Зимска полова еднаквост

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Е не... мажите ова, мажите она. Земете исчистете еднаш за промена... да ве видам.
Кај е Блонди да се произјасни на темава, да видиме колку снег исчистила таа зимава....

Twitter е ова :)
Јас исчистив бе во двор и на тротоар пред двор!!! А моите комшии - и машки и женски, повеќето не ни мрднаа со прст. Поточно, само една комшика, и 2-3 комшии се фатија да зачистат :) :) :) :) :) :) Изгледа кај нас сите се еманципирани :)
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 01:52 ---
Еве јавно нека биде, прашувам женски од форумов дали така си го замислуваат денот :icon_lol:
Не, иако сите тие работи ги правам, но не во ист ден.

Сакам и јас пиво и добар филм.... а и слободно време, исто така :)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Во мојот влез има 9 стана, но снег чистам само јас. Пред 5 години си купив убава лопата, многу ефтино, и сега си уживам, го чистам снегот и околу зградата и од покривот.
Комишите кога ќе ме видат, стално ми велат, „ браво комшија... работна акција... не треба комшија и онака ќе се истопи....
Комшиките посебно ме поздравуваат, браво комшија - да беа сите мажи како тебе... но ништо практично...
И така секоја година..
Вчера го исчистив снегот пред влез и од покривот, а за денес ми остана околу зградата. Ако почне нагло да се топи ќе влезе вода во подрумите.
Ќе помине и оваа зима...а вгодина пак ќе паѓа снег...

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Во мојот влез има 9 стана, но снег чистам само јас. Пред 5 години си купив убава лопата, многу ефтино, и сега си уживам, го чистам снегот и околу зградата и од покривот.
Комишите кога ќе ме видат, стално ми велат, „ браво комшија... работна акција... не треба комшија и онака ќе се истопи....
Комшиките посебно ме поздравуваат, браво комшија - да беа сите мажи како тебе... но ништо практично...
И така секоја година..
Вчера го исчистив снегот пред влез и од покривот, а за денес ми остана околу зградата. Ако почне нагло да се топи ќе влезе вода во подрумите.
Епа, комшија, епа чисти тогаш.
Или...
Снајди се како овој комшија.

Најјак е!

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Како црногорец и помага на жена му додека она чисти?
-Ги дига нозете кога ке треба со правосмукалката да помине под него.
Вицов го пишав за да го поврзете со темава на разговор. Така да мажиња ај доста кокодакате фатете лопата и чистете надвор. Јас навреме си исчистив ама затоа си добив добар ручек.
Тоа е, некој мора да чисти некој да прави јадење. Остајте ги вие жените они ке си кокодакаат за еднаквост, пошто знаат дека се послаби од нас, па имаат желба да се ујачаат, и ни се курчат понекогаш со таа еднаквост, ама од старт сме различни, со тоа што тие се жени а ние мажи и од старт не можеме да бидеме еднави.
Жените секогаш ке бидат физички послаби од мажите. Психички не мора да значи, еднакви сме на тоа поле. Кога ке сумираме според физичката спремност мажите водат со резултат 8:2, додека психички сме 5:5. Вкупно 13:7 во голови сме, што значи дека скоро дупло ги водиме жените, И НЕКА ПРИЗНААТ ВЕЌЕ ЕДНАШ дека не можат да го достигнат нашето машко ниво, и нека престанат со барање еднаквост. :)

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Како црногорец и помага на жена му додека она чисти?
-Ги дига нозете кога ке треба со правосмукалката да помине под него.
Вицов го пишав за да го поврзете со темава на разговор. Така да мажиња ај доста кокодакате фатете лопата и чистете надвор. Јас навреме си исчистив ама затоа си добив добар ручек.
Тоа е, некој мора да чисти некој да прави јадење. Остајте ги вие жените они ке си кокодакаат за еднаквост, пошто знаат дека се послаби од нас, па имаат желба да се ујачаат, и ни се курчат понекогаш со таа еднаквост, ама од старт сме различни, со тоа што тие се жени а ние мажи и од старт не можеме да бидеме еднави.
Жените секогаш ке бидат физички послаби од мажите. Психички не мора да значи, еднакви сме на тоа поле. Кога ке сумираме според физичката спремност мажите водат со резултат 8:2, додека психички сме 5:5. Вкупно 13:7 во голови сме, што значи дека скоро дупло ги водиме жените, И НЕКА ПРИЗНААТ ВЕЌЕ ЕДНАШ дека не можат да го достигнат нашето машко ниво, и нека престанат со барање еднаквост. :)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
И така секоја година..
браво,барем топло чајче или кафенце за комшијата,ама..........среќа што уживаш во чистењето па не ти смета ништо друго :D

R

Rock me Amadeus

Гостин
Еве јавно нека биде, прашувам женски од форумов дали така си го замислуваат денот :icon_lol:
Da.
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 14:15 ---
Мојот херој.

:cuc: :cuc: :cuc:

Меѓу-комшиски дијалог на тема „Снегот пред зграда“ кој испраќа многу моќна порака до женскиот пол, кој со години се бореше за полова еднаквост. Сега, кога конечно ја добија, може да ја покажат еднаквоста на дело :)

Благодарност до Милош за фотката.
nemozam,ke mi se prehladat jajnicite,ke mi smrznat nozIte.
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 14:16 ---
:pipi:

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.500
Da.
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 14:15 ---

nemozam,ke mi se prehladat jajnicite,ke mi smrznat nozIte.
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 14:16 ---
:pipi:
Ех јајца полесно се прехладуваат од јајници, јајцата се надвор, јајницице се внатре.
Исто така во случајов иде онаа поговорката за нешто што се тресе у ладна вода. :)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ех јајца полесно се прехладуваат од јајници, јајцата се надвор, јајницице се внатре.
Исто така во случајов иде онаа поговорката за нешто што се тресе у ладна вода. :)
Ајде бе не ја лажи девојката, кај си чул некому да му се преладиле јајцата, ќе помисли озбилен си :icon_lol:.

Замисли што сеир би му пукнале другари така да им каже, нема да смее од дома да излезе :icon_lol:.

Инаку добар збор си конструирал јајницице, оригинален е :pos:.

Kajgana Shop

На врв Bottom