Ова време 15 Јули е 42с разлика над 60 степени.Скопје Петровец 7.00 е -22
пингвини
Не мора да значи, баш заради тоа што е ваква зимата, мислам дека летото ќе биде страшно топло. Имало години кога зимата била ептен остра, а летото изгор жешко. Не е правило, особено поради фактот дека на глобално ниво, се случуваат невидени климатски промени, во Сахара падна снег, веќе е многу тешко да се предвиди. Метеролозите ќе имаат се потешка и потешка задача. Како беше песната: Скопје има микро клима, изгор лето, кочан зима...Бога ми со ваква зима не чекајте нешто екстремно топло лето.
Да де. Април, Мај, Септември и Октомври се најубави месециНе мора да значи, баш заради тоа што е ваква зимата, мислам дека летото ќе биде страшно топло. Имало години кога зимата била ептен остра, а летото изгор жешко. Не е правило, особено поради фактот дека на глобално ниво, се случуваат невидени климатски промени, во Сахара падна снег, веќе е многу тешко да се предвиди. Метеролозите ќе имаат се потешка и потешка задача. Како беше песната: Скопје има микро клима, изгор лето, кочан зима...
Инаку, зашо па увек кога некој ќе каже дека не сака ладно, секогаш се оди со аргумент: Подобро ладно, него изгор жешко? Па ако не сакам ладно, не значи дека сакам и изгор жешко. Се нервирам, се лизгам, паѓам, се убив деновиве, колената ми се со модрици од паѓање, се тресам, не ми се излага од дома. А златна пролет, април, мај - ем е човек полесно облечен, ем има сонце, пролетен дожд, кафиња на тераса, мх! Мераци. Не го можам ладново. Снегот е убав, не викам не, ама една недела, после доста му е. Никогаш не сум била некој обожавател на снег. И демек друг аргумент: Зима ќе се наоблечеш, лето не можеш да се соблечеш. Па и зимно време носам и џемпери и ролки и шалови и капи и капути, па пак не ми е топло и се мрзнам. Тоа дека можеш да се наоблечеш и да не ти е ладно - ха, ха, ха.
Се што оди во екстреми, не е убаво. Златна средина - најубава работа...
Ja па обратно мислам, некако последниве години ко да почнаа и летото и зимата во екстреми да одатБога ми со ваква зима не чекајте нешто екстремно топло лето.
Не ме сваќај погрешно, мислењето не се однесува само на тебе, туку важи општо генерално за сите од твојот калибар. Oд една страна кукате, кај е снегот, Скопје нема снег, нова година без снег, празници бла бла бла... од друга страна од 1 недела појќе да нема, ладно, измрзнавме, се лизга... Или џа или бу, одлучете се. Оти вака се сведува се на плачење: кукаме оти нема снег, кукаме оти има снег... Како и да се свртиш, не чини.Снегот е убав, не викам не, ама една недела, после доста му е. Никогаш не сум била некој обожавател на снег.
Земи работи нешто корисно надвор (пример исчисти ја колата од снегот + паркингот околу неа) па ела јави ми дали ќе ти биде ладно. Ај да не речите дека се со работа... имаш топла ракија, рум, домашно топло вино... 2 чашки, по куси ракави има да трчаш надвор. Ти пиво пиеш на -10 и ладно ти е, јасноПа и зимно време носам и џемпери и ролки и шалови и капи и капути, па пак не ми е топло и се мрзнам. Тоа дека можеш да се наоблечеш и да не ти е ладно - ха, ха, ха.
Мене снегот како таков не ми пречи, но не сум и негов обожавател. Убаво ми е кога ќе падне на недела дена, после ми е досаден, ама не ми ни смета нешто посебно. Мене ладното како такво ми смета. Не го сакам.Не ме сваќај погрешно, мислењето не се однесува само на тебе, туку важи општо генерално за сите од твојот калибар. Oд една страна кукате, кај е снегот, Скопје нема снег, нова година без снег, празници бла бла бла... од друга страна од 1 недела појќе да нема, ладно, измрзнавме, се лизга... Или џа или бу, одлучете се. Оти вака се сведува се на плачење: кукаме оти нема снег, кукаме оти има снег... Како и да се свртиш, не чини.
Се загреваш само на одреден период, застани да одмориш пак ќе се смрзнеш. Не е поентата да пијам алкохол за да се загреам. Ете златна пролет...Земи работи нешто корисно надвор (пример исчисти ја колата од снегот + паркингот околу неа) па ела јави ми дали ќе ти биде ладно. Ај да не речите дека се со работа... имаш топла ракија, рум, домашно топло вино... 2 чашки, по куси ракави има да трчаш надвор. Ти пиво пиеш на -10 и ладно ти е, јасно
Ќе одмараш дома, на топло Надвор богами не се одмара ако е помалку од 10 степени а ти си испотен...Се загреваш само на одреден период, застани да одмориш пак ќе се смрзнеш.
Не е поента, ама е решение. Многу ефикасно. До златната пролет.Не е поентата да пијам алкохол за да се загреам. Ете златна пролет...
Абе ајдеШозбораш бе немало замрзнати реки Дунав порано. Гуглај малце.
Абе не биди смешен, секоја година мрзни Црно море, а не кажуваш 27 год не било замрнатоАбе ајде
Црно Море последен пат замрзнало пред 27 години нешто слично било и со Дунав посебно во делот на Бугарија/Романија мислам дека пред 15тина години оттогаш немаат замрзнато.
Па што мислиш ти мора да се напраи некој паметен да те исцитира,после ќе го нема до 2083 да пише на форум.Абе ајде
Црно Море последен пат замрзнало пред 27 години нешто слично било и со Дунав посебно во делот на Бугарија/Романија мислам дека пред 15тина години оттогаш немаат замрзнато.