Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
ја пред месец дена им пишав мејл.. ми рекоа дека се работи на нови интернет содржини и продукти ,но не располагаат со подетални информации

Ајде некоја инсајдерска информација нема ли некој? Би требало сега за 14 февруари да пуштат некоја реклама и понуда.

Ајде некоја инсајдерска информација нема ли некој? Би требало сега за 14 февруари да пуштат некоја реклама и понуда.
Ќе пуштат, филм да изнајмиш од видеотека на MaxTV место 79 ќе биде 49! За Ваше уживање со саканата. :love:

Ај некој нека ми кажи како да го средам проблемов со интернетов ми кажува проблем во DNS серверот. Иначе ги рестартирав и рутерот и модемот и повторно истото.

Ај некој нека ми кажи како да го средам проблемов со интернетов ми кажува проблем во DNS серверот. Иначе ги рестартирав и рутерот и модемот и повторно истото.

Види во network connections кои днс адреси ги имаш наместено ? Ако се тие од т-хоме можно е да има некој проблем со нив така да намести ги оние од гугл (8.8.8.8 & 8.8.8.4)

Си пробал преку ПППоЕ само со модем на ПЦ?

Си пробал преку ПППоЕ само со модем на ПЦ?
Вака на статичниот ком. имам интернет ама немам на лаптопот, на него ми го кажува овај проблем. Во рутерот ми е наместено ПППоЕ.
Иначе го имам мислењево поставено во погрешна тема, интернетот ми е од ОНЕ.

Вака на статичниот ком. имам интернет ама немам на лаптопот, на него ми го кажува овај проблем. Во рутерот ми е наместено ПППоЕ.
Иначе го имам мислењево поставено во погрешна тема, интернетот ми е од ОНЕ.
A da go isklucis komjuterot od mreza i mrezniot kabel da go ushtekash vo laptopot pa da vidish dali ke ima net ili ne?

Поради тоа што не најдов посебна тема за Т-Хоме, тука ќе го поставам прашањето: има ли некој искуство со враќање на производи добиени со поените од мој клуб ?

Скоро еден месец имам проблеми со интернетот. Често пага, еве баш сега брзината е само 1 мегабит а имам 10 мегабитна конекција.
Рутерот е стар подржува само 6 само во последно време ретко и 4... Пријавив дефект пред 1 недела ги нема сеуште..
Телефонот ми е исклучен во 2 правци а сметките се платени, се јавувам неколку дена ми викаат кај нас јавува дека е во ред пуштена е линијата а мене телефонот ми е исклучен веќе трет ден.
Пред 6-7 дена ми се јавуваат и ми нудат продолживање, нај љубезно ке помислиш дека те молат...

И што треба да правам сега? Да чекам вака 20 дена додека не заврши договорот? А да го продолжам нема никаква шанса...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom