Фан Клуб: Јувентус

Член од
3 февруари 2012
Мислења
204
Поени од реакции
179
Ај сеа една мала анализа од моја страна ( мое мислене)
На почеток на сезоната искрено не знаев што да очекувам од јуве.Нов тренер нови играчи и после 2 сезони 7 место бев скептик.НО,после само неколку игри видов дека играта е сосема поинаква.Контрола,прецизност,борба,самодоверба и ред друи работи ме натераа да верувам и да се надевам на скудетото но овој пат ( за разлика од последните 2 сезони) мислам дека имам во сто да верувам знаејки кој ни е тренер.Иако некогаш не ми се допаднале некои негови одлуки но со текот на времето се показаа како правилни ( со самиот факт што сме на врвот,без пораз,со најдобра одрана и со ФЕМОНЕАЛНА игра).Новие трансфери искрено освен касерес не ми се несто нај нај но верувам во конте така да не ми е гајле :D Сега е моментот да напраиме бодовна разлика со билан со самиот факт што следните 2 утакмици ке играт против наполи и удине:D Ај да не се праам сеа тука некој стручнјак,целиот муабет ми е дека верувам во Конте и се надевам ( но и верувам) дека ова е наша година :D:D

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Играта ни се подобри кога се вратија 4ца во одбрана....нека не се занаса Конте многу
Па не знам колку забележа али на дуелот со Удинезе само 2ца имавме во одбрана сите шибаа напред и на контри ни одеа они и нон стоп беа 4ца ние 3ца на нивна контра коа беа така и голот ни го шибнаа, на 2-3 пати имавме среќа гомцето ми се смрзна :icon_lol:

F

FuckYouAll

Гостин
Па не знам колку забележа али на дуелот со Удинезе само 2ца имавме во одбрана сите шибаа напред и на контри ни одеа они и нон стоп беа 4ца ние 3ца на нивна контра коа беа така и голот ни го шибнаа, на 2-3 пати имавме среќа гомцето ми се смрзна :icon_lol:
Тренерот на Удине на полувреме мена тактика и се приспособи на нашата игра, па зато не ебеја на контри 5-6 пати и примивме гол, ама фала богу Конте не е слеп ко ЛДН и смена тактика и формација одма.
Иначе во 3-5-2 се браниме со 5 души а напаѓаме со 7. :)

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Дечки во интервјуто пред 2-3 дена Конте рече дека користи формација 3-3-4. Со потпишувањето на Касерес и неговото доведување кој според навивачите на Уругвај игра најдобро CB можно е конте да размислува за

-----------Cacerse------Barzagli------Chiellini-----
-----------Vidal----------Pirlo-----------Marchisio-----
-----Lichtsteiner-------------------------------------------------Pepe---
-Matri-----Vucinic--

слично на формацијата на Уругвај која ја игра​
Формацијава поише личи на 3-5-2 отколку на 3-3-4.Нема шанси Конте да ги стави Пепе и Лихштајнер како крилни напаѓачи,премногу е отворена и ризична таа формација.Игра Конте со оваа 3 меча по ред и според поставеноста Лихштајнер и Пепе се класични крила во 3-5-2 формација кога играме во напад,а во одбрана истите играат како бекови.Затоа нивната позиција бара многу трчање и евентуален кикс во напад може да се казни со контра каква што ни лупнаа Удинезе.:)

Член од
13 декември 2010
Мислења
351
Поени од реакции
146
Сабајлево гледав документарец за фамилијата Ањели,неможев да поверувам колку биле значајни за Италија,поточно за економијата на Италија,да не биле они ништо чудно Италија да бидат како нашите јужни соседи на кои им беше празник вчера!Можеме да бидеме среќни и горди какви газди има нашиот миленик!Forza Juve!

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Сабајлево гледав документарец за фамилијата Ањели,неможев да поверувам колку биле значајни за Италија,поточно за економијата на Италија,да не биле они ништо чудно Италија да бидат како нашите јужни соседи на кои им беше празник вчера!Можеме да бидеме среќни и горди какви газди има нашиот миленик!Forza Juve!
Многу моќна фамилија од кога загинаа старите Ањели одма не наместија што не не чепнаа додека беа они

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
име на документарецот нешто?

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.712
Формацијава поише личи на 3-5-2 отколку на 3-3-4.Нема шанси Конте да ги стави Пепе и Лихштајнер како крилни напаѓачи,премногу е отворена и ризична таа формација.Игра Конте со оваа 3 меча по ред и според поставеноста Лихштајнер и Пепе се класични крила во 3-5-2 формација кога играме во напад,а во одбрана истите играат како бекови.Затоа нивната позиција бара многу трчање и евентуален кикс во напад може да се казни со контра каква што ни лупнаа Удинезе.:)
Тоа сепак беа зборови на Конте и ако забележиш колку напред играше овие 3 утакмици Лихштајнер и како барзаљи покриваше назад станува се јасно. сепак со согласувам дека е премн ризична но досега ни се исплати исто и против наполи

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Тоа сепак беа зборови на Конте и ако забележиш колку напред играше овие 3 утакмици Лихштајнер и како барзаљи покриваше назад станува се јасно. сепак со согласувам дека е премн ризична но досега ни се исплати исто и против наполи
Поставеноста на играта повеќе зависи од моменталниот (не)напаѓачки менталитет. Ако се сите во напад крилата е бесмислено да дремат назад и обратно. Со оглед дека јувентус 90% од времето е на противничка половина и само Барза и Бонучи седат назад можи да пишат и дека играме со 2ца дефанзивци нешто 2-4-4 (ова беше на конте формацијата :D )

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Незнам како беше го имаше на РТС 1 ваљда Биографија:Ањели така нешто пишуваше од страната!
Баш ме заинтересира со документарциве. Сега го гледав документарецов за Едоардо Ањели
малку е изработен од исламистичко гледиште али во секој случај ќе ви е интересен

Kajgana Shop

На врв Bottom