PayPal (официјална тема)

I

Iblis

Гостин
продавачот ми понуди пола сума од платената ко refund ( $31 ) ..демек, пола од парите се отидени за поштарина ..да ја прифатам, или да одам до крај со тужбата?
Дали му имаш јасно назначено на која адреса требало да ти биде испорачана пратката, т.е. дека не требало на pay-pal адресата?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
изглеа е поправен багот :D

Член од
10 август 2009
Мислења
63
Поени од реакции
17
да се надеваме :)

инаку, колку пати имаш право да отвориш dispute? знам дека за 1 нарачка, имаш право само 1 да отвориш. ме интересира, дали си ограничен со dispute'овите? на Амазон, имаш 3 пати право да отвориш, не повеќе ..

и уште нешто, за колку време одприлика треба да добијам одговор од ПејПел во врска со тужбава? :)

ЕДИТ:
продавачот ми понуди пола сума од платената ко refund ( $31 ) ..демек, пола од парите се отидени за поштарина ..да ја прифатам, или да одам до крај со тужбата?
Не, како што кажав ќе ти бидат вратени парите во полн износ. Нема потреба да праќаш пораки дека ти нудел ова, само чекај си да заврши случајот, ако те прашаат нешто, пиши тука, па ќе видиме, али јас мислам без ништо да те прашаат ке добиеш случајов. Башка пратка од УСА е околу 10$, од Англија 3 фунти за тоа што си нарачала... И dispute отвараш на PayPal, не на Ebay, Со Амазон незнам како е, али и да може која е целта да отвараш 3 пати dispute, кога 1 е доволно?!? За колку време, имаш таму во My Account>Resolution Center>View Open Cases каде што ти е овој dispute ги имаш сите информации, колку што се сеќавам е околу 10 дена, мислам не е повеќе од 15.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Дали му имаш јасно назначено на која адреса требало да ти биде испорачана пратката, т.е. дека не требало на pay-pal адресата?
100 пати! :)

Не, како што кажав ќе ти бидат вратени парите во полн износ. Нема потреба да праќаш пораки дека ти нудел ова, само чекај си да заврши случајот, ако те прашаат нешто, пиши тука, па ќе видиме, али јас мислам без ништо да те прашаат ке добиеш случајов. Башка пратка од УСА е околу 10$, од Англија 3 фунти за тоа што си нарачала... И dispute отвараш на PayPal, не на Ebay, Со Амазон незнам како е, али и да може која е целта да отвараш 3 пати dispute, кога 1 е доволно?!? За колку време, имаш таму во My Account>Resolution Center>View Open Cases каде што ти е овој dispute ги имаш сите информации, колку што се сеќавам е околу 10 дена, мислам не е повеќе од 15.

што ако пресудат во негова корист, со тоа што ќе ги изнесе фактите као не ми е легален ПејПел`от?

пс: не си ме разбрал/а за отварањето диспјут ..знам дека имаш право 1 да отвориш диспјут за одредена трансакција/купување, ама на Амазон си лимитиран со 3 засекогаш ..неможеш да отвориш повеќе од 3, и да си купил 10000 работи, пак само за 3 можеш да поднесеш жалба. .

Член од
10 август 2009
Мислења
63
Поени од реакции
17
Нема, не му ни одговарај ништо на понудата да ти даде 31$. Чекај да пресудат за тебе.

P.S. Дали ти понудил ова преку Mail/Ebay, или пред PayPal? Ако не е пред PayPal, не го рецкај.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Нема, не му ни одговарај ништо на понудата да ти даде 31$. Чекај да пресудат за тебе.

P.S. Дали ти понудил ова преку Mail/Ebay, или пред PayPal? Ако не е пред PayPal, не го рецкај.
преку ПејПел е понудата ..

Член од
10 август 2009
Мислења
63
Поени од реакции
17
Погрешна тема, а и истиов муабет беше пуштен пред некој месец и ништо не испадна, додека не е официјално, поштедете не од вакви постови.

Значи пред PayPal го кажал ова, и сега се чека на твој одговор? Пиши: Asking me 30$ for shipping charges is too much, and I'm not responsible for your shipping charges, nor i take any responsibility for any of your actions, i want full refund.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
ja imam paypal i imam naracuvano mnogu roba i prodavano taka da se isto mi e

Член од
27 јануари 2012
Мислења
12
Поени од реакции
0
hahahhahahahah ne mi se veruva utrovo ja prifati kartickata ,a vcera cel den probuvav nemozesese nikako !znaci deka od nlb moze bez nikakov problem fala za pomosta i pozzzz yeeeeeeeeeeessssssssssssss!

Kajgana Shop

На врв Bottom