Дури 8 од 10 Грци против зборот Македонија во името на земјава

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Дури 8 од 10 Грци против зборот Македонија во името на земјава

Дури 8 од десет граѓани на Грција се против употребата на зборот Македонија во името на земјава. Фрапантните податоци од истражувањето на јавното мислење ја откриваат и главната причина за отпорот на грчките власти при решавање на спорот за името. Според резултатите, најголемиот дел од граѓаните на европска Грција повеќе се секираат за националната гордост отколку за потребата од храна. Не куртулија ни политичарите. Папандреу и Пападимос народот ги гледа како предавници.

Против терминот Македонија во името на нашата земја се изјасниле 8 од 10 Грци, во анкетата спроведена за интернет порталот Њузбомб. Во истражувањето спроведено на 1.000 испитаници од цела Грција, 75,4% се изјасниле против именката Македонија или изведените зборови од неа, 14,1 % немаат проблем, додека пак останатите 10.5% се неодредени односно или не сакале да одговорат или биле неутрални.

Јасно е зошто позициите на Гејлада се толку цврсти.
Нејасно е зошто Европа и НАТО а богами и некој домашни политичари го толерират, одобруват дури и подржуват овој фашизоиден национализам .
И мене ако ми се кради историјата исто ќе мислам...

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
гледам, многу споменуваш КРАДЕЊЕ историја, ај бујрум на подфорумот историја да видиме кој што краде со факти и документи,а? вака, со тресење глупости, никој нормален нема да те свати сериозно.дури ни лезбејките и педерите од грција.грција е лулка на хомосексуалноста!!!!

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
И мене ако ми се кради историјата исто ќе мислам...
Сериозно од каде ти идат овие мазохистички восклици јас ти се чудам....историја не може никој да украде, може да ја извитопери, изманипулира ама да ја украде никако.
Не знам како можеш да го оправдуваш некого кој ти го зема директно лебот со економски блокади од причина што не можеш да се декларираш како што ти сакаш. За тоа да го осудиш нема потреба да си Македонец, доволно е да си човек.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Дедо ми Алексо од с.Крушоради, денеска поробено од страна на Грција, беше тепан, малтретиран и етнички очистен само затоа што 1903 се родил како Македонец.
Беше забрането да се говори македонски и надвор и дома, во куќа.
Па Груевски од тоа време ли е или воионот на коњ.
Зборот Македонија беше строго забранет на почетокот на таа окупација.
Наградно прашање ?
Кој прв го има забрането зборот Македонија, кој прв има извршено етничко чистење на Македонците, кој прв ги разурна македонските градови, библиотеки, храмови.
Едноставно е се да им онадам, истите се, дури и симболот им е ист, превртеното “V“ од римските легии.
Вие мислите дека тие, западните, незнаат дека ова грчиштата се боранија која ако не ја полеваат секојдневно со купче пари ни град држава неможат да бидат.

Заебете ги Грците, западот ни е нас проблем, Вашингтон - Рим - Брисел.
Кој може да не куртули ?
Па не треба многу да се паметен.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Па добро е, имаме двајца. На 10 милиони имаме миљонипол присталици. ...и тоа е нешто.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
гледам, многу споменуваш КРАДЕЊЕ историја, ај бујрум на подфорумот историја да видиме кој што краде со факти и документи,а? вака, со тресење глупости, никој нормален нема да те свати сериозно.дури ни лезбејките и педерите од грција.грција е лулка на хомосексуалноста!!!!
Како прво не сакам да ме навредиш бидејки неколку пати сум кажал дека мајками е Гркиња, ама таткоми е МАКЕДОНЕЦ, и тоа чисто крвен МАКЕДОНЕЦ, така да не сакам погрешно да ме сфатите дека сум Грк или нешто друго, ама тоа не значи дека ги мразам Грците, јас се обидувам едноставно да сум реален и објективен, значи нема толку да генерализирам сфатете веќе еднаш засекогаш,грците се во поголема сродност со АНТИЧКИТЕ македонци отколку ние,ние сме словени бе луѓе поточно стари словени, многу е смешно што некои македонски историчари тврдат дека ние овде сме доселени 2000 години пред Александар Македонски. Ние сме Словени дојдени во шести век и немаме никаква врска со александровата цивилизација“.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Како прво не сакам да ме навредиш бидејки неколку пати сум кажал дека мајками е Гркиња, ама таткоми е МАКЕДОНЕЦ, и тоа чисто крвен МАКЕДОНЕЦ, така да не сакам погрешно да ме сфатите дека сум Грк или нешто друго, ама тоа не значи дека ги мразам Грците, јас се обидувам едноставно да сум реален и објективен, значи нема толку да генерализирам сфатете веќе еднаш засекогаш,грците се во поголема сродност со АНТИЧКИТЕ македонци отколку ние,ние сме словени бе луѓе поточно стари словени, многу е смешно што некои македонски историчари тврдат дека ние овде сме доселени 2000 години пред Александар Македонски. Ние сме Словени дојдени во шести век и немаме никаква врска со александровата цивилизација“.
Татко ти е чистокрвен Македонец од античките или пак од овие што се зад карпатите од 6 век?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Како прво не сакам да ме навредиш бидејки неколку пати сум кажал дека мајками е Гркиња, ама таткоми е МАКЕДОНЕЦ, и тоа чисто крвен МАКЕДОНЕЦ.
Знајш како викаат евреите .... мајката е сигурна, додека таткото е тој што се потпишал.:D

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Јас не знам шо ги прашвет .... македонија е грчка ? и косово е српско ал јбг

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
имам предлог Реален да добие награда: Медал "Ерван Фуере" за мешање манџи ака Вегета

Kajgana Shop

На врв Bottom