Графички карти

Член од
10 септември 2009
Мислења
149
Поени од реакции
65
абе мамицата нивна.. исто и сисоник..

USA- 5 години гаранција
Rest of the world - 3 години.А овие па сет 30 дена.Сто посто има година и више, ако ти се заебе ете имаат страна па пиши им :D

заборавив да напоменам 300ватно беше тоа на кое ја држев графичката тогаш.
дискриминација е тоа... и глупаво е така што прават.
затоа нешто највеќе ме влече кон CM, бидејќи 5 години гаранција... некако прават помирно да се чуствувам.
али ете ќе си земам ова фортрон за така поефтини мани, 700w, нека биде futureproof.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
дискриминација е тоа... и глупаво е така што прават.
затоа нешто највеќе ме влече кон CM, бидејќи 5 години гаранција... некако прават помирно да се чуствувам.
али ете ќе си земам ова фортрон за така поефтини мани, 700w, нека биде futureproof.

а конкретно кој модел е?

PS:

тоа 300 ватно ја не го користам веќе но сеуште работи, и тоа од 2009 до 2011,септември/октомври негде, беше константно 24/7 уклучено.Сеа не е 24/7 али сеуште работи.

Член од
10 септември 2009
Мислења
149
Поени од реакции
65
а конкретно кој модел е?

PS:

тоа 300 ватно ја не го користам веќе но сеуште работи, и тоа од 2009 до 2011,септември/октомври негде, беше константно 24/7 уклучено.Сеа не е 24/7 али сеуште работи.
FSP700-80BPN-85
иначе моделов го немаат на нивната веб страна xD
имаат сличен само EPN.
на интернет го даваат истово на некои бугарски, словачки, чешки страници али на англиски јок...
и ? what do you think ?

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
@Војвода утре ќе се информирам ако имаат стандардната GeForce GTS450 GDDR5 или HD 6770, ако не ќе побарам парите да ми вратат (што не верувам) али сепак ќе пробам затоа што дознав дека на лагер е имаат Јонгис GTS450 GDDR5 за 5600 мкд.

Успат фала за подршката навистина мн. помогнавте ќе видам што ќе сторам и ќе постирам тука... ;)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
FSP700-80BPN-85
имаат сличен само EPN.
на интернет го даваат истово на некои бугарски, словачки, чешки страници али на англиски јок...
и ? what do you think ?
не овие.Ипак иди си со CM.овие се тие ептен старите.

Член од
10 септември 2009
Мислења
149
Поени од реакции
65
@Војвода утре ќе се информирам ако имаат стандардната GeForce GTS450 GDDR5 или HD 6770, ако не ќе побарам парите да ми вратат (што не верувам) али сепак ќе пробам затоа што дознав дека на лагер е имаат Јонгис GTS450 GDDR5 за 5600 мкд.

Успат фала за подршката навистина мн. помогнавте ќе видам што ќе сторам и ќе постирам тука... ;)
Јонгис? :D
кои се тие па сега xD
како и да е верувам дека секоја друга графичка за тие пари, би била подобра од оваа со 2гб рам и ддр3 меморија :)
не овие.Ипак иди си со CM.овие се тие ептен старите.
овие ми одговараат со буџетот... и плус нели се многу квалитетни.... што има везе ако се стари...битен е квалитетот нели... или грешам :S
p.s. Колку стари бтв?
иначе а Fortron AURUM500-GOLD 500w 80+ gold ? за повеќе пари од претходните две но поевтино од CM silent pro..

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
FSP700-80BPN-85
имаат сличен само EPN.
и ? what do you think ?
Јас искрено пред да пишеш немав слушнато за овие Фортрон. На Newegg прочитав поделени мислења, најдов и нешто слично на овој што си го намерачил. Ти си го правиш буџетот на крај краева, ама ако ти дозволува иљадарка повеќе, јас лично би идел со CM барем знаеш сигурно што купуваш, а пет години гаранција не е за занемарување.
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 00:56 ---
Јонгис? :D
кои се тие па сега xD
+1 :) И јас мислам дека би било подобро. Гаранција би требало да има две години.
....иначе а Fortron AURUM500-GOLD 500w 80+ gold ? за повеќе пари од претходните две но поевтино од CM silent pro..
Од каде ги гледаш овие друже? Сет? Чисто онака прачувам. Иначе претпоставувам кога има некаква сертификација, особено златна, дека исполнува некакви стандарди. Не е сепак уред од 600 денари.

Член од
10 септември 2009
Мислења
149
Поени од реакции
65
Јас искрено пред да пишеш немав слушнато за овие Фортрон. На Newegg прочитав поделени мислења, најдов и нешто слично на овој што си го намерачил. Ти си го правиш буџетот на крај краева, ама ако ти дозволува иљадарка повеќе, јас лично би идел со CM барем знаеш сигурно што купуваш, а пет години гаранција не е за занемарување.
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 00:56 ---
+1 :) И јас мислам дека би било подобро. Гаранција би требало да има две години.

Од каде ги гледаш овие друже? Сет? Чисто онака прачувам. Иначе претпоставувам кога има некаква сертификација, особено златна, дека исполнува некакви стандарди. Не е сепак уред од 600 денари.
Па кога истражив малце повеќе.... испадна дека тие се у буквална смисла High end напојувања. од калибарот на OCZ, Corsair, Seasonic, итн. Само што повеќе се познати како FSP овие фортрон, и кај нас има многу стари модели, и на нивната веб страна дури ги нема.
али пак, лакоми по поголема гаранција :) CM is the better choise :)

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Дечки овие мајтап си играат со мене... викаат не враќале пари само ми ја препорачуваат 550 Ti за 7000+ (само пари да земаат) и ми рече понеделник да сум наминел да прашале Скопје па ќе сне се предоговореле... ами тој во 1 минута не мојт да се јавит Скопје? o_O И ми рече да не сум играл со нив за картички да сум се одлучел која ја сакам а тие ми рекоја GTS450 2048 MB е "мнооогу" подобра од стандардната... испадна 3 пати побавна -.-

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Дечки овие мајтап си играат со мене... викаат не враќале пари само ми ја препорачуваат 550 Ti за 7000+ (само пари да земаат) и ми рече понеделник да сум наминел да прашале Скопје па ќе сне се предоговореле... ами тој во 1 минута не мојт да се јавит Скопје? o_O И ми рече да не сум играл со нив за картички да сум се одлучел која ја сакам а тие ми рекоја GTS450 2048 MB е "мнооогу" подобра од стандардната... испадна 3 пати побавна -.-
Што си дробел тоа ќе сркаш. Овдека на секоја можна тема од подфорумов е пишувано да не се купува ништо од АМЦ, дури ни празни цедиња - ти си се опнал и ГРАФИЧКА си земал бе :tapp:

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
GTS450 DDR3 (па и осакатена уште) многу подобра од GTS450 DDR5? Незнам на што дрога се, немаш ли Анхоч во близина?

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Јас не знам на каква дрога се али ќе настојувам парите да ги вратам и ќе ја земам ASUS GTS450 GDDR5 од Јонгис... ми кажа дека е имале. БТВ. MasteR_#0 Анхоч немам во близина... треба Битола да одам... а Охрид нема :Shttp://forum.kajgana.com/members/master_-0.39929/

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Јас не знам на каква дрога се али ќе настојувам парите да ги вратам и ќе ја земам ASUS GTS450 GDDR5 од Јонгис... ми кажа дека е имале. БТВ. MasteR_#0 Анхоч немам во близина... треба Битола да одам... а Охрид нема :S
Да земи од Јонгис слободно мислам дека робата им е од СЕТ, имаат добра услуга.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Јас не знам на каква дрога се али ќе настојувам парите да ги вратам и ќе ја земам ASUS GTS450 GDDR5 од Јонгис... ми кажа дека е имале. БТВ. MasteR_#0 Анхоч немам во близина... треба Битола да одам... а Охрид нема :S
Мегасус бе бате :)

Кречо можит да ти порачат од Анхоч.

Kajgana Shop

На врв Bottom