Започнав нова игра со Нотингем Форест. Време е овој клуб да се врати таму каде што припаѓа....на врвот на фудбалскиот свет!
Потпишав за клубот. Ветив дека ќе бидам во горниот дел на табелата во втората англиска лига. Со буџет од 2 милиони евра немав многу избор. Ги направив следниве трансфери:
Сезоната беше доста интересна. Ни јас не очекував но се најдов во позиција да се борам за првото место. Борбата беше со Вест Хем.
И во куповите добро ми одеше. Во Карлинг Купот стигнав до полуфинале, каде изгубив од Челзи.
А во ФА купот имав повеќе среќа, не наидов на англиските титани па го освоив купот.
На крајот на сезоната завршив и прв на табелата. Ја освоив втората лига а воедно си осигурав место во Лига Европа.
Да се пофалам дека нападот работи беспрекорно, но имам проблем со одбраната, примам многу голови.
Сега сум на средина на новата сезона. Моментално сум 9-ти во Премиер Лигата. Ветив дека ќе избегнам испаѓање, а добро ми оди.
За тоа каков тим изградив, какви резултати постигнав...на крај на сезоната ќе кажам!