Тод Зафироски во репрезентација - да или не?

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
И јас сум за тоа да им се даде шанса на таквите.Али,има и мноогу други,на негова возраст и висина,што играат добро,а се влечат по 3та 4та лига кај нас,само поради тоа што нема кој да ги гура,пошто ФАКТ е дека во Македонијава,ако немаш некој да те бутка од позади,НИШТО.Секаде е така,но кај нас тоа е апла.А за шансите,нека им се даваат,немам ништо против.

А за Владо...немој молим те ! немојте со такви глупи изрази! Он е докажан играч,и самото негово движење ти дава на з наење дека има гоооодини во него напорна работа и тренинг...спореди со кој игра Владо во тим и против кого,и спореди ги тие со играчите на овој.Сам ќе ја најдеш разликата...

И да,неможеш со сигурност да кажеш како игра некој од јутуб и статистика,ама првата слика може да ја видиш од тоа,а нема голема разлика од првата до втората слика,можеби некои детали,но целосно да се смени,неможе.:icon_mrgr:
Како сакаш да се движи бе толкав стап.Не е он плејмејкер ко Владо.Сите центри имаат трапав од,а богами и не се нешто бистри.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Како сакаш да се движи бе толкав стап.Не е он плејмејкер ко Владо.Сите центри имаат трапав од,а богами и не се нешто бистри.

http://www.youtube.com/watch?v=j_HHKeHC660 Немој,молим те,знам што е плеј што е центар другар,не мислев да се движи како Владо,тоа го кажав за Владо,дека неможеш да ги споредувате.Види го клипот.

И немој да мислиш дека немаат памет,ти треба памет за секоја позиција,за некоја повеќе за некоја помалце,но сепак ти треба памет.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
А за Владо...немој молим те ! немојте со такви глупи изрази! Он е докажан играч,и самото негово движење ти дава на з наење дека има гоооодини во него напорна работа и тренинг...спореди со кој игра Владо во тим и против кого,и спореди ги тие со играчите на овој.Сам ќе ја најдеш разликата...
па нормално бе дека е докажан ко има толку големо искуство,во најголемите европски тимови има играно ама во ефес оваја сезона имаше 2 поени просек по утакмица и му ги дадоја клоците и пак ќе биди предводник на репрезентацијата и покрај се. Е кажи ми ти зошто да не добие шанса да се проба и Зафировски кој шо е млад и има простор да се развива,кога веќе е во составот на Крижевски кој шо ако немаш приметено е и селектор на америка па сигурно поќе од тебе знај дали дечкото вреди

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
момци ја мислам дека заслужува да се проба во кампот на припреми али исто така мислам дека има и многу “дечки“ кој се помлади од 20 години и тренираат со мене кој заслужуваат место во репрезентација повеќе од тод. Можеби им е прерано на магдевски и на николов али мислам дека би требало да тренираат за да добијат искуство..
поправи ме ако грешам, ама и двајцата не сакаа да играат за репрезентацијата.
магдески не сакаше да дојди на припреми, а николов, фиба донесе одлука дека не смее да направи трансфер ако не се јави на припреми или така нешто.
ако некој знај повеќе нека пиши!!!
--- надополнето: 16 февруари 2012 во 19:44 ---
Станува збор за репрезентација, пријателе! Репрезентацијата не е место каде што треба да се испробува некој, таму треба да претходно се заслужи да се игра. Кажи ми како овој младич со таа своја празна биографија може да стигне до репрезентативниот дрес?! Нон-сенс е воопшто да се размислува за дечково во било какви репрезенативни комбинаторики. Според тоа што досега го прикажал...
дали за тебе значат нешто ДЈУК, Крижевски?
па мислам дека ни Мајк не е толку влијателен да му обезбедува на синот место во првиот тим на ДЈУК. плус, местото не му е загарантирано, туку само е викнат на припреми!!!
кажи ми ти како би испробал некој играч ако не на подготовки?

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Бог да чува.Во нешто ќе и тргне на земјава и сега одма луѓе сакаат да се пикнат преку врски.

Јас би препорачал веќе кога сака да влезе преку мама и тато,да го ставиме во фудбалска репрезентација.И онака фудбалов ни е голем срам

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Мое мислење е дека секој треба да добие шанса. Нека му дадат шанса да видиме како ќе се покаже па нека оценат они кои се компетентни дали заслужува да држи некоја позиција. Тоа што е син на Мајк, Џон или Ставре не ме интересира воопшто. Добра поента имаше Darklady во нејзиниот пост, и за Бо викаа дека не е достоен за големата NBA па после европското читавме статии како им било криво што го "испуштиле од раце" .

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
па нормално бе дека е докажан ко има толку големо искуство,во најголемите европски тимови има играно ама во ефес оваја сезона имаше 2 поени просек по утакмица и му ги дадоја клоците и пак ќе биди предводник на репрезентацијата и покрај се. Е кажи ми ти зошто да не добие шанса да се проба и Зафировски кој шо е млад и има простор да се развива,кога веќе е во составот на Крижевски кој шо ако немаш приметено е и селектор на америка па сигурно поќе од тебе знај дали дечкото вреди
Еј Бог да чува.

Реков нека се проба,прочитај погоре.Кажав да не споредувате со Владо,и за тоа кажав погоре.

Ај поздрав

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дечки, ќе го видиме на терен, без расправии. 3-4 утакмици, ако го бива, го бива, ако не, kick out.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
поправи ме ако грешам, ама и двајцата не сакаа да играат за репрезентацијата.
магдески не сакаше да дојди на припреми, а николов, фиба донесе одлука дека не смее да направи трансфер ако не се јави на припреми или така нешто.
ако некој знај повеќе нека пиши!!!
--- надополнето: 16 февруари 2012 во 19:44 ---

дали за тебе значат нешто ДЈУК, Крижевски?
па мислам дека ни Мајк не е толку влијателен да му обезбедува на синот место во првиот тим на ДЈУК. плус, местото не му е загарантирано, туку само е викнат на припреми!!!
кажи ми ти како би испробал некој играч ако не на подготовки?
За магдевски искрено првпат слушам а за Николов имаше некој компликации али мислам дека се реши тоа баш ќе го прашам деновиве..

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.814
Поени од реакции
30.700
Абе никој не кажа дека е лош, и никој нема право да го каже тоа додека не се види како игра.
Знаејќи дека ни треба скокач во тимот би можело да му се даде шанса да се видат неговите квалитети.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
И јас сум за тоа да им се даде шанса на таквите.Али,има и мноогу други,на негова возраст и висина,што играат добро,а се влечат по 3та 4та лига кај нас,само поради тоа што нема кој да ги гура,пошто ФАКТ е дека во Македонијава,ако немаш некој да те бутка од позади,НИШТО.Секаде е така,но кај нас тоа е апла.А за шансите,нека им се даваат,немам ништо против.
Апсолутно се сложувам со тебе. Имам тренирано кошарка и верувај знам како стојат работите (впрочем кај нас не е тоа така само во кашарката туку и во секој друг спорт). Меѓутоа од оние кои се веќе тука барем да се одберат најдобрите (ако ме сфаќаш што сакам да кажам).

Владо го споменав исклучиво од статистички аспект. Ако некој американец (кој нема поим кој е Владо) гледа негова статистика претпоставувам дека ќе го каже истото што и ти за Тод. Инаку факт е дека Владо е докажан плеј во Европа, иако ако сакаш да бидеме реални тогаш мора да признаеме дека овој Владо Илиески е далеку од оној кој играше во Лотоматика. Годините си го прават своето. Е сега друг е моабетот дека дури и таков е најдобриот македонски плеј во моментов (тука не го сметам Бо бидејќи е натурализиран).

И да,неможеш со сигурност да кажеш како игра некој од јутуб и статистика,ама првата слика може да ја видиш од тоа,а нема голема разлика од првата до втората слика,можеби некои детали,но целосно да се смени,неможе.:icon_mrgr:
Јас мислам дека понекогаш може :). Има многу примери а последен и најсвеж е оној кој е врзан за Џереми Лин. Не знам колку си запознат дека изминатото лето Лин им бил нуден на Реал Мадрид, меѓутоа Пабло Ласо (тренерот на Реал) и Алберто Ерерос сметале дека нема никаква вредност и не го ангажирале.
Така што додека не се види на дело за ниту еден играч не може со сигурност да се тврди дека е неквалитетен и обратно.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Апсолутно се сложувам со тебе. Имам тренирано кошарка и верувај знам како стојат работите (впрочем кај нас не е тоа така само во кашарката туку и во секој друг спорт). Меѓутоа од оние кои се веќе тука барем да се одберат најдобрите (ако ме сфаќаш што сакам да кажам).

Владо го споменав исклучиво од статистички аспект. Ако некој американец (кој нема поим кој е Владо) гледа негова статистика претпоставувам дека ќе го каже истото што и ти за Тод. Инаку факт е дека Владо е докажан плеј во Европа, иако ако сакаш да бидеме реални тогаш мора да признаеме дека овој Владо Илиески е далеку од оној кој играше во Лотоматика. Годините си го прават своето. Е сега друг е моабетот дека дури и таков е најдобриот македонски плеј во моментов (тука не го сметам Бо бидејќи е натурализиран).

Јас мислам дека понекогаш може :). Има многу примери а последен и најсвеж е оној кој е врзан за Џереми Лин. Не знам колку си запознат дека изминатото лето Лин им бил нуден на Реал Мадрид, меѓутоа Пабло Ласо (тренерот на Реал) и Алберто Ерерос сметале дека нема никаква вредност и не го ангажирале.
Така што додека не се види на дело за ниту еден играч не може со сигурност да се тврди дека е неквалитетен и обратно.
За Лин има многу муабети,но не е темава за тоа.Официјалната изјава е таа,но кузнае што е позади официјалната...

Како и да е,нека му се даде шанса.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Мириса на сумљиви бизниси некој unknown вака да го земаат а тараба за тимот кој и да е таму.

Немој и КФМ во Јонуз стил да си прави тезги со играчитеo_O

M

marko 1996

Гостин
Има многу подобри и поквалитетни играчи од овој во Македонија што ги нема у репрезентација , не е се у висината...

Kajgana Shop

На врв Bottom