сопствено барање. За таа цел, студентот треба да ги поднесе следниве документи до службата за студентски прашања:
- индекс
- пополнет формулар за издавање потврда
- уплатница од 100 денари на сметката на факултетот
Сигурен си дека треба молба ?
Асистентот кажал на зефир ќе стави распоред, најкасно до утре. Ќе бидеме поделени во групи, во која група ќе си и кога ќе треба да одиш провери си таму.Ако може некој да објасни не го разбирам баш распоредот за вежби, кога има Маркетинг комуникцаии и Интернет маркетинг везби таму пишува ИМ/МК дали е тоа тоа или нешто друго е затоа што не пишува ни број на индекси ни ништо