Графички карти

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Дечки имам добри вести (за мене) а можеби и за вас... отидов пак во AMC и направив една тивка кавга... и сакаја да се извадет со тоа дека слаба ми е матичната плоча и процесорот... со ваша помош ги вкопав не знаеа што да кажат и видоја не видоја ми вратија пари... :) Сега сакам да го направам вистинскиот избор...! Сега во Јонгис е има Asus nVidia GeForce GTS450 GDDR5 1024 MB RAM за 5600 денари... али сакам да ми кажете дали да ја земам и конечно да запоставам оваа работа?... :)

Член од
27 март 2010
Мислења
249
Поени од реакции
15
Дечки имам добри вести (за мене) а можеби и за вас... отидов пак во AMC и направив една тивка кавга... и сакаја да се извадет со тоа дека слаба ми е матичната плоча и процесорот... со ваша помош ги вкопав не знаеа што да кажат и видоја не видоја ми вратија пари... :) Сега сакам да го направам вистинскиот избор...! Сега во Јонгис е има Asus nVidia GeForce GTS450 GDDR5 1024 MB RAM за 5600 денари... али сакам да ми кажете дали да ја земам и конечно да запоставам оваа работа?... :)
tesko deka e ddr5 te izlazale

Член од
10 септември 2009
Мислења
149
Поени од реакции
65
Чим магичниот збор GDDR5 го има... тоа е тоа (y) И плус АСУС ... 3 години гаранција.. мераци.:)
Мило ми е, што успеа да си ги вратиш парите. Добра вест е и за нас...за џабе ли куцавме по тастатуриве ко будали? :icon_mrgr: :)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Чим магичниот збор GDDR5 го има... тоа е тоа (y) И плус АСУС ... 3 години гаранција.. мераци.:)
Мило ми е, што успеа да си ги вратиш парите. Добра вест е и за нас...за џабе ли куцавме по тастатуриве ко будали? :icon_mrgr: :)
Богами се изнакуцавме, закони цитиравме.... Баш ми е драго што ти ги вратиле парите. Ако Асусот е со DDR5 и ти одговара цената, нудат добра гаранција тогаш земи си ја и терај. Ако и таа не ја бива иди испокарај се пак дискретно и у Јонгис :pos:. Се зезам.
ako e ddr5 voopsto ne se misli ama pak proveri cenata e sumliva za gratce kako ohrid
Може сакаат да испразнат залиха, не е некоја фантастично ниска цена сепак.

D

Deleted member 53418

Гостин
cek so ova moze i procesor i graficka da povrzam?
--- надополнето: 4 февруари 2012 во 18:08 ---
samo za cpu pisuva a za graficka mozes da najdes?

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Дечки, денес ми стигнува GTS450 GDDR5 али пак закочив :D Штотуку се информирав дека Frostibite 2 е CPU базиран енџин... а јас имам AMD Athlon™ X2 Dual Core Processor 4400+, 2301 MHz па така да според тоа можам да се збогувам од The Run и Battlefield 3 :S Дали можите да ми кажите некој бенчмарк за овај CPU? :/ Или дали пак ќе можам барем на резолуција 1280х1024 и се на Low со VSync OFF, AA Off и AF Off да ги играм без проблем? Фала ви однапред уште еднаш :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Дечки, денес ми стигнува GTS450 GDDR5 али пак закочив :D Штотуку се информирав дека Frostibite 2 е CPU базиран енџин... а јас имам AMD Athlon™ X2 Dual Core Processor 4400+, 2301 MHz па така да според тоа можам да се збогувам од The Run и Battlefield 3 :S Дали можите да ми кажите некој бенчмарк за овај CPU? :/ Или дали пак ќе можам барем на резолуција 1280х1024 и се на Low со VSync OFF, AA Off и AF Off да ги играм без проблем? Фала ви однапред уште еднаш :)
Ќе можиш ти да ја играш и на high но мислам дека процесорот ти е тесно грло за GTS450 така да или смени процесор или оверклокувај го засега.

Видео со појака карта од твојата но со процесор како твојот

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Колку што знам ако го оверклокнам процесорот 50 % се намалува работниот век... освем тоа ова видео е Slide Show... а и процесорот е 4200+, мојот е 4400+ :/

Kajgana Shop

На врв Bottom