Арената „Филип Втори“ прогласена за најубав стадион на Балканот!

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Стадионот е одличен, тоа никој не го оспорува...Прашањето е дали имавме потреба...Џабе ни е ваков стадион кога нема кој да игра и кога нема публика да го наполни...

Стадионот е репрезентативен објект и не за џабе е национална арена.
Замислете што мислеа за нас Шкотланѓаните, Англичаните, Ирците, Холанѓаните, Хрватите и другите репрезентации кои кога идеа на гостување ги праќавме на ливада, без асална трева, без посебни влезови за фудбалерите, без парно, без тоалети како што треба. Што мислеа гостинските навивачи кога гледаа стадион во распаѓање кој беше најголемиот стадион во државата.
Значи стадионот е ИМИЏ на државата и затоа мислам дека е многу позитивно што се среди и што се средува. Осен тоа покрај за фудбал може да служи и за друга намена и на крај на краевите е одличен украс на Скопје, уште да небеше Кинескиот ѕид.
--- надополнето: 11 февруари 2012 во 13:57 ---
Како може да се прогласи за најубав кога уште не е завршен. Факт е дека се надгради и прошири капацитетот, но надворешниот изглед (фасадата) сеуште не е готова. Врз основа на кој критериум е најубав ? Ајде архитектите на форумот да објаснат малку.

Убав е и вака, а сигурно кога ќе се заврши фасадата ќе рипне некое место понагоре на листата.

Брат ќути ,најубав е и точка.Лечи комплекси на друго место.Најјаки сме!!!:свиркам:

Не реков дека е грд,ниту имам потреба да лечам комплекси. Сакав да знам по кој критериум е избран. Реконструкцијата и сега трае, првата фаза беше изградба на сите трибини, втората фаза е во тек (теренот и атлетската патека) трета фаза не е ни почната (надворешниот изглед). Ми падна чудно недовршен објект да се рангира како најдобар затоа барав објаснување од некој архитект на форумов.

Абе овие од весникот изгледа решиле малку да се пошалат со нас.Филип II најубав:pos::sick:

[quote="kultuzin, post: 4765765, member: 21645"
Убав е и вака, а сигурно кога ќе се заврши фасадата ќе рипне некое место понагоре на листата.

Дефинитивно се согласувам со фасадата ќе се носи и со Европските стадиони[/quote]

Не сум сигурен дали ова рангирање се однесува на актуелниот изглед и перформанси кои ги нуди стадионот. Но со оглед на тоа дека уште се средува теренот и дека фасадата не е ни почната верувам дека е такам, што значи дека во некое наредно рангирање ќе рипнеме некое место погоре.
Стадионот доби многу убава надворешна форма и мислам дека тоа го прави многу атрактивен и убав. Исто така според мене иако сообраќајно не е баш најпогодна но локацијата му дава исто така дополнителна доза на атрактивност. Ретки се стадионите кои се наоѓат толку централно во градското подрачје.

Не реков дека е грд,ниту имам потреба да лечам комплекси. Сакав да знам по кој критериум е избран. Реконструкцијата и сега трае, првата фаза беше изградба на сите трибини, втората фаза е во тек (теренот и атлетската патека) трета фаза не е ни почната (надворешниот изглед). Ми падна чудно недовршен објект да се рангира како најдобар затоа барав објаснување од некој архитект на форумов.
Саркастичен бев бе дечко.Целосно се согласвам со тебе.

Убаво. Да не влегувам во подфорум фудбал, ме интересира кој трењира на овој стадион? Имаме некаков подмладок на дрвава, некаква надеж дека во блиска иднина ќе го наполниме стадионов? Или и младинците ни се дрва?

Абе овие од весникот изгледа решиле малку да се пошалат со нас.Филип II најубав:pos::sick:

На Балкан бе читај..а кој друг на лик е поубав ЈНА на партизан да не или Максимир .. едино стадионот во Атина може може е поубав ,т.е. поголем .. во Турција не ги рачунам тие,како што не ја ни рачунам Турција дека е во Европа.
--- надополнето: 11 февруари 2012 во 14:19 ---
Убаво. Да не влегувам во подфорум фудбал, ме интересира кој трењира на овој стадион? Имаме некаков подмладок на дрвава, некаква надеж дека во блиска иднина ќе го наполниме стадионов? Или и младинците ни се дрва?

Вардар и Работнички тренираат..а подмладок има, има и квалитет,само нема стручни лица ..све е корумпирано во тој сектор.

Не знам по што е нашиов стадион рангиран пред Луј Втори во Монте Карло.Можеби по тоа што има најголема трансформација од обична ливада со трибини во нормален стадион.Или можеби по тоа што Сител ТВ има свои простории под трибините на стадионот.

А од кога Монте Карло е на Балканот ? :facepalm:

Секој објективен човек би се сложил дека КОНЕЧНО добивме стадион кој наликува на стадион со кој можеме да се гордееме и кој од обична ливада е претворен во грандиозно дело,
Тој стадион е направен од пари на сите граѓани на Македонија и претставува имиџ на една држава.
Незнам зошто е потребно да се мрчи по секоја цена, ако нема - зошто нема, ако има - не ни е потребен.

Супер си е стадионот.
Иронијата е што имаме грандиозен стадион у спортот у кој сме дрва, а за спортовите у кои се преродивме имаме сала со мал капацитет... :cenzura:

Секоја држава треба да си има модерен стадион (со атлетска патека), модерна сала, и модерен базен. Поготово европска земја која сака нешто да постигне во спортот :) Убав, не убав, супер ни е стадионот, уште организацијата да си ја дотераме на ниво, ама на тоа треба да поработи македонската свест :)

Како Бомбоњера е навистина. Она што најмогу ме радува што добивме Арена која е најубава на просторите на поранешна Југославија со оглед дека во тоа време беше незмисливо во Македонија да се изгради нешто најубаво и најрепрезентативно.
Да се надеваме дека во блиска иднина ќе најдеме средства и за една модерна Арена за спортови во сала.

И тука политика вмешавте...

Дечки, италијански медиум го правел изборот! Што ви е проблемот? Си рангирале како што си рангирале. И они да не се платени нешто за да не лажат? Стадионот е супер, стварно преубаво изгледа, плус кога ќе се доврши ќе биде баш бомбона. И не се само италијанците, хрватите и србите извадија текстови за нашиот стадион како е добар за разлика од нивните. Така да...

Да не е Маракана, Васил Левски или некој во Солун?Човече олади малку, гледам по сите теми само негативни коментари труеш.И ти и сите слични на тебе :facepalm:

Он-топик, најубав е освен тој делот со мермерот.
А за репрезентацијата во друга тема, темава е во Архитектура гледам отворена.

Да не е Маракана, Васил Левски или некој во Солун?Човече олади малку, гледам по сите теми само негативни коментари труеш.И ти и сите слични на тебе :facepalm:

Он-топик, најубав е освен тој делот со мермерот.
А за репрезентацијата во друга тема, темава е во Архитектура гледам отворена.

Aбе ќе давам негативни коментари.Такви и се настаните.Не може некој глупав да ме прави.Според мене не само што е најубав туку од балканот е меѓу најлошите.

За Максимир незнам но Маракана полоша????Уф не би рекол дали воопшто можеме и да се споредуваме со Маракана.Барем не сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom