Што мислите за Mushkin RAM меморија ?

• Креатор на темата Креатор на темата imortel
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 октомври 2011
Мислења
127
Поени од реакции
16
Ме интересира дали се квалитетни и подобри од Kingston и останатите брендови.

Читав во Ентер за овие, мада не ми се верува дека се подобри

Во моментов Mushkin е подобар бренд од Kinsgton, ама само во сегментот рам меморија.

Ако сакаш најдобро, G.Skill & Corsair.

Од каде ја набави конфгурацијата - графичката?

Демек сега купив таква (ај да се пофалам) па да видам да не сум утнал случајно (пошто мислев дека се Да БЕСТ).

Ако ти каже некој на форумов дека не чинат да не планираш да ги замениш за Кингстон или за Корсеир!?

Демек сега купив таква (ај да се пофалам) па да видам да не сум утнал случајно (пошто мислев дека се Да БЕСТ).

Ако ти каже некој на форумов дека не чинат да не планираш да ги замениш за Кингстон или за Корсеир!?
Можам да ги вратам во рок од 1 недела, така да. Ми требаше мислење, или пак доколку некој имал проблеми со оваа меморија да пише.

Топ си е меморијата, задржи ја.

Модули по 6GB имаш така?

А да продадеш две плочки? :) И онака тешко дека ќе искористиш и 16GB, а не 24GB. Иначе баш за да искористиш quad channel треба да имаш или 4 или 8 плочки.

Како успеав да непрочитам за тоа :S. Ништо тогаш ќе извадам 2, па ако сака некој ќе му шитнам :D.
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 00:43 ---
Во моментов Mushkin е подобар бренд од Kinsgton, ама само во сегментот рам меморија.

Ако сакаш најдобро, G.Skill & Corsair.

Од каде ја набави конфгурацијата - графичката?
Графичката од DDcom ја купив, за 33000.

P.S. Дај бенчмарци од машината не бива вака :D
ХАХАХАХХАХАХАХХХ!!!! :D. Ќе мора тука да те разочарам сега за сега, затоа што процесорот чекам да ми пристигне. Го нарачав од ДДком за многу добра цена + со гаранција нормално. Кај и да е ќе биде.

Znaci slobodno moze da zaklucime deka ti go nemas kompjuterot ama sepak si go pisal vo potpis... :pos:
Cek i jas da si go popravam potpisot :pos:
@MasteR_#0 ti uste so stariot quad si, tyyyyy pisi eden i7 da te vidi gospod PFFFFFF!!!! Sto mu ja mislis :facepalm:

Луѓе, може некој да ми објасни нешто за тие тајминзите на рам меморија (пр. 5-5-5-20 карикирам). Знам дека тоа е временски период кој им е потребен за комуникација, но дали како генерално правило може да се каже дека што пониски вредности = побрз рам? Иначе imortel топ PC склопуваш. Гледам со Psy ќе има борба за тронот :P

Луѓе, може некој да ми објасни нешто за тие тајминзите на рам меморија (пр. 5-5-5-20 карикирам). Знам дека тоа е временски период кој им е потребен за комуникација, но дали како генерално правило може да се каже дека што пониски вредности = побрз рам?

Да. Ама прашање колку тие придобивки во реална употреба значат нешто, тешко....

Го нарачав од ДДком за многу добра цена + со гаранција нормално.

Која е таа многу добра цена?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom