Дури 8 од 10 Грци против зборот Македонија во името на земјава

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Како прво не сакам да ме навредиш бидејки неколку пати сум кажал дека мајками е Гркиња, ама таткоми е МАКЕДОНЕЦ, и тоа чисто крвен МАКЕДОНЕЦ, така да не сакам погрешно да ме сфатите дека сум Грк или нешто друго, ама тоа не значи дека ги мразам Грците, јас се обидувам едноставно да сум реален и објективен, значи нема толку да генерализирам сфатете веќе еднаш засекогаш,грците се во поголема сродност со АНТИЧКИТЕ македонци отколку ние,ние сме словени бе луѓе поточно стари словени, многу е смешно што некои македонски историчари тврдат дека ние овде сме доселени 2000 години пред Александар Македонски. Ние сме Словени дојдени во шести век и немаме никаква врска со александровата цивилизација“.
види сеа реално хомосексуалче.треба да го познаваш основниот кодекс на нормално однесување и да НЕ НАВРЕДУВАШ никого ако не сакаш тебе да те навредуваат.ама, вам на гејците ви влегува полесно метар во дупето одошто грам во главата, со твоето етикетирање на Македонците како арамии, ти мене лично, а верувам и многумина на овој форум,ме/не навреди и премногу.не мислам твоето испрано мозоче да го реконструирам и насочувам во исправна насока, ама би ти препорачал ПРВО да седнеш, прочиташ и научиш ОД КАДЕ СЕ ДОЈДЕНИ денешните грци во Егејска Македонија, кога се дојдени, колку имот(од протераните Македонци) им е доделен, во колкав број биле застапени еве да речеме, пример, 1920 година тие, а колку Македонците, потоа-зошто се казнувани Македонците ако некој ги слушне како зборуваат на мајчин јазик и така натаму, и така натаму. па потоа да се јавиш овде на рапорт.
искрено, би сакал да има повеќе како тебе на форумов, со такви одроди како тебе се повеќе и повеќе ние јакнеме !!

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Каде се сега невладините и таа баграта "експертска" да верглаат за фашизам и национализам и тоа на земја која е членка на Европската унија а ги крши сите можни европски вредности ???

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Каде се сега невладините и таа баграта "експертска" да верглаат за фашизам и национализам и тоа на земја која е членка на Европската унија а ги крши сите можни европски вредности ???
Па сите знаеме дека не се плука врз раката која те храни.......

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Нели е малку чуден страво на Гејовите од држава која е многу помала, политички и економски послаба? Ако се толку сигурни дека се во право од што се плашат тогаш?
Зошто би се плашеле дека ќе изгубат или дека ќе им се украде нешто што е нивно?
Единствено логично објаснување за нивните стравови е фактот дека можеби ќе дојде ден да враќат она што го украле, а патем стравот од Македонците веројатно со генерации и генерации уште од времето на Филип и порано сеуште се провлекува низ нивната подсвест.Овие стравови најизразени се токму кај Африканците кои се донесени после граѓанската војна да ги населат домовите на протераните Македонци.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Нормално нема да сакаат,држава и народ е тоа не е заебанција.Коа има интерес и националното чуство им е загрозено ке гризаат па колку сака у тесно нека бидат.Не се индијанци ко кај нас за 3 кила брашно да се продадат.Знаат дека финансиски ке закрепнат кад тад,држава не трае 10 години колку што ке трае кризата.Само ние пусти екс ју земји што неаме вода у очи продаваме национални интереси во име на економска помош.Место да сватиме дека сме неспособни и никој нема да ни помогне освен само ако не се фатиме за работа.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
За овие само - :facepalm:. Мислам кој па вас ве праша за државава? Нека си ја гледаат полу-банкротираната држава, која и онака не е банкротирана само затоа што е милениче на Европска Унија. Нив па ќе ги прашувам дали им смета нешто. Ако им сметаме, нека си одат. Нека си се вратат во Африка, од каде што и дошле.

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
Во Грција во 1980 година се праи невероватен спин на политиката. Македонија од забранет станува префериран поим и се користи сегде. Е сеа ти ако некому му го переш мозокот 30+ години нормално е дека ќе се буни ако некој друг проба да го узурпира она што го смета за свое. А иначе денешните грци и денешните Македонци имаат заедничко со Александар исто колку што имаат заедничко и со „Величенствениот“ то ест ептен малку. Како и да е ме нервира форсирањето на античкиот ген за сметка на словенскиот иако вториот го имаме многу повеќе. Но стои фактот дека луѓето што живееле на овие простори (од Солун до Ниш) се идентификувале со терминот Македонци и за тоа постојат пишани документи кои се постари од 1945 и АСНОМ. Ако некој најде документ дека некој Грк (значи не Егеец него Грк)се декларирал ко Македонец пред 1980 ја праам харакири на плоштад под коњот

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Со вакви политичари какви што имаат ќе им пропадне државата. Им перат мозок само. Супер си живеевме со нив до пред неколку години а сега дури и до војување дојде работата. :(

Kajgana Shop

На врв Bottom