Whited00r 5.1 - за iPhone 3G

• Креатор на темата Креатор на темата Seniorita
  • Време на започнување Време на започнување

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Ако сакате да го инсталиратеWhited00r 5 треба да сте на 3.1.3 верзија.

Линк за download на Whited00r за iPhone 3G овде

Туториал:
* направете backup за секој случај
* телефонот е автоматски џеилбрејкуван, и може да се отклучи

1. Откако ќе го симнете Whited00r, декомпресирајте го.
2. Отворете iTunes, и над пронајдениот iPhone, кликнете на Restore ( држејќи на Shift ако сте на WindowsOS. или Alt ако сте на MacOS. ) и пронајдете го симнатиот ipsw фајл.
3. Инсталацијата ќе трае околу 15-20мин.откако ќе заврши, почекајте телефонот сам да се ребутира/ресетира ( automatic reboot ). Откако ќе заврши, iTunes ќе ве праша дали сакате да се “повратите” од backup, но вие изберете “Set up a new iPhone/iPod” за да ја подобрите брзината, а и ќе избегнете несакани проблеми.

Дел од карактеристиките:
Мулти-таскинг
Cydia 1.1.3 инсталирана под default
Подобрено brightness мени
Ново тач мени + хоум скрин ( исто како кај i0S5 )
Креирање на фолдери
iCould
i0S5 анимирано boot logo
i0S5 сенки вклучени ( во default темите )
iOS4 wallpapers вклучени ( под default ) + i0S5.1 wallpapers
Лажно wallpaper preview мени
Системските звуци, предземени од i0S5
Сите рингтонови предземени од iPhone4
Видео едитирање
Иконите се поставени под default при првото вклучување (распоредени како кај i0S5)
*3Store – aлтернативна AppStore (старата од 3Г) за апликациите од i0S3
*старата AppStore ја нема ..
И уште многу други! Баш сега го инсталирав, и ептен е брз! Не кочи, не копа..

Споредба со 3GS овде

дополнување:
да се разбереме: НЕМАТЕ firmware 5.1, си останувате на 3.1.3
ама добивате карактеристики како кај iPhone 4/4S ..

Ја имаш старата App store како bookmark во Сафари. :)

Неможе да се замени со 4с .
Според џебот и потребите............

Јас го имам инсталирано на ipod touch 1g. И се ми излезе еден проблем кога сакам да се закачам на telekom hotspot ми излегува овој прозор и не се отвара целосно( не излегува ок копчето за успешно конектирање), а ако одам cansel се губи конекцијата. Ве молам за помош.
IMG_0003[1].png

Има багови, ама не е сепак раобти далеку подобро од IOS4...како што читам долгонајавуваниот Redd00r ќе имал поддршка за IOS4 апликации и нотификации како на 5-ка, но останува да видиме.А до тогаш whited00r ќе брка работа :D

Коска е, јас на 2ката го стаив, многу брзо работи

Prvo izvinete za latinicata od mobilen pisuvam.
Vaka sea, instalirav whited00r 6 za iPod touch 2g i ukluciv cydia i stisnav na essentials update. Se instalira apdejtot I mi vika restart na neznam nesto i stiskam rstart i eve mi zaglavi na loading... resenie ?

Prvo izvinete za latinicata od mobilen pisuvam.
Vaka sea, instalirav whited00r 6 za iPod touch 2g i ukluciv cydia i stisnav na essentials update. Se instalira apdejtot I mi vika restart na neznam nesto i stiskam rstart i eve mi zaglavi na loading... resenie ?

Држи HOME + POWER додека не се исклучи и отпушти кога ќе се појави Apple логото.

јас изгледа си го зафркнаф со ова :D имав 4.2 софтвер и ојдоф ова да го напрам све се напрај до крај и да се стартоват немојт :S имат само slide for emargency на итунес ова го пишит

The SIM card inserted in this iPhone does not appear to be supported.

The SIM card that you currently have installed in this iPhone is from a carrier that is not supported under the activation policy that is currently assigned by the activation server. This is not a hardware issue with the iPhone. Please insert another SIM card from a supported carrier or request that this iPhone be unlocked by your carrier. Please contact Apple for more information.
хЕЛП јА!

и со други картици пробаф ама нејкит -.-

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom