Свекрва / мајка - како ги нарекувате родителите на вашиот партнер?

• Креатор на темата Креатор на темата ragazza
  • Време на започнување Време на започнување
ама ајде, молим вас...како сеа,,,еднашка де...едно по едно и ке се навикнете, така е редот, бидете као што треба цурици, така е адетот...

ова бре исто ко да идете у црква и да ги викате поповите по име, као да ви се другари од маало:smir:

ne ja vikam mamo!pa ne mi e majka ama toa nema veze veke godini jas ja pocituvam i eden zbor los ne sum kazala za nea

Попрво на свекорот или на свекрвата би им рекла МАМО или ТАТО, отколку да им речам тетко или чичко...
А за тоа дека имам само една мајка-тоа е точно
Само што кога на мама и велам:Мамо тоа е од срце...
и другото би било од срце, ама не до толку

мајка ми ја свекрвата мамо... најверојатно заради смрта на едната баба од на страната на мајка ми и зближувањето со бабата од на татко ми страната... изгледа ја почуствувала како родител ...

Ne bi gi vikala mamo i tato,ednostavno smetam nema potreba od toa,:toe:so sekoja pocit kon niv ,no mama i tato se edni i edinstveni ....:helou:

Ги викам по име како другачије? Шала на страна дедо ми е цар чоек, а баба ми.......јбг не е тука у САД е!:vozbud:

Шо е најтрагично, никако! :kesa::kesa:„мамо“ не можам никако на сверква ми да и викна, пробав да и речам пред 1 година и откако се почусвував глупаво и лигаво (не знам зошто). уште еднаш не и реков.. На име.

Nitu sum mislela da vikam mamo i tato na svekor i svekrva nit pa ke im kazam taka.Jas imam svoi roditeli koi se edni edinstveni i samo na niv mozam da gi vikam mamo i tato.A plus mi se padna epten odlepena svekrva vo sekoj pogled pa i taa mi ima receno deka ne saka da ja vikam mamo,si gi vikam ja niv po ime,ni cicko ni tetka samo ime.

а никако да не се обракате?еве како мене ептен кога треба-ке кажам,кога нема потреба одма преминувам на главното ,зошто мора да кажеш мамо?На пример мамо што ке правиме за ручек може да кажете само-што ке правиме за ручек?а тие што викаат дека ке и се обраќале со тетка,чичко во заблуда се,не оди тоа така па цел свет ке ви се смее:pos2:

...ae...da de, najbolje nisho da ne kazuete, kao da ne postojat:pos2:

...leeee majkice mila, kao ste vie gordi, i posle mashkite bile...

M-A-M-O
T-A-T-O
M-A-Z-U
:smir:

fonetique...fonetique...fonetique...:baeh:

ne ja vikam mamo!pa ne mi e majka ama toa nema veze veke godini jas ja pocituvam i eden zbor los ne sum kazala za nea
se soglasuvam vo celost mnogu mi e glupavo toa mamo po koja logika mamo ili tato treba po ime da si gi vikame, taka najubavo

Ne bi gi vikala mamo i tato,ednostavno smetam nema potreba od toa,:toe:so sekoja pocit kon niv ,no mama i tato se edni i edinstveni ....:helou:
taka e

Posle dosta interesen muabet sinoke sakam da prasham kako gi narekuvate roditelite na vasiot zivoten partner ili ako nemate takov a imate mislenje i stav okolu ova kazetesi:)
Dali bi ja vikale svekrvata Mamo ? mozi da postoii uste edna majka ili licemerie e samo versa pocit i respekt sprema roditelite na toj/ taja so go delite zivotot. Dali se ova zatucani tradicii ili e bas pocit? Mene bi mi bilo glupo da ja vikam mama a uste po glupo na ime , posto ne bi mi bila komsivka :)
Kako gi vikate vie? I sto mislenje imate?
кога јас се мажив и свекрвата скаше да и викам мамо. јас и реков точно вака: „мене нема да ме боли устата да те викам мамо, место името што ти е даено да си го носиш, ама факт е дека ти не си ме родила и не си ми мајка. сепак као мајка на мојот маж, од респект-прифаќам. лично мое мислење е на име. кога јас би имала деца, тие ќе ме викаат на име а не снаа или зет да ми лепат епитети безвезе.„ таа се насмеа и вика ќе имаш друго ке мислиш... и своето дете нема мама да ти вика??? - “да,-реков-нема потреба да потенцира што сум му, посекако покасно еден период за нив ќе сум викана на име. сто ке почнуваат тогаш, нека му е одма(немам проблем никаков, затоа и ми е даено името-за да ме викаат по име јбг). кога ке го праша некој, тогаш ќе му одговори. исто како и сестра или брат што си ги викаме по име најчесто, така и мене. не му викам јас на брат ми БРАТЕ.
е... родив близнаци. моите деца од првиот збор до прво одделение не ми викнаа мамо. ме викаа на име. учителките во градинка и во забавиште прво со шок се чудеа, немаа сретнато до сега вакво „чудо„ ... покасно викаа: петреееее дојде мајка ти, јанаааа баба ти... идам јас и викаат „тој и тој„ стигна „амфибија“... сега ме викаат мамо. затоа што приметив дека сакаат така да ме викаат кога слушаа како кај сите деца идат мајки им а само тие се осеќаа поинакви... замислете, едвај потоа ги навикнав мамо да ми викаат... се срамеа мамо да ми кажат :)... ќерка и син ми се. и кога ке дојди ден ако го дочекам, снаата има на име да ми се обраќа, а зетот исто така. лол бабо!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom