А како си учествувала на аукција без да се регистрираш на Amazon? Или како си се регистрирала на Amazon без да имаш Paypal?Онака разгледував шо пари е тој саатот што сакав да си го купам од амазон. И го видов аукција, последната понуда беше 1 долар а имаше уште 5 минути до крај, и понудив ако може преку нечиј друг пејпал супер, ако не здравје ако има некоја добра душа да ми дае, па ке му ги дадам лично парите или кредит ке му стаам..
1. машко сумА како си учествувала на аукција без да се регистрираш на Amazon? Или како си се регистрирала на Amazon без да имаш Paypal?
И најинтересното: зашто си го направила сето ова кога немаш ништо од потребното?
1. На друга тема за истово правев муабет со женско, извини1. машко сум
2. каква врска има аукција на ибеј со амазон..
3. зошо да неможе да се регистрирам, не бараат на амазон стриктно да им платиш од пејпал ко на ибеј..ја си работам на мтурк и од тие пари си купувам на амазон.ком.
Зошо на амазон истиот тип на саат (само демек оргинал е таму) е 100 долари, а тука еве на аукцијата за помалце од 3 долари е со се шипинг1. На друга тема за истово правев муабет со женско, извини
2. Ти пишав за амазон, не за ибеј...
3. Епа што не платиш преку мтурк?
Едно пријателче што моментално живее во Америка има пејпал акаунт.
Адресата на пејпалот и адресата на eBuy му се Американски.
Сакам да ми нарача еден часовник од eBuy директно на мојата Македонска домашна адреса.
Дали е возможно тоа ?
Ве молам за брз одговор, итно е
Значи продавачот дистрибуира до Мк. дури и бесплатна е доставатаКолку што знам може.Секако ако продавачот дистрибуира во МК.
Нема везе бе брат,еве пример сакаш да подариш нешто на некого да го изненадиш,не мора да бидете во иста држава за да купиш нешто за него.Кај нас во Мк е проблем што неможеме да отвориме сметка на Пај пал инаку нема никаков проблем со доставата колку што знам.Штом он си плаќа легално со негова сметка од Пај пал може да избере кај сака да му биде доставен производот.Значи продавачот дистрибуира до Мк. дури и бесплатна е доставата
Само не ни е јасно, дали може да направи нарачка директно oд и-беј,саатот да го нарача на мојата постоечка адреса во Македонија, иако регистрираните адреси на пејпал и иБеј му се американски ?
Значи продавачот дистрибуира до Мк. дури и бесплатна е доставата
Само не ни е јасно, дали може да направи нарачка директно oд и-беј,саатот да го нарача на мојата постоечка адреса во Македонија, иако регистрираните адреси на пејпал и иБеј му се американски ?
Еве го саатот:http://www.ebay.com/itm/New-Casio-Edifice-Chronograph-Mens-Watch-EF-550D-1AV-Has-1-20-second-Function-/190632817851?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c6299f4bb#ht_3622wt_1392Moze.
Samo dostavata nema da bide bezplatna.
Samo za USA obicno prodavacite nekogas davaat "free shipping"
opcija.
Neka mu postavi prasanje , prijatelot tvoj preku "contact seller",
za da vidite kolku ke mu bara extra za postarina do Makedonija.
слободно нека ти го порача.Еве го саатот:http://www.ebay.com/itm/New-Casio-Edifice-Chronograph-Mens-Watch-EF-550D-1AV-Has-1-20-second-Function-/190632817851?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c6299f4bb#ht_3622wt_1392
Free shippingMacedoniaStandard Int'l Shipping
Mене баш ми е поради тоа, доставата да биде бесплатна.
Пошто ако треба да плакам достава, другарчево ќе си го нарача саатот до неговиот дом во Америка и ќе ми го прати преку пошта.
ДДВ+ЦАРИНА+ ДОСТАВА = нема да ми се исплаќа така, поарно од Македонија ке си го земам.
Ќе му кажам да го нарача само уште вој дел не ми е јасен:слободно нека ти го порача.