Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

P

PewDiePie

Гостин
Што е работава бе луѓе со мене? Никогаш не сум се заљубил како што вие ја опишувате љубовта. Сум имал 6 долги(над 6 месеци-3 години) врски и неколку кратки(до 3 месеци) и никогаш баш никогаш кога ќе прекинам не сум се чуствувал осамен, тажен да патам по некоја да мислам да ми недостига што и да е. Секогаш кога ќе ме побарале повторно да се видиме сум одел само поради секс, без никакви емоции да сакам да ја видам или како и да е, како го чувствувате тоа? Последниов период се гледам со 2 девојки чисто ради сексот,(многу лесно заводливи со малку шарм и минимален труд и малку кеш уз добар провод, паднаа)-воопшто не ме привлекуваат , тие тоа го знаат дека нема шанси за врска, но доколку дознаат дека се гледам и со двете ќе има расправија обавезно.А и едноставно многу ги игнорирам, ни на роденденот не ги поканав а тие очекуваа и дека ќе ги представам на друштвото.:D Наредниот ден едната ми се јави да ми се покани сама и ми вика: Торта должиш! Не сакав да ја видам тогаш а не знаев што да одговорам и викам: Ја изедоа тортата гостите,немат појќе :facepalm:. И воопшто не ме засегаше дали тоа ќе го свати на шала или сеиозно.
Секогаш сум мислел дека кога имам девојка сум заљубен, но никогаш не ме заболело ни срце ни к*р за нив.
Секогаш сум прекинувал со врските од причини како : монотоност, досадија, ненапредување. Едноставно тој пламен што загорел во мене полека но сигурно се гаснел. Како информација околу се ова ке кажам дека сите девојки сум ги имал ги имам изневерено-дали е тоа причина што се одљубувам? И дали опсесијата во работата и лакомоста за напредок на мојата фирмичка имаат улога во ова, како фактор кој не ми дава да мислам на нив доволно, едноставно си имам работа( кај сака нека оди, и што сака нека прави јас имам побитни обврски од неа). Значи никогаш не ми била љубовта на прво поле.
Единствено ако не си ја видам внука ми 2 дена и морам да одам да ја видам,имам страшна потреба од неа, без неа не можам стварно-тоа е љубов:love:. Верувам во љубовта и сигурен сум дека постои, но интересот и среќата многу ги мешам.
Ау мајсторе олку фалбаџиски пост до сега немам прочитано на форумов. бахах браво.:D

Ова демек као,знаеш брат ја никад се неам заљубено,љубов е за пизди бе,само идам ги дупам и ги оставам. Животно сум јеби га.
Али има нешто у оваа мала........:LOL:

Доста те бе брука се вакви постови да ти ебам. :cautious:

B

Borg_Drone

Гостин
И сега ќе следат навредливите коментари од типот на: „тупи сте, не разбирате“, „врска немате од животот“ итн.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Што е работава бе луѓе со мене? Никогаш не сум се заљубил како што вие ја опишувате љубовта.
...
Единствено ако не си ја видам внука ми 2 дена и морам да одам да ја видам,имам страшна потреба од неа, без неа не можам стварно-тоа е љубов:love:. Верувам во љубовта и сигурен сум дека постои, но интересот и среќата многу ги мешам.
Е па вака. Најди се со уште некоја од оние што ги моташ, што ги ќаруваш со „малку кеш“ и слично и секснете се, ама без кондом. Сврши во неа и гледај да затрудни.

После тоа, убеди ја дека детето треба да ти го остави тебе, ти да го чуваш, за секој ден да си ја имаш таа чиста љубов што ја добиваш и од внука ти. Ако треба, дај го целиот кеш, вложи ја фирмата, целото време и сè што имаш и сè што си, за да го добиеш детето и да си го имаш само за себе.

Ако девојката е нормална, ќе те отера во *ЦЕНЗУРА* *ЦЕНЗУРА* *ЦЕНЗУРА* и ќе ти каже нешто во стилот дека си себично и посесивно копиле, кому не му е гајле за никого освен за самиот себе. И ти ќе мора да плаќаш алиментација, но да се гледаш со своето дете само кога друг, т.е. таа (или судот), ќе ти наложи.

И, ако сфатиш дека е во право - тоа е љубов.

Тоа беше накратко. Уште пократко: љубов е кога ќе сфатиш дека интересот на другиот е поважен од твојот сопствен интерес и дека она што го правиш е во интерес на другиот и го правиш со радост заради тоа.

Со лесно.

M

Moon Child

Гостин
Што е работава бе луѓе со мене? Никогаш не сум се заљубил како што вие ја опишувате љубовта. Сум имал 6 долги(над 6 месеци-3 години) врски и неколку кратки(до 3 месеци) и никогаш баш никогаш кога ќе прекинам не сум се чуствувал осамен, тажен да патам по некоја да мислам да ми недостига што и да е. Секогаш кога ќе ме побарале повторно да се видиме сум одел само поради секс, без никакви емоции да сакам да ја видам или како и да е, како го чувствувате тоа? Последниов период се гледам со 2 девојки чисто ради сексот,(многу лесно заводливи со малку шарм и минимален труд и малку кеш уз добар провод, паднаа)-воопшто не ме привлекуваат , тие тоа го знаат дека нема шанси за врска, но доколку дознаат дека се гледам и со двете ќе има расправија обавезно.А и едноставно многу ги игнорирам, ни на роденденот не ги поканав а тие очекуваа и дека ќе ги представам на друштвото.:D Наредниот ден едната ми се јави да ми се покани сама и ми вика: Торта должиш! Не сакав да ја видам тогаш а не знаев што да одговорам и викам: Ја изедоа тортата гостите,немат појќе :facepalm:. И воопшто не ме засегаше дали тоа ќе го свати на шала или сеиозно.
Секогаш сум мислел дека кога имам девојка сум заљубен, но никогаш не ме заболело ни срце ни к*р за нив.
Секогаш сум прекинувал со врските од причини како : монотоност, досадија, ненапредување. Едноставно тој пламен што загорел во мене полека но сигурно се гаснел. Како информација околу се ова ке кажам дека сите девојки сум ги имал ги имам изневерено-дали е тоа причина што се одљубувам? И дали опсесијата во работата и лакомоста за напредок на мојата фирмичка имаат улога во ова, како фактор кој не ми дава да мислам на нив доволно, едноставно си имам работа( кај сака нека оди, и што сака нека прави јас имам побитни обврски од неа). Значи никогаш не ми била љубовта на прво поле.
Јас мислам само дека не си доволно созреан за врска и љубов, и те исполнуваат други работи моментално. А тоа не значи и дека така ќе остане.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610
љубов е кога ќе сфатиш дека интересот на другиот е поважен од твојот сопствен интерес и дека она што го правиш е во интерес на другиот и го правиш со радост заради тоа.

Со лесно.
Според ова би значело дека љубов е коа го сакаш партнерот повеќе од самиот себе?? Наххх

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Друже совет од мене јас немав до толку ситуација како твојава никад не сум бил до толку да речам ич кур да не ме боли ама еве слушај.

Пробај да најдеш некоја што мислиш дека е тешко освоива и гледај кешот да не игра голема улога во заведувањето.
Преиспитај се што бараш кај жените и потруди се да го најдеш ,според мене премногу се имаш навикнато на „лесни“ девојки и не си преминал на следното ниво.
Барај поголем предизвик и на крај краева очигледно твоиве цуци не те задоволиле чим до толку кур не те боли за нив барај некоја што ќе те задоволи емоционално и сексуално па најверојатно ќе се смириш малце, а друг проблем е како што кажа женските не ти се приоритет па можеби заради тоа и не се трудиш.Можеби и не ти е времето дојдено пробај експериментирај и види што ќе биде.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Па да ти кажам, многу тешка ситуација, не знам дали сум компетентна да зборувам, може ти треба совет од стручно лице. :pos::pos:
Али работава, фали ме усто, да не те расчепам. (шала, де)

Ништо не ти е бе дете, ти си сосема нормален. (Нажалост, таквото однесување од страна на машко, денес се смета за нормално).
Е сега малце претеруваш со двете, али шта је ту је. Чисто, од женска страна вака прочитано, не е на арно, но нејсе, не си ти крив, криви се тие што ти дозволиле така да се однесуваш со нив. :cautious:

Да ти речам дека не чини да вараш, и сам си знаеш, џабе ќе е. Јас не знам што е тоа што сакаш да чуеш?!
A за опишување и доживување на љубовта, тоа е индивидуално, јас не знам ти што очекуваш, сон да не можеш да фатиш? Не читај Ромео и Јулија, таква, никогаш можеби и нема да доживееш.

Совет плус-Не слави роденден, голем си веќе. :cool:
Тетке не се фалам само ја кажав вистината. Не сум дете и доволно сум созреан. Девојките ги гледам од друга перспектива за разлика од моите другари, тие се среќни и ги исполнува вечерта(кога гледаат филм со девојките насамо, кога одат на кафе само со девојка и ред други работи). Мене ми е досадно, претежно преферирав кога ќе останев сам со неа од кога ќе ја завршиме работата да си седнам на компјутер да пијам кафе или што и да е, а таа да си гледа турски серии или слично. Овие двете не се само мои и затоа знам дека не ме привлекуваат за разлика од претходните девојки со кои сум започнал сериозна врска. Варањето ми се поклопува на самата околина- големо друштво( бивши колеги од факс, средно, малски и ред други познаници кои секогаш знам да ги испочитувам во која и да е прилика-испаѓа прилика). Чиста љубов можеби беше првата врска, но секако желбата за промена и можноста за тоа си го направи своето. Роденден славам секоја година и тоа со жива музика, јебига друштво музичари кои чекаат повод за славење и пиење, не планирам да ја сменам оваа традиција;)

Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
Тетке не се фалам само ја кажав вистината. Не сум дете и доволно сум созреан. Девојките ги гледам од друга перспектива за разлика од моите другари, тие се среќни и ги исполнува вечерта(кога гледаат филм со девојките насамо, кога одат на кафе само со девојка и ред други работи). Мене ми е досадно, претежно преферирав кога ќе останев сам со неа од кога ќе ја завршиме работата да си седнам на компјутер да пијам кафе или што и да е, а таа да си гледа турски серии или слично. Овие двете не се само мои и затоа знам дека не ме привлекуваат за разлика од претходните девојки со кои сум започнал сериозна врска. Варањето ми се поклопува на самата околина- големо друштво( бивши колеги од факс, средно, малски и ред други познаници кои секогаш знам да ги испочитувам во која и да е прилика-испаѓа прилика). Чиста љубов можеби беше првата врска, но секако желбата за промена и можноста за тоа си го направи своето. Роденден славам секоја година и тоа со жива музика, јебига друштво музичари кои чекаат повод за славење и пиење, не планирам да ја сменам оваа традиција;)
Ако си голем и созреан, немаш право да ми се обраќаш со Тетке. :)
А твојата перспектива, на која ги гледаш девојките, јака ти е, нема што.
Не знам што совет очекуваше да добиеш, а сега се правдаш.
Содржајно мислење, за варањето, така е околината криви ја.;) Се додека не прифатиш туѓо мислење, нема потреба да бараш т.н. совет. ;)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Ау мајсторе олку фалбаџиски пост до сега немам прочитано на форумов. бахах браво.:D

Ова демек као,знаеш брат ја никад се неам заљубено,љубов е за пизди бе,само идам ги дупам и ги оставам. Животно сум јеби га.
Али има нешто у оваа мала........:LOL:

Доста те бе брука се вакви постови да ти ебам. :cautious:
Бре култура:facepalm:. Јас само си кажав за мене бе другарче. Не се брукам никогаш, кога ќе си го кажам минатото, реалната слика кога ќе ја претставам. Ако изгледа фалбаџиски дека до сега сум има двоцифрен број на неуспешни врски преполни со грешки и дека моментално немам таква се мотам со локалните ороспивчина, би требело и вевчанци да се пофалат за нивниот карневал со навредата на муслиманите, и исто така муслиманите би требело да се пофалат за палењето на црквите(направивме нешто за што се каеме). Не би требало овој пост да го сватиш како фалење туку како проблем, и отворена дискусија од мислења на форумџиите лично за мене, а не плукање. Тоа ''да ти ебам'' ме подсеќа на кумановци- да не си кумановец?
--- надополнето: 4 февруари 2012 во 16:57 ---
Ако си голем и созреан, немаш право да ми се обраќаш со Тетке. :)
А твојата перспектива, на која ги гледаш девојките, јака ти е, нема што.
Не знам што совет очекуваше да добиеш, а сега се правдаш.
Содржајно мислење, за варањето, така е околината криви ја.;) Се додека не прифатиш туѓо мислење, нема потреба да бараш т.н. совет. ;)
Девојко со оглед на тоа што не ме познаваш немаш право да ми се обраќаш со Дете.
Перспективата не е доблест, туку е мана.
Не се правдам, само се објаснувам.
Точно е дека сум горд, тврдоглав и инает од човек, не признавам порази но тој карактер ме прави успешен во работата. Ако немаш компетентен одговор за мојот проблем нема потреба да ме цитираш;)
--- надополнето: 4 февруари 2012 во 17:03 ---
И сега ќе следат навредливите коментари од типот на: „тупи сте, не разбирате“, „врска немате од животот“ итн.
Да во право си, нај негативните одговори ги добиваш кога ќе прашаш за мислење, поготово во оваа тема.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Mayor lad, знаеш некад и од превише праење на нештото се дешаа да изгубиш жеба на праење на истото. Така да олади малку, затвори се, почни да се посветуеш само на кариера, факс, шоидае само не телесна социјализација со спротивен пол. Ќе видиш после година дена ќе ти се допаѓа секоја втора. А ако сметаш цело време мењање женски уште ќе те направи да сакаш, тешко. Све е до начинот на живеење кој ќе те смени кога ќе дојде времето.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Мислам дека ја нема сеуште најдено љубовта затоа и му изгледа се безвезно на Мајорот во врските, кога ќе почуствуваш потреба од некого само да му го слушнеш гласот, да прочиташ порака на и мејл, смс или на било што само да ти даде знак дека мисли на тебе, кога ќе бидеш среќен само да седиш до некоја и притоа да не испуштите двајцата збор и го имаш чуството дека си ја имал една од најдобрите вечери во твојот живот е дури тогаш драг мој Мајор ќе ја имаш привилегијата да ја осетиш љубовта каква што ја очекуваш. Совет барај ја насекаде, може да е скриена на места каде што најмалку ја очекуваш.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Жално, да не чуствуваш љубов, и работата да ти е поважна од се останато на светов звучи депримирачки и никад не би сакала да го доживеам, имаш длабоко сожалување од мене и се надевам еден ден ќе се промени тоа, ако не, тогаш си живеел на овој свет, но исто како да не си живеел, ти си жив мртовец, зомби:confused:

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Совет барај ја насекаде, може да е скриена на места каде што најмалку ја очекуваш.
Хахаха можда ќе ја најде во стриптиз бар, како игра на шипка, можда баш во таква ќе се заљуби :D

B

Borg_Drone

Гостин
Да во право си, нај негативните одговори ги добиваш кога ќе прашаш за мислење, поготово во оваа тема.
Само што твојот коментар не асоцира на тоа дека е всушност барање за мислење, туку беше фалење......

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Хахаха можда ќе ја најде во стриптиз бар, како игра на шипка, можда баш во таква ќе се заљуби :D
И тие се личности, молам без дискриминација и етикирање на луѓето според работата.
Btw Познавам еден лик(познаник) што се беше заљубил во стриптизета+ продавачка на љубов во ''Astor''- Охрид. Секој негов состанок го чинеше 2000 ки и секогаш кога имаше можност одеше па макар и на муабет:D
--- надополнето: 4 февруари 2012 во 18:44 ---
Само што твојот коментар не асоцира на тоа дека е всушност барање за мислење, туку беше фалење......
Очигледно не ме прочита-
Ако изгледа фалбаџиски дека до сега сум има двоцифрен број на неуспешни врски преполни со грешки и дека моментално немам таква се мотам со локалните ороспивчина, би требело и вевчанци да се пофалат за нивниот карневал со навредата на муслиманите, и исто така муслиманите би требело да се пофалат за палењето на црквите(направивме нешто за што се каеме).

Kajgana Shop

На врв Bottom