ЕВН почна да гаси струја!

Статус
Затворена за нови мислења.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
Се потресувам со тоа што сакам да бидам дома стоплен,како И СИТЕ ОСТАНАТИ ?
спомнав забогорв негде????
не ме разбираш,што се прииметува...
Знаеш, кај мене се дешава и по 48 саата да нема струја и тоа две зими претходно. Годинава до сега не се случи фала Богу сеуште истото сценарио, се надевам и така дека ќе остане.
А да не спомнувам тоа што се дешава секое лето најмалку по два пати дневно да снемува струја поради тоа што штрковите се посрале на жиците и направиле спој.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Нема многу фајде ама си можел да пријавиш одма на 089012345 па после мајсторот да прегледа, напише потврда што е квар и од што е и поднеси им пријава нека ти исплатат.
Реков нема фајде, оти се идиоти, јас многу претрпев неправдина од нив, 3 напајања, 1 графичка, едно 3-4 пати менуваа кондензатори на матична плоча, 1 панел за греење делталукс, 2 нео радијатори по 3 пати сервисирани осигурачи, 1 тлачна склопка на хидрофор, 1 упс расипан (ова е последното). Имав струја од 158-190 волта максимум се до април 2011(сега е 200-225 скоро секогаш) кога ставија бетонски бандери и нов дебел кабел од трафо до последната бандера кај мене, на крај сум на улица. Секогаш во недела беше околу 150-160волти. Упс по цел ден пишти. Можам да замислам што ќе беа деловите во пц без упс, испржени. Замислете кварцна грејалка и нејзините цевки кога ќе жарат само, НЕ грејат воопшто, ете таква струја имав. Микробранова смрдеше и како да виеше кога работи.
Кога ми цркна тлачна склопка од снемување и доаѓање на струја, пријавив одма вечерта, утредента дојдоа проверија, кажаа викни мајстор, нека ти ја поправат или купи нова, донеси фискална ќе ти ја плати евн. Однесов сметка, ми побараа точно датум и час кога точно се случило снемувањето на струја. Не знаев точно и не потполнив пријава поради тоа, велеа НЕ можеме да знаеме ние кога снемало? Дојдов дома вртев на евн да ги замолам да видат таму во снимени повици кога сум вртел, вика не можеме. И останавме на тоа, бидејќи не сум памтел кога ми снемало струја.

И така кога се расипа упс-от ми пукна веќе филм, после редовно пријавување за слаб напон и НИкаква реакција од евн и неисплаќање на тлачната склопка, пријавив во евн за упс-от, рекоа однеси го долу во Кец Куманово ќе го прегледаат ќе ти исплатат отштета. Го однесов па ме шетаа(а тежок е упсот сигурно 5-6кг) носи го по мајстори, го носев рекоа поправка ќе чини околу 2-3000ден, некои интегрални кола бла бла бла. Им пишав на евн, ги потсетив дека сум пријавувал слаб напон, ме отфрлија, како немало причина за одштета. И покрај долгогодишно пријавување за слаб напон и прегорување на куќни апарати, за нив(за тој Ѓоко Тасевски) немало причина. ВО декември 2010 година им пишав писмо на австријанците, одма ми одговорија да си се обратам до евн македонија. Австријанците направие препраќање на писмото до нашиве лоповски евн и тие уште едно препраќање до мене со одговор на англиски со истите ветувања, се работи на проект бла бла бла со месеци лажење. Верувате ли, уште за нова година одма почнаа да местат бандери и да работат на подобрување.

Поука, ако нешто ти се расипе од снемување струја, запиши кој ден, колку часот, ќе ти треба за идиотиве.
ее брат...нема више дефекти кај нив,наводно се е обновено..... пред нова година месец дена ме е*еа да седам дома да ги чекам да сменат броило,за на крај да дојде тој што чита и да ми каже дека моја населба уште пола година небила во план...иначе да продолжеше да биде вака,да немав уште струја,без размислување ќе бев како оние од Љипково... ќе ги чекав пред врата да дојде да запише бројки и удри мавај по него со што ти стигне...изгледа само така им доаѓа памет

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Евн ќе штеди струја за спомениците да има, над глава да имаат споменик да даде господ а луѓево ќе плаќаат сега парно сакале нејќеле, а и тоа и тоа го поскапеа.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
кој рече дека ако е 21 век треба на струја да се грееме......незнам шо е поубаво камин инсталиран дома вреден 3000 евра,,,,,,и скапи дрва......тогаш јас сум во 22 век најмалку...........море треба како у некои земји кој троше повеке повеке да плака...........секој над 500кв.....друга цена 25% повисока а оној со над 1000кв месечно 35% поскапа струја и че се вратиш на дрва ти.............

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Не знам колку сум трошел порано ако сум плаќал по 1000-1200, сега плаќам 2200ден а исто трошам. Сега очекувам луда сметка од 4000ден сигурно. Другар кој плаќал 3500 а користел термо, сега му стигнала сметка 5000ден????

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
кој рече дека ако е 21 век треба на струја да се грееме......незнам шо е поубаво камин инсталиран дома вреден 3000 евра,,,,,,и скапи дрва......тогаш јас сум во 22 век најмалку...........море треба како у некои земји кој троше повеке повеке да плака...........секој над 500кв.....друга цена 25% повисока а оној со над 1000кв месечно 35% поскапа струја и че се вратиш на дрва ти.............
размислуваш дека можеби некој нема услови за камин ??/ сипомислил на тоа? дека не се сите куќи исти ? во новиве згради ретко во која има отвор за оџак...кај ќе иинсталира машина? и да сугурно у 22 век си,сеа уште кола на вода што иде да купиш и топ си...и зашто да плаќам поскапа струја?зашто трошам многу ? дај размисли што збориш.... и на дрва ВЕРУВАЈ не се враќам...зашто коа ќе најдеш дрва да купиш и да ти издадат потврда,сметка ќе правиме муабет..се до тогаш ти помагаш црни бизниси....извини,ама има и нормални во Македонијава што почитуваат закони и се..
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 21:58 ---
Не знам колку сум трошел порано ако сум плаќал по 1000-1200, сега плаќам 2200ден а исто трошам. Сега очекувам луда сметка од 4000ден сигурно. Другар кој плаќал 3500 а користел термо, сега му стигнала сметка 5000ден????
јануари 2011-сметка од 7 000 денари
јануари 2012-сметка од 12 000 денари
што повеќе да ти кажам ???
знам дека е скапо и се,ама човек без струја неможе
ме интересира само овие на дрваш што се,што викаат дека биле по евтина варијанта...доколку им снема струја,они со помош на дрвата пак ќе гги вршат секојдневните обврски ???

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
a be iskreno da zborime........si kupuam drva po 2470 sekoa godina 20metri prostorni........ne e eftino..........i ne su u 22 vek, ama zosto vrakanjeto na drvata e nazadno toa kazi mi go..........deka nekoi nemat uslovi toa e tocno.........zgradi glavni gradovi tesni ulicki vo centar....nemoze sekade da se dostave drvo............

a za zakonite jas sum direktno involviran,
a zosto da plakas emi oti trosos nogui be brat...........u sekoja normalna zemja e taka............primer eve ti ne odime podaleku u Srbija sekoj so trosi mislam bese nad 600kWh......plaka druga cena............ceki ceki kaa ke dojde liberallizacija na pazarot ijas i ti ke placime..........
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 22:03 ---
размислуваш дека можеби некој нема услови за камин ??/ сипомислил на тоа? дека не се сите куќи исти ? во новиве згради ретко во која има отвор за оџак...кај ќе иинсталира машина? и да сугурно у 22 век си,сеа уште кола на вода што иде да купиш и топ си...и зашто да плаќам поскапа струја?зашто трошам многу ? дај размисли што збориш.... и на дрва ВЕРУВАЈ не се враќам...зашто коа ќе најдеш дрва да купиш и да ти издадат потврда,сметка ќе правиме муабет..се до тогаш ти помагаш црни бизниси....извини,ама има и нормални во Македонијава што почитуваат закони и се..
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 21:58 ---

јануари 2011-сметка од 7 000 денари
јануари 2012-сметка од 12 000 денари
што повеќе да ти кажам ???
знам дека е скапо и се,ама човек без струја неможе
ме интересира само овие на дрваш што се,што викаат дека биле по евтина варијанта...доколку им снема струја,они со помош на дрвата пак ќе гги вршат секојдневните обврски ???
шо сакаш да кажеш........поточно, те молам одговори ми~!!!

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
a be iskreno da zborime........si kupuam drva po 2470 sekoa godina 20metri prostorni........ne e eftino..........i ne su u 22 vek, ama zosto vrakanjeto na drvata e nazadno toa kazi mi go..........deka nekoi nemat uslovi toa e tocno.........zgradi glavni gradovi tesni ulicki vo centar....nemoze sekade da se dostave drvo............

a za zakonite jas sum direktno involviran,
a zosto da plakas emi oti trosos nogui be brat...........u sekoja normalna zemja e taka............primer eve ti ne odime podaleku u Srbija sekoj so trosi mislam bese nad 600kWh......plaka druga cena............ceki ceki kaa ke dojde liberallizacija na pazarot ijas i ti ke placime..........
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 22:03 ---

шо сакаш да кажеш........поточно, те молам одговори ми~!!!
тоа што го пишав....коа ќе купиш дрва од некој што има дозвола за продажба и за сеча на дрва ќе правиме муабет..вака џабе збориме....
за црвеното...искрено ме заболе што да дојде и либерализација и поскапувања и се....пишав и претхходно,навикнати сме на се....ништо не не изненадува..али мислам дека нереално е да плаќам поскапа струја ако трошам повеќе....ако е така ќе треба и тие што се грејат на дрва да плаќаат повеќе зашто заради тие „корисници“ се уништуваат шумите

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
да ги изгаснат сите шо не плакаат најчесто(да не речам 99%) албанци можеби денес ќе беа градските светла уклучени :D како што доликува на еден град како Скопје :)

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
не мешај бабии жаби............со дрво ама ичччч не е поефтино........земи пример

едно парно на дрва троши 20м~просторни по 2500=50.000 плус 2500 за сечење.,,,, па да се мачиш да носиш у пудрум па секое сабајле да го палиш стварно е назадно........и ако знаиме дека само 5 месеци се греиме ете ти просекот скоро 11.000 илијади......ама таа е.......нема друга.......барем топол ми е газот и у вц кога одиш............
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 22:19 ---
јас ваа година си купив дрва од Македонски Шуми по 2470, а лани сам си ги набра на такса....од државна шума ме фати само 1800......а дека плацевите за дрва и крадците роварат ногу ми е јасно.............работата ми е поврзана со тоа........

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
не мешај бабии жаби............со дрво ама ичччч не е поефтино........земи пример

едно парно на дрва троши 20м~просторни по 2500=50.000 плус 2500 за сечење.,,,, па да се мачиш да носиш у пудрум па секое сабајле да го палиш стварно е назадно........и ако знаиме дека само 5 месеци се греиме ете ти просекот скоро 11.000 илијади......ама таа е.......нема друга.......барем топол ми е газот и у вц кога одиш............
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 22:19 ---
јас ваа година си купив дрва од Македонски Шуми по 2470, а лани сам си ги набра на такса....од државна шума ме фати само 1800......а дека плацевите за дрва и крадците роварат ногу ми е јасно.............работата ми е поврзана со тоа........
дали вака или така,пак ќе ги дадеш парите,што претходно на темава тврдеа дека е поевтино на дрва... и мене ми е топол гзот ако гледаме така,зашто еве после сите заебанции,скоро пола година немаше прекин на струја....
ме нервира само што можат барем по телевизии да платат за реклами,на пример на пола саат да иде известување каде ќе се гаси струја и колку време ќе нема...вака и електрика се расипува,и трошкови се прават...прееска со упалена свеќа,помислив н гробишта сум ебтате...се црно само јас и свеќата...али тоа е што ќе правиш

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
a be jas eve pomagam doma namaluam so e mozn poveke.....imam sekafde fluorescentni lambi iako vikat bile stetni za zdrvajeto........duri denes i ke si legnam eden sat porano......za da se toplite skopjani........ne e voa sarkazam....najozbilno.......se slucuvalo i nova godina bez struja da a docekam....preotovarenost na trafoto....i toa e........kriza e za struja ovie dve tri nedeli stigna i do 150-200 , a lani zemavme za 80-90

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom