Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
When i get i stop being sad and be awesome instead. -True story
Едно што можам да ти кажам е дека само самиот ти можеш да се смениш никој друг не може да го направи тоа за тебе.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
смени си го полот ако сакаш да имаш поинави односи

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
немој во еден пост да прочитам ( а веќе прочитав ) дека сама си била крива девојчето!!!
Па да ви ебам буљашите 17 години има! Сметате дека е довлно зрела за да свати кој идот и го мисли арното,а кој лошото!?!?!?

Типацот со неговото искуство и напраил тоа шо и напраил,ја дигнал во облаци,таа млада и наивна му верувала на секој кажан збор,дошло до тоа шо дошло,ја дефлорирал и ја "запишал" во "скинатите" (ако не му била прва шо ја имал сретнато девица),према ваков селски,упсс пардон сеЉачки понашај.

Моја порака:

Девојче,кое и да си од кај и да си....Биди силна,биди во твоето опкружување со другарки и пријателки со луѓе шо ги сакаш и шо те сакаат. Твојот очај ќе помине со тек на време и ВЕРУВАј дека после овај моментален пекол за тебе,ќе бидеш еден ден среќна со човекот шо ќе го најдеш на својот живот. ВЕРУВАМ колку си сега во очајна ситуација и колку не знаеш од кој ѕид да се акнеш. Сите овие постови шо ги читаш ќе ти ја полнат главата (вклучувајки го и мојов пост) со разно рази совети,заебанции,глупости,добронамерни пораки,исмејувања.....Одбери го тоа шо мислиш дека ќе ти користи за понатаму за да ги пребродиш лошиве денови.

Не е крај на светот и не си само ти единствената на која и се има десено ова! не запаѓај во депресии и очај,еден ден СЕ КЛАДАМ дека се ќе биде ОК и на ова ќе гледаш како едно ГОЛЕМО искуство и поука во твојот живот.

Се најубаво! ;)

Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
Јас повеќе "три точки" за кратење реченици во еден пост немам видено :confused:

Тебе ти треба добар ќотек, извини вака ама искрено ќе ти кажам.
Ај да разберам, мала си, размислуваш поинаку, но и јас сум била мала па никогаш не сум се довела ни до приближна ситуација.

Жал ми е девојче што се случило со тебе, но кај ти бил паметот, и те како се гледа разлика на тие години. Јас не сум помислила да припарам до таков, а не па да му верувам, се знае што е тинејџерска љубов.

И само со остри релани коментари ќе ја сфатиш вистината (ако воопшто се потрудиш).
Немој да мислиш дека сум лоша и премногу сурова, но тоа е вистината. Не смеете да си дозволувате такви работи.
Ќе сфатиш кога ќе подпораснеш малку.
Стсни заби, извлечи поука и не се доведувај до ситуација да се повторат нештата.

Не е на одмет да прочиташ и некоја книга за промена да поработиш малку и на Македонскиов јазик. Јас се разбирам, дијалект, жаргони, слобода на говорење, ама во иднина потруди се. Полесно ќе ни е нам.
Ноу хард филингс, за твое добро. :pipi:
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 18:49 ---
немој во еден пост да прочитам ( а веќе прочитав ) дека сама си била крива девојчето!!!
Па да ви ебам буљашите 17 години има! Сметате дека е довлно зрела за да свати кој идот и го мисли арното,а кој лошото!?!?!?
Точно, не е доволно зрела, но 17 години и не се малку. :)
И како ќе сфати ако ја оправдуваат, или ја сожалуваат? :)
Можеби за неа е најстрашно, но тоа зависело искучиво од неа.

Член од
7 февруари 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
Ti blagodaram scofield za preubaviot sovet.... <3
moram da bidem silna... imam pominato mnogu buri vo mojot zivot... Ke ja prebrodime i taa.. Veruvam vo sebe.. Ja pobarav samo sovet... I od drugi mislenja... No sepak tocno e deka na kraj jas ke odlucam...Blagodarm uste ednas.. pozdrav

N

Nessa Alcarin

Гостин
„Крива си, мала си, за ќотек си, кај ти бил паметот..... “ - девојчето бара утеха и помош вие ја убивте. :)

Не си мала, ниту си крива, ни пак си за ќотек. Си имала искуство со неуспешна врска. Толку. Сега знаеш каков е типот и нема што да бараш повеќе од него. Биди си горда на тоа што си. Е што ако де ти бил прв, ќе има и други први во нешто не се секирај. Помини преку тоа дека тој те разочарал. Тој не те разочарал, те разочарале чуствата што си имала доверба во него а не требало. Ќе имаш уште такви врски, но со тек на време ќе научиш да бидеш ловец и да не веруваш на секој збор (посебно од машко :P)
Ајде сега главата горе! Ќе освојуваш и ќе те освојуваат уште многу... Најважно од се е да не се плашиш од љубовта, бидејќи не знаеш кога вистинскиот маж ќе стои пред тебе.

M

Mussolini

Гостин
chupe malo ubavo, vo zivotot na edno masko zenskoto moze da bide za na kurot mu ili vo srceto... najverojatno bil e so tebe za da mu se kacis na kurot... zal mi e... zatoa, batali go i odi baraj nekoj drug...

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Јас мислам дека си му била задњи воз за губење невиност него..

Член од
28 јуни 2009
Мислења
287
Поени од реакции
261
Без паника, сега имаш едно искуство повеќе. Не мора сега да се затвориш во соба и три недели само да плачеш, туку со следниот тип биди малку по внимателна. Ако си паметна следниот пат нема толку лесно да наседнеш ако не уште два-три кура такви и ќе се разбистриш.

A

AnFem

Гостин
Како што кажа Nessa...
Само ќе додадам: љубовта е слепа, девојката не е ниту глупа, ниту необразована, само постапила доста наивно. Нема ништо лошо во заљубувањето преку интернет, само очи отварање! Годините воопшто не играат никаква улога. Анонимна, само биди цврста и остаави го гадот да оди по ѓаволите, времето ќе ти ги излечи емоциите. Многу ми смета кога некој сере нешто од типот: не го познаваш доволно. Кога се работи за љубов, да, апсурно е да мислиш дека сакаш личност која не знаеш каква е одвнатре, АМА никогаш не можеш доволно да познаваш некој (луѓе сме, се менуваме, менуваме навики, начин на размислување...), дури ни самите не се знаеме доволно и се зачудуваме од некои наши постапки, што не е оправдување да се „улеташ“ во некој без да бдеш сигурна каков е. Нека ти биде ова лекција, а не грешка која ќе ја повторуваш.

Пред да осудите некој, ставете се во негова кожа и имајте на ум дека истото некогаш може и вас да ви се случи, колку и да глумите интелектуалци... Во светот постојат многу добри глумци и лицемери и сите се имаме барем еднаш изгорено во животов од такви, без разлика дали се работело за дечко, девојка, другар, другарка...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас се согласувам со Scofield. И вие сте имале 17 години и сте сакале наивно и бескрајно. Се заљубило девојчето, а дечково според она што го прочитав го искористил тоа, продавајќи и приказни и симнувајќи и ѕвезди. Имала секс со него, затоа што му верувала и затоа што тој додека не го добил тоа што го сакал се однесувал како принц на бел коњ. Како бе да се научи да не греши? Никогаш нема да се научи да не греши. Сите грешиме се додека сме живи. Човек греши додека е жив.
Можел да и објасни дека не сака да е со неа, дека сака да прекине, а тој наводно од “линк и реченица од фејсбук“ се навредил и никогаш повеќе не и се јавил. Наместо да се однесува во однос на неговите години, тој испаднал кукавица, кој не можел да го погледне девојчето и да му раскине. И девојчето е криво? За што? Затоа што се заљубило и му верувало? Не, девојчето постапило како што секој друг би постапил, а он е кукавица невидена со емоционална зрелост еднаква на 10 годишник.

Девојче, за жал не може да се променат работите, ниту да го вратиш времето. Од ова само можеш да извлечеш поука дека не сите зборови се искрени и дека луѓето ги користат зборовите за да го добијат тоа што го сакаат. Кога ќе се појави вистинскиот, нема да има премногу слаткоречиви зборови, ама затоа ќе има дела кои ќе ти покажат дека те цени и почитува. А она што треба да го направиш е да ја поттиснеш болката и да одиш понатаму, друго не ти останува. Ако ништо друго, ќе научиш на потешкиот начин дека луѓето се манипуланти и себично, егоцентрични суштества кои најчесто мислат само на задоволување на своите потреби.

Искрено мислам дека со тек на времето, ќе сфатиш дека ова е нешто низ кое си требала да пројдеш за да побрзо го сфатиш и прифатиш реалниот свет и како тој функционира.

а тоа шо ти рекол при првиот секс "сакам да се сеќаваш на мене",не треба ни да го спомнуваш....нормално...сите го памтат и се сеќаваат на првиот....:oops:
...иако повеќето со задоволство би го заборавиле.

Член од
5 февруари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
luge ve molam za sovet sto muabet da pravam so devojka ke ve molam.. veke se znaeme so devojkata imame pisano na fb 2-3 pati i sega kazete sto muabet pravite vie so nekoja devojka na primer.. :D fala odnapred

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Очигледно е дека те искористил, а ти биди доволно јака и храбра да продолжиш напред без да се навраќаш на минатото!

Kajgana Shop

На врв Bottom