eBay (официјална тема)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.078
Поени од реакции
23.529
мислам дека не можи преку друг пејпал, пошто треба да биде преку тебе, така да :(.
ако грешам нека ме поправи некој.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Онака разгледував шо пари е тој саатот што сакав да си го купам од амазон. И го видов аукција, последната понуда беше 1 долар а имаше уште 5 минути до крај, и понудив :D ако може преку нечиј друг пејпал супер, ако не здравје :) ако има некоја добра душа да ми дае, па ке му ги дадам лично парите или кредит ке му стаам..
А како си учествувала на аукција без да се регистрираш на Amazon? Или како си се регистрирала на Amazon без да имаш Paypal?

И најинтересното: зашто си го направила сето ова кога немаш ништо од потребното?

Г

Гучи

Гостин
А како си учествувала на аукција без да се регистрираш на Amazon? Или како си се регистрирала на Amazon без да имаш Paypal?

И најинтересното: зашто си го направила сето ова кога немаш ништо од потребното?
1. машко сум :D
2. каква врска има аукција на ибеј со амазон..
3. зошо да неможе да се регистрирам, не бараат на амазон стриктно да им платиш од пејпал ко на ибеј..ја си работам на мтурк и од тие пари си купувам на амазон.ком. ;)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
1. машко сум :D
2. каква врска има аукција на ибеј со амазон..
3. зошо да неможе да се регистрирам, не бараат на амазон стриктно да им платиш од пејпал ко на ибеј..ја си работам на мтурк и од тие пари си купувам на амазон.ком. ;)
1. На друга тема за истово правев муабет со женско, извини :)
2. Ти пишав за амазон, не за ибеј...
3. Епа што не платиш преку мтурк?

Г

Гучи

Гостин
1. На друга тема за истово правев муабет со женско, извини :)
2. Ти пишав за амазон, не за ибеј...
3. Епа што не платиш преку мтурк?
Зошо на амазон истиот тип на саат (само демек оргинал е таму) е 100 долари, а тука еве на аукцијата за помалце од 3 долари е со се шипинг ;)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ако не ве мрзи можете да ми кажете дали со МТУРК може да се плаќа за транспорт/испорака до Македонија?

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
зарем има на Амазон производи што ги доставуваат за Македонија
јас досега се што проверив немаше ... додека на ebay е подруго заради кинезиве
значи зборувам за американскиот
додека кај англискиот не сум пробал ...
може некој да сподели искуство ?

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Едно пријателче што моментално живее во Америка има пејпал акаунт.

Адресата на пејпалот и адресата на eBuy му се Американски.
Сакам да ми нарача еден часовник од eBuy директно на мојата Македонска домашна адреса.
Дали е возможно тоа ?

Ве молам за брз одговор, итно е :)

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Едно пријателче што моментално живее во Америка има пејпал акаунт.

Адресата на пејпалот и адресата на eBuy му се Американски.
Сакам да ми нарача еден часовник од eBuy директно на мојата Македонска домашна адреса.
Дали е возможно тоа ?

Ве молам за брз одговор, итно е :)

Колку што знам може.Секако ако продавачот дистрибуира во МК.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Колку што знам може.Секако ако продавачот дистрибуира во МК.
Значи продавачот дистрибуира до Мк. дури и бесплатна е доставата :)

Само не ни е јасно, дали може да направи нарачка директно oд и-беј,саатот да го нарача на мојата постоечка адреса во Македонија, иако регистрираните адреси на пејпал и иБеј му се американски ?

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034

Само не ни е јасно, дали може да направи нарачка директно oд и-беј,саатот да го нарача на мојата постоечка адреса во Македонија, иако регистрираните адреси на пејпал и иБеј му се американски ?
Нема везе бе брат,еве пример сакаш да подариш нешто на некого да го изненадиш,не мора да бидете во иста држава за да купиш нешто за него.Кај нас во Мк е проблем што неможеме да отвориме сметка на Пај пал инаку нема никаков проблем со доставата колку што знам.Штом он си плаќа легално со негова сметка од Пај пал може да избере кај сака да му биде доставен производот.

Па нека проба нема да потроши повеќе од 5 минути :D

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.042
Поени од реакции
1.028

Moze.
Samo dostavata nema da bide bezplatna.
Samo za USA obicno prodavacite nekogas davaat "free shipping"
opcija.
Neka mu postavi prasanje , prijatelot tvoj preku "contact seller",
za da vidite kolku ke mu bara extra za postarina do Makedonija.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Moze.
Samo dostavata nema da bide bezplatna.
Samo za USA obicno prodavacite nekogas davaat "free shipping"
opcija.
Neka mu postavi prasanje , prijatelot tvoj preku "contact seller",
za da vidite kolku ke mu bara extra za postarina do Makedonija.
Еве го саатот:http://www.ebay.com/itm/New-Casio-Edifice-Chronograph-Mens-Watch-EF-550D-1AV-Has-1-20-second-Function-/190632817851?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c6299f4bb#ht_3622wt_1392

Free shipping

Macedonia

Standard Int'l Shipping

Mене баш ми е поради тоа, доставата да биде бесплатна.
Пошто ако треба да плакам достава, другарчево ќе си го нарача саатот до неговиот дом во Америка и ќе ми го прати преку пошта.
ДДВ+ЦАРИНА+ ДОСТАВА = нема да ми се исплаќа така, поарно од Македонија ке си го земам.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.078
Поени од реакции
23.529
Еве го саатот:http://www.ebay.com/itm/New-Casio-Edifice-Chronograph-Mens-Watch-EF-550D-1AV-Has-1-20-second-Function-/190632817851?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c6299f4bb#ht_3622wt_1392

Free shipping
Macedonia
Standard Int'l Shipping

Mене баш ми е поради тоа, доставата да биде бесплатна.
Пошто ако треба да плакам достава, другарчево ќе си го нарача саатот до неговиот дом во Америка и ќе ми го прати преку пошта.
ДДВ+ЦАРИНА+ ДОСТАВА = нема да ми се исплаќа така, поарно од Македонија ке си го земам.
слободно нека ти го порача.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
слободно нека ти го порача.
Ќе му кажам да го нарача само уште вој дел не ми е јасен:

Под сликите во делот Shipping има : We ship worldwide
Items will be sent by the International Regular Air Mail operating by the China Post.
The shipping period takes almost 10-14 business days.
It may takes about 12-30 business days to reach some destinations such as Argentina, Brazil, France, Malta, Mexico, Russian Federation, Spain etc.
The Address Provided by Paypal will only be used.
Please notice that Sat, Sun and Public Holiday does not count as working business days.

Дали некој може да ми го појасни болдот?
пошто јас колку што знам англиски е дека испорачува само на адресата на која ти е рег. пејпал ..

Kajgana Shop

На врв Bottom