Атина гори, над 50 повредени од кои повеќето полицајци

A

AnFem

Гостин
Доколку анархистите повикуваат на протест, анархистите треба да го раководат и обезбедат протестот. Инфилтрираните луѓе од разни служби се пропуст на анархистичките движења и доказ за нивната неспособност ниту протест да организираат како што треба, а не оправдување.
Ова не се мирни протести ;)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ви го разбирам револтот према нив на повеќето, и јас сум изреволтирана од таквите националистички глави, исто како што сум изреволтирана од луѓето што размислуваат како нив, само живеат во местото наречено Македонија. Така да, ако размислуваш како нив, автоматски си дел од нив.
Не оди тоа така, не се мери на кило. Македонскиот национализам кој е непријателски настроен спрема Гејците, е директна последица на фашизоидната Гејска политика. Ние ли ги тераме да си го менат името? Ние ли протеравме Грци од Македонија?

Дали си свесна колку зло на овој народ му нанела Грчката црква? И сега не треба да се радувам кога тонат како говна? Нека цркнат, до еден...

Анархизмот е супер идологија, за тинејџери. Во првиот судир со реалноста, се сведува на цртање А по ѕидови...

Член од
8 август 2011
Мислења
232
Поени од реакции
79
Кога ке сватите дека сите грци мора да умрат.За сите грци гасна комора бре,тоа е гнаса од народ.Да живее Хитлеровата идеологија

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Не знаев каде да го ставам ова, па еве тука, може некој ќе сака да го погледне:
Debtocracy

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Не оди тоа така, не се мери на кило. Македонскиот национализам кој е непријателски настроен спрема Гејците, е директна последица на фашизоидната Гејска политика. Ние ли ги тераме да си го менат името? Ние ли протеравме Грци од Македонија?

Дали си свесна колку зло на овој народ му нанела Грчката црква? И сега не треба да се радувам кога тонат како говна? Нека цркнат, до еден...

Анархизмот е супер идологија, за тинејџери. Во првиот судир со реалноста, се сведува на цртање А по ѕидови...
Ако живееш во пичкарска земја ( упс, каква дискриминација кон женскиот пол преку овакви фрази) или кукавичка како нашава тогаш сигурно анархизмот ке ти изгледа нестварен. Во 2011 се соочивме со протести и демонстрации од целиот свет за светската криза што ги снашла при таков убав животен стандард а не ни сакам да помислам што сме направиле ние во тој поглед за цели дваесет години.(?!) Тоа што тонат како говна ке се одрази и кај нас ( економска политика јбг многу фактори се замешани) и оние фабричиња каде што вагаат леб некои македонски работнички за сто евра плата пак ТИЕ им ги овозможиле , друг коментар е излишен оти тоа е реалноста.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ајде бе магла ти од форумов......на шо личи овоа.....вака на сите заблудени дечиња ако им ја откриеш реалноста,тогаш ќе им го распиеш прекрасниот детски бунтовнички сон.

И што ти е крива AnFem.....за да така директно у фаца да и ја треснеш реалноста???

:)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Тоа што тонат како говна ке се одрази и кај нас ( економска политика јбг многу фактори се замешани) и оние фабричиња каде што вагаат леб некои македонски работнички за сто евра плата пак ТИЕ им ги овозможиле , друг коментар е излишен оти тоа е реалноста.
Преку она ми сте со тие фабричињата, каде што Македонките се третираат како робови. Преживуваше овој народ и без тие фабричиња, ќе преживее и сега. Нека си гори Гејлада слободно...

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Преку она ми сте со тие фабричињата, каде што Македонките се третираат како робови. Преживуваше овој народ и без тие фабричиња, ќе преживее и сега. Нека си гори Гејлада слободно...
Убаво си кажа, алал да ми ти е ‘‘ПРЕЖИВУВАШЕ‘‘, бравос..ако човечката егзистенција се сведува на преживување и во тоа да се пронаога некаква утеха, а можеби и некое благородно чуство во сето тоа преживување, тогаш секоја чест на оние што ке дојдат на власт, не треба со прст да мрднат за да не водат.

A

AnFem

Гостин

Затоа и реков, јасно ми е од каде гневот.
Чие име те тераат да смениш? Твое? И каква врска има грчката црква со обичниот народ кој се бори за своите права? Мрази ја црквата, не народот (особено не оние кои не се крстат во неа).

За тинејџери? Јас немам ниту една книга, од анархистичката литература, напишана од тинејџер ;)

И успат, gay is ok :)

Тогаш, зошто ги оградуваш грчките анархисти од палењето на куќи и возила?
Не ги оградувам. Некои од нив (зависи, има и пацифисти) палат, ама не палат обични куќи или обични возила, туку палати и коли што пониската класа не може да си ги дозволи ;)
Не фрлаат молотови на обичните луѓе, туку на оние наоружани говеда што им ја одземаат слободата, ги тепаат и ги прскаат со секакви работи. Тоа е нешто кое се вика САМООДБРАНА.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Убаво си кажа, алал да ми ти е ‘‘ПРЕЖИВУВАШЕ‘‘, бравос..ако човечката егзистенција се сведува на преживување и во тоа да се пронаога некаква утеха, а можеби и некое благородно чуство во сето тоа преживување, тогаш секоја чест на оние што ке дојдат на власт, не треба со прст да мрднат за да не водат.
А знаеш колку е платата во Грчките фабричиња? Или си пишуваш така колку да се најдеш на муабет?

Со таа плата и преживувањето е чудо...
--- надополнето: 13 февруари 2012 во 17:18 ---
Затоа и реков, јасно ми е од каде гневот.
Чие име те тераат да смениш? Твое? И каква врска има грчката црква со обичниот народ кој се бори за своите права? Мрази ја црквата, не народот (особено не оние кои не се крстат во неа).

За тинејџери? Јас немам ниту една книга, од анархистичката литература, напишана од тинејџер ;)

И успат, gay is ok :)
Да, да, сигурно е така. На една страна се лошите Грчки институции, како црквата и државата, а на друга страна се добрите Грчиња. Овие институциите си имаат независен живот настрана од луѓето.

:icon_lol:

И да, анархизмот е политичка филозофија за тинејџери. Забелешката со gay не ја сфатив, се надевам не беше некој обид да ме навредиш некако. We have already been there...

;)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.347
Поени од реакции
26.348
Не ги оградувам. Некои од нив (зависи, има и пацифисти) палат, ама не палат обични куќи или обични возила, туку палати и коли што пониската класа не може да си ги дозволи ;)
Не фрлаат молотови на обичните луѓе, туку на оние наоружани говеда што им ја одземаат слободата, ги тепаат и ги прскаат со секакви работи. Тоа е нешто кое се вика САМООДБРАНА.
Мислиш дека на тие со палатите им е многу битно дали некој анархист ќе им ја запали. Како секогаш, страдаат тие што анархистите ги „заштитуваат“. Инаку нека продолжат со самоодбраната, јас немам ништо против. Забавно е. Ама мислам дека набрзо ќе дојде шумарот и толку од анархијата...

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
А знаеш колку е платата во Грчките фабричиња? Или си пишуваш така колку да се најдеш на муабет?

Со таа плата и преживувањето е чудо...
Па јас не гледам зошто некоја соседна земја би ти пружала добар стандард ако тоа не сака да го направи сопствената во која живееш ;) многу логично... но кога го нема ни едното ни другото малата трошка што му е дадена на робот е прав благодат за него, човек кој е третиран од сопствената земја како роб не очекува дека другата ке го третира многу подобро...

A

AnFem

Гостин
Да, да, сигурно е така. На една страна се лошите Грчки институции, како црквата и државата, а на друга страна се добрите Грчиња. Овие институциите си имаат независен живот настрана од луѓето.

Не баш, немаат институциите независен живот, туку добрите „Грчиња“ имаат неависен (колку што можат) живот настрана од таквите институции.

И да, анархизмот е политичка филозофија за тинејџери. Забелешката со gay не ја сфатив, се надевам не беше некој обид да ме навредиш некако. We have already been there...
Знаеш, ми ласкаш со делов за тинејџерите ;)
Не, не ми беше поената да те навредам, ти реплицирав на она со „гејците“ во неуспешниот обид да ги навредиш :)

Мислиш дека на тие со палатите им е многу битно дали некој анархист ќе им ја запали. Како секогаш страдаат тие што анархистите ги „заштитуваат“. Инаку нека продолжат со самоодбраната, јас немам ништо против. Забавно е. Ама мислам дека набрзо ќе дојде шумарот и толку од анархијата...
Битно им е, трулите души на тие луѓе зависат од нивните материјални работи.
Кој страда? Тие луѓе се со нив на улица :)
Е како ова, шумарот требаше да биде позитивен лик...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.347
Поени од реакции
26.348
Битно им е, трулите души на тие луѓе зависат од нивните материјални работи.
Кој страда? Тие луѓе се со нив на улица :)
Е како ова, шумарот требаше да биде позитивен лик...
Да, ептен им е битно дали некој им го запалил осигураното Ферари или вила. :icon_lol:
Ќе видиш, откако ќе завршат протестите. На богатите Грци нема ни влакно да им фали.
Позитивен е, во приказните. Ако сеуште веруваш во приказни, а (како што кажа) не си тинејџерка, време ти е да се разбудиш. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom