Ние од Германија бараме неутралност, нема потреба Германија да притиска. Доволно е Меркел да рече не ме интересира тоа, да не застане на грчка страна.Искрено не очекувам ништо посебно од средбата со Меркел, ќе биде све фино но не верувам дека Германија ќе ја стиска Грција дополнително за во НАТО.
Ili da i pokaze sreden prst na Grcija i da im kaze-nie vi dadovme pari,sea vie da si popusite.Ние од Германија бараме неутралност, нема потреба Германија да притиска. Доволно е Меркел да рече не ме интересира тоа, да не застане на грчка страна.
Нема потреба и нема шанса за такво нешто. Всушност Германија и не е проблем, Франција е. Ама ептен ќе забегаме офтопик.Ili da i pokaze sreden prst na Grcija i da im kaze-nie vi dadovme pari,sea vie da si popusite.
A man can dream.
Германија никогаш нема да ја напушти Грција..., па германците ја измислија Грција.... Е сеа што нејзините романтични археолози и научници ја нарекле Грција , а не Македонија што всушност било правилното име за таа направија е нивниот голем заеб, па сега дубат на трепки и се глупираат ко мали деца....Ние од Германија бараме неутралност, нема потреба Германија да притиска. Доволно е Меркел да рече не ме интересира тоа, да не застане на грчка страна.
Како да не, тоа било пред 200години во времето на романтизмот кога не постоела Германија како држава туку многу Германски држави и државнички. Да, имало движејне филхеленизам но нема врска со државата Германија и сегашната Германска политика.Германија никогаш нема да ја напушти Грција..., па германците ја измислија Грција.... Е сеа што нејзините романтични археолози и научници ја нарекле Грција , а не Македонија што всушност било правилното име за таа направија е нивниот голем заеб, па сега дубат на трепки и се глупираат ко мали деца....
Pocnaa da ja "vadat"... so toa sto na rasprodazba odi se': postata, aerodromite, patistata, lotarijata, diplomatskite pretstavnistva, itn.Романтизам??? .....тоа е само обландата у која се завиткани интересите....Инаку, ако пукне Грција...има да пукнат БАНКИ со големо Б и у Германија и у Франција, затоа ќе ја вадат Грција до последниот здив......најбезкрупулозно...
I edinstvena vo svet koja ima ministerstvo za ekonomija a nemaat ekonomija.Грција е силна богата и достоинствена земја на Балканот,сите соседи можат да им се фатат..
Од темава ќе бидеш соодветно баниран, а верувам и од форумов се додека не научиш да ја почитуваш земјава, нејзиното име, а воедно и форумов чии сервери се наоѓаат во Република Македонија. Од мене толку.А Поранешна Југословенска Република МКД има економија?