Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.818
Поени од реакции
11.445
Овде се најдов у некој муабет, Бејл што изигра катастрофа изигра, но и неговиот Тотенхем не беше ништо посебно освен Паркер и Досон, се најдов за муабетот Нани-Бејл, најдете ми една важна утакмица каде Нани бил клучен играч и каде ја правел разликата во квалитет, а за Бејл еве јас ке кажам утакмицата со Интер во ЛШ каде Маикон го збриша у неколку наврати и самиот беше тој најзаслужен што Тотенхем тепа, знам не е некој репер една утакмица ама јас лично не се сеќавам на Нани во некој важен натпревар да бил главен и најзаслужен играч што Манчестер изиграл како што треба!!!
Еве баш против вашите
http://www.youtube.com/watch?v=C52Phn1p5lE
Overhead kick за руни и МОТМ против сити во победата од 2-1 на ОТ
Финалето на шилд против сити
Против Тотнем 3-1 МОТМ
Лани 18 асистенции нешто што сите други го сањаат...
Башка против волвс, фулам, хул...

Асистенции

итн...

Нани лани донесе титула на Јунајтед.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Убаво ви кажа Топче, Нани лани беше во топ 3 играчи во ПЛ, не знам што не е јасно. После март месец се повреди па Валенсија дека се врати од повреда не играше толку често. Уште па не решил утакмици, LOL.

G

Gray Foxx

Гостин
Се молат неписмените што не знаат англиски да си го преведат како знаат и умеат и да прекинат со очајните постови.
It seems like such a shame that such an enthralling game (well, enthralling second half) should end with talk of the referee, but hopefully that will subside and the memory of a cracking see-saw encounter and comeback will be the enduring image.
I, though, have to do my job and assess the impact Howard Webb had on Chelsea 3 Manchester United 3. And it was a big one, with four key decisions in and around Chelsea's penalty area.
I'll admit that I did not see shirt-pulling by Jose Bosingwa on Ashley Young on first glance, but a replay showed that Mr Webb's position would have meant it was fairly obvious. He eventually gave a free-kick to Chelsea for Young handballing it on the way down.
The second of the first-half shouts was a definite foul by Gary Cahill on Danny Welbeck, although it was certainly outside of the penalty area. However, Mr Webb, again with a good view, still gave nothing - not even a free-kick, which would have been in a very dangerous area. I do not believe, had the foul been given, that it would have warranted a red card, as the chance wasn't totally clear-cut, but even a caution against a centre-back is a disadvantage that Chelsea escaped, particularly when you consider the standard of forward Cahill would have been playing against while on a yellow.
The first penalty given was a cert, for me. Patrice Evra was about to plant a foot behind the ball when Danny Sturridge basically kicked it away from under him. I can't see a dispute on that one.
The real issue is the second penalty that Mr Webb awarded. I think a combination of Branislav Ivanovic stopping and Welbeck actively trying to make contact with the Serbian defender led to Welbeck going over, and for me it shouldn't have been a spot-kick. It was extremely harsh.
Ultimately, if you are assessing the four big decisions, I think Mr Webb got one right and three wrong. And if you want to restart and perpetuate the ludicrous 'Webb favours United' myth, then I'd say of the three wrong decisions, two of them favoured Chelsea - and they were the first two. He had a poor game, but he probably harmed United more than he helped them.
The blue side of Manchester were also busy having their own issues with penalties the day before.
Adam Johnson was the architect of the first; in more ways than one. His jinking run came to an end following contact with Chris Baird, but the issue, similar to the aforementioned Welbeck incident, was whether Johnson created the contact or not.
I think he did, and therefore I don't think it should have been a penalty. That said, from the angle Mike Dean had, I can absolutely see why it might have looked that way to him.
I do not, though, believe that Johnson dived and deserved a caution. To me, there is an art to trying to draw a penalty from a defender, and this is what Johnson (and Welbeck) was trying to do. I wouldn't have given either of them as penalties, because they artificially created the contact, but the fact that they did go down following contact does not, to me, qualify the incidents as simulation.
I think we must be careful, at times, to not get drawn into things that have to be black or white. Just because something is not a penalty does not mean it automatically has to be a dive. It can be somewhere in between, and I would apply this to both penalty incidents with Johnson and Welbeck.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Не ја гледав баш многу Ливерпул-Тотенхем, ама видов дека сите пишувате за Паркер. Океј, Паркер е одличен играч и по мој вкус, ама зошто никој не пишал ништо за Чарли Адам? Според ова во сите можни статистики и офанзивни и дефанзивни Адам владеел вчера:

http://www.whoscored.com/Matches/506629/MatchReport/England-Premier-League-2011-2012-Liverpool-Tottenham

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ок, за вас на Јунајтед фанови е класа, за мене е само добар фудбалер и тоа е тоа, тоа клипчето ама ништо не ми значи можам да ти најдам милион клипчиња од многу полоши фудбалери, тоа што направил лани ок се поштува најбољи асистент една година и потоа 2 месеци игра после 3 го нема никаде, еве за илустрација така беше и со Заки во Виган човекот се растури од давање голови една сезона сега врска немам ниту каде игра, Малуда исто имаше мислам под раководство на Анчелоти една супер сезона а пред тоа и сега го нема никаде за вас и тоа би требало да е класа, али секој со свое мислење!
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 13:00 ---
http://24fudbal.com.mk/vesti/1825/kapelo-teri-seuste-e-kapiten
Jебе луд збуњенога!!!

S

Stivie G

Гостин
Да да смеј се, ако веќе барала глушец мора да е еден од вашите или од кокошките.
Ти пак смеј се :D
Случајно во темата влегов без да се најавам и гледам дека си ме цитирал. Со оглед дека те имав игнорирано тоа не ми стигна. Ако не сакаш да ги читаш моите мислење ти реков дека постои опција да ме игнорираш, лесно и едноставно е :).

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.818
Поени од реакции
11.445
Ок, за вас на Јунајтед фанови е класа, за мене е само добар фудбалер и тоа е тоа, тоа клипчето ама ништо не ми значи можам да ти најдам милион клипчиња од многу полоши фудбалери, тоа што направил лани ок се поштува најбољи асистент една година и потоа 2 месеци игра после 3 го нема никаде, еве за илустрација така беше и со Заки во Виган човекот се растури од давање голови една сезона сега врска немам ниту каде игра
Значи нани не е класа ко роналдо и меси. Тоа се само двајца играчи, а се под нив е останато чак и руни и остали што мислат дека се најаки а не се. Ама дека се губи, да, но од утакмица до утакмица а не по сезона ко гореспоменативе. Јбг ни јас не го сакам иако е јунајтед плеер. И никогаш не верував дека ќе стигне до тоа што е денес. Иако оваа сезона силва ќе биде главниот асистент во премиер, дефинитивно. А бејл е најдобро крило факт. Но и нани спаѓа во таа категорија зошто на пример вчера бејл беше дрво, што значи не е константен а богами и другиве наводно јаки играчи го имаат истиот проблем.
Барем за мене е така, меси роналдо па се остало.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Случајно во темата влегов без да се најавам и гледам дека си ме цитирал. Со оглед дека те имав игнорирано тоа не ми стигна. Ако не сакаш да ги читаш моите мислење ти реков дека постои опција да ме игнорираш, лесно и едноставно е :).
Шо има да те игнорирам, и јас сум човек некојпат да се насмеем у досадни времина.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Значи нани не е класа ко роналдо и меси. Тоа се само двајца играчи, а се под нив е останато чак и руни и остали што мислат дека се најаки а не се. Ама дека се губи, да, но од утакмица до утакмица а не по сезона ко гореспоменативе. Јбг ни јас не го сакам иако е јунајтед плеер. И никогаш не верував дека ќе стигне до тоа што е денес. Иако оваа сезона силва ќе биде главниот асистент во премиер, дефинитивно. А бејл е најдобро крило факт. Но и нани спаѓа во таа категорија зошто на пример вчера бејл беше дрво, што значи не е константен а богами и другиве наводно јаки играчи го имаат истиот проблем.
Барем за мене е така, меси роналдо па се остало.
Во право си Роналдо и Меси после нив Робен, Рибери и Ди Мариа, додека под нив се сви остали ако зборуваме за крилни играчи, додека мое мислење е дека Бејл е далеку над Нани, а уште подалеку од Валенсија и Малуда!!!

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Во право си Роналдо и Меси после нив Робен, Рибери и Ди Мариа, додека под нив се сви остали ако зборуваме за крилни играчи, додека мое мислење е дека Бејл е далеку над Нани, а уште подалеку од Валенсија и Малуда!!!
Како то Ди Марие е класа играч и е над сите овие кога Ди Мариа,сега почна овие 2-3 месеци да игра на високо ниво?
Додуша, јас го немам гледано зошто е повреден!
Нани викаш 1 сезона (а не си во право повеќе сезони има играно на ниво) викаш дека не е битно ништо...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom