Anonymous (официјална тема)

Хахаха, а од каде знаеш дека тебе не ти е испран мозокот, што го имаш тоа мислење?
И не, човекот се раѓа „табула раса" чист чист чист. Е сега што секој во оваа околина е учен дека 2+2 = 5 зошто така им одговара на тие што можат така да ти кажат тоа е друго
Абе никој не знае дали се раѓа табула раса или со вродени идеи, ама ако се родиш табула раса во ваква околина јасно е што следува нели. Инаку момак јас живеам страшно убав живот и не сум имал ни најмал стрес долги години, така и ќе продолжи. Ако тоа е испран мозок, ондак сум горд мачител.

По видеово што го гледав ми изгледаат како движење против NEW WORLD ORDER и анти илуминати/масони движење.

Абе никој не знае дали се раѓа табула раса или со вродени идеи, ама ако се родиш табула раса во ваква околина јасно е што следува нели. Инаку момак јас живеам страшно убав живот и не сум имал ни најмал стрес долги години, така и ќе продолжи. Ако тоа е испран мозок, ондак сум горд мачител.
Перењето на мозок почнува уште од градинка. Со првиот учебник што си го фатил во рака и си го читнал. Заматување, и скривање на вистината. Со што следните твои дела нема да им создаваат главоболки на ТИЕ.

Сечиј мозок е држен под контрола. Но доволно е да си разумен и сам да си ги откриваш и поврзуваш работите.

И доста јасно и сигурно е дека секој се раѓа табула раса. Нема тука што да се дискутира.

ПС Ваљда не сум офтопиk :)

Не знам точно кои се Anonymous ама мислам дека најдов добар опис за нив:
a bunch of fags who think that posting things on message boards actually does something. They claim to be "one" , yet they are unorganized aside from a few friends still living with their parents organizing a spam brigade.
Formerly known as the "final boss of the Internet", Anon has become simply a bunch of weeaboo faggots who wish to be a part of something.

Перењето на мозок почнува уште од градинка. Со првиот учебник што си го фатил во рака и си го читнал. Заматување, и скривање на вистината. Со што следните твои дела нема да им создаваат главоболки на ТИЕ.

Сечиј мозок е држен под контрола. Но доволно е да си разумен и сам да си ги откриваш и поврзуваш работите.

И доста јасно и сигурно е дека секој се раѓа табула раса. Нема тука што да се дискутира.

ПС Ваљда не сум офтопиk :)
Кој ќе те контролира ако си способен емотивно, умствено да се контролираш самиот себе? Човечкиот мозок е не испитана работа, ама вакви смешни паравани како анонимуси се само алатки на "тие" што ги спомна ти - владата ќе напраи некоја "глупост", наеднаш ќе излезат спасителите анонимуси и народот е убеден дека веќе ја има судбината во свои раце и анонимусите се спасот! Духовната еволуција ни бега.
Илузорна слика, ама ете кој сака нека си прави ќејф нели.

Друже, ако се ратификува ACTA ни торент, ни слики на FB нема да можеш да ставаш, ...и плус губиш секаква анонимност на нет (загарантирана со закон!).

Не знам зошто толку ограничено размислувате. Глобални последици има ова ало.

И какви се тие вистински анонимуси жити бога...ако имаш знаење нема да зборуваш такви глупости. Тоа не е организација во која има членови или е некој добар анонимус а некој не (демек хакер).

:facepalm::гомце:

Добро бе требаше да не просветлиш што ќе биде ако се ратификува... Да не се правиме паметни и да ги скокнеме работите што ќе се случуваат бидејќи на сите ни е добро познато, туку не знам зошто се клањаш на децава што станале анонимуси, никој не рече дека се организација читај и мисли поубаво, јасно е дека се индивидуалци а за нашите анонимуси и нивното видео нема многу што да се коментира и филозофира.
Добро паметњаковецу направи нешто на дело до сега, ќе излезеш на некаков протест или како и секој ќе останеш позади твојот монитор куцајќи и објаснувајќи што треба да се прави, односно солејќи памет... Да не си играме паметен и попаметен колку и да сакаме да не се спроведе ова на дело, за жал шансите се мали, ова е дел од многу поголема завера која му се кроела и ќе му се крои на светот од оние најгорните. И задржете си го нивото на дискусија на вакви мислења не треба ни да се реплицира.

Кој ќе те контролира ако си способен емотивно, умствено да се контролираш самиот себе? Човечкиот мозок е не испитана работа, ама вакви смешни паравани како анонимуси се само алатки на "тие" што ги спомна ти - владата ќе напраи некоја "глупост", наеднаш ќе излезат спасителите анонимуси и народот е убеден дека веќе ја има судбината во свои раце и анонимусите се спасот! Духовната еволуција ни бега.
Илузорна слика, ама ете кој сака нека си прави ќејф нели.
кога гледам какви коментари фрштат во врска со АКТА и воодушевените поддржувачи на анонимуси, знам дека владите во светот немаат гајле. Интернетот изгледа сосема им го испи умот на луѓето. Тие мислат дека живеат во некаква целосна (виртуелна) слобода. Младинава е посебно затупена, мислат дека слободата се брани со тролање и паѓање сервери на 12 секунди.

И јас сум против гласањето на овие шит закони...
Али, замислете дека сте музичар, имате нов албум, сите ги имаат вашите песни, а само 20 цедиња се продадени... а така, нема пиратерија, кому му треба твојот албум. ке си го купи...
Немој молимте. Ако не беше "пиратскиот“ youtube, да му овозможи на пример некој како Pitbull да биди гледан преку 500 000 000 пати, не знам сега дали еден настап ќе му вредеше стотици иљади евра. Истото со Слаткар пример. Да немаше youtube, да немаше пиратерија, што му овозможи сите да му ги слушнат песните негови (на радио не ги даваат пошо кара), не знам дали че кошташе сега 1600 евра од настап, или че си пееше во визба во Ново Лисиче.

Едит:
Не гледајте на Anonymous како на група од луѓе, гледајте како на ИДЕА!

Ајде смирете ја тензијата, без лични навреди гледам неколку мислења отишле во лош правец. Ако имате нешто паметно да пишете повелете, во спротивно за "КУ*СЕТРЕСЕ", "ГЛУП СИ" и слично сте ја утнале темата.

кога гледам какви коментари фрштат во врска со АКТА и воодушевените поддржувачи на анонимуси, знам дека владите во светот немаат гајле. Интернетот изгледа сосема им го испи умот на луѓето. Тие мислат дека живеат во некаква целосна (виртуелна) слобода. Младинава е посебно затупена, мислат дека слободата се брани со тролање и паѓање сервери на 12 секунди.
Абе каква младина, на 80 години умираат горди со тоа што се воени ветерани и со верба дека бог ќе ги избави од гревовите. Нејсе ајде, кој колку крепи, немоќен сум тука.

ај бе што се замарате од инднина нема да имате интернет нема да гледате филмови на кинотека и ке ви дојде паметот што е ACTA

Друже, ако се ратификува ACTA ни торент, ни слики на FB нема да можеш да ставаш, ...и плус губиш секаква анонимност на нет (загарантирана со закон!).

Не знам зошто толку ограничено размислувате. Глобални последици има ова ало.

И какви се тие вистински анонимуси жити бога...ако имаш знаење нема да зборуваш такви глупости. Тоа не е организација во која има членови или е некој добар анонимус а некој не (демек хакер).

:facepalm::гомце:

ме фрустира помислата дека сите се дел од ова кога реално 10тина луѓе се одговорни од старата легија која реално денес е распадната и не функционира како што некој копиљи денес мислат дека делува.
повеќето денес се запослени фамилијарни everyday normal guys.
се користи цела поранешна нивна слава(што меѓудругото пак се коси со нивната идеја) за поттик и бунт против евро пратениците што го оправдувам но лошо е што копиљаците имаат погрешна претстава.

Само тотално неинформирана будала може да каже дека Анонимус се багра будали од 100 души.
Како што им се намерачија на сите појаки сајтови да ги буткаат без проблем,мене ми изгледа дека се една огромна војска што ја има низ цел свет и работат без да се курчат,делата доволно говорат за нив,а ние како и секогаш,се нешто не ни одговара (барем поголемиот дел).
Е додека има такви,ќе има и овци за стрижење.

Колку само сајтови имаат и колку само добро чувани сајтови имаат бутнато,тоа е едно чудо,алал нека им е на дечките.
Па јас според нивните активности би претпоставил бројка како 5000-6000 и нагоре, ама ова 100 души:pos:.
Анонимус човеку ова не е IT.com.mk па ајде ќе се собереме 20 души ќе спамираме или не знам што, ќе ја паѓаме точка, кајгана и тоа на неколку секунди:) се работи за гигантски сајтови како Циа, ФБА,Фоксон, Фб, Твитер и слично.
И да точно е дека не се само хакери, туку и посвоените средства од некоја акција мислам дека преку невладини организации ги поклонуваат во хуманитарни цели. Затоа нивната репутација е многу голема и тој што ги разбира воедно и ги порджува во нивните активности, а сигурен сум дека има повеќе подржувачи него хејтери(y)
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 00:21 ---
ај бе што се замарате од инднина нема да имате интернет нема да гледате филмови на кинотека и ке ви дојде паметот што е ACTA
Премиерно 07.08.2012 Мумија 2, леле колку сум возбуден:vozbud:

Па јас според нивните активности би претпоставил бројка како 5000-6000 и нагоре, ама ова 100 души:pos:.
Анонимус човеку ова не е IT.com.mk па ајде ќе се собереме 20 души ќе спамираме или не знам што, ќе ја паѓаме точка, кајгана и тоа на неколку секунди:) се работи за гигантски сајтови како Циа, ФБА,Фоксон, Фб, Твитер и слично.
И да точно е дека не се само хакери, туку и посвоените средства од некоја акција мислам дека преку невладини организации ги поклонуваат во хуманитарни цели. Затоа нивната репутација е многу голема и тој што ги разбира воедно и ги порджува во нивните активности, а сигурен сум дека има повеќе подржувачи него хејтери(y)
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 00:21 ---

Премиерно 07.08.2012 Мумија 2, леле колку сум возбуден:vozbud:

?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom