Помош, софтверски проблеми и совети

H

HoT IcE

Гостин
Значи, не е проблем, ама не знам како да изрежам филмови на ЦД за да ги гледам после на ДВД:icon_lol:
Пред да пукне сеирот, сакам да пишам дека, јас знам да режам, но преводот никогаш не работи, а на компјутер работи преводот?
What shall I do?:icon_mrgr:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Значи, не е проблем, ама не знам како да изрежам филмови на ЦД за да ги гледам после на ДВД:icon_lol:
Пред да пукне сеирот, сакам да пишам дека, јас знам да режам, но преводот никогаш не работи, а на компјутер работи преводот?
До ДВД-то изгледа, исто и кај мене е вака....

Член од
9 јули 2009
Мислења
41
Поени од реакции
16
Дали има некоа програмче за да си свалам и кога ќе го инсталирам да можам да си праќам песни,слики,видеа од комп на мобилен или обратно.. исто како од мобилен на мобилен само што ова е од компјутер на мобилен или од мобилен на компјутер.. ако знаете дајте линк за довнлоад

Член од
22 јануари 2012
Мислења
76
Поени од реакции
23
batec ako klavas makedonski prevod da znajs deka dzabe probvas nikogas nema da ti uspej da go prikazi na DVD:D i zato klavaj srpski ili hrvatski prevodi fakaat tie ;) pozz

D

D_NazGUL

Гостин
Прво ако имаш БТ на компјутер он по дифолт доага со таков софтвер.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Кога купуваш блутут УСБ стик за ПЦ ти даваат цд со програм, ако не ти дале можеш со BlueSoleil да префрлаш, а без блутут во ПЦ не можеш да префрлаш.

Пробај без инсталирање десен клик на фајлот и Send to > bluetooth device

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Епа вака стојат работите, сеа ке го форматирам пц-то, арно ама пасвордот од нетот не си го знам а за да не досадувам по оператори (а и плус мразам коа ке ми кажат: Ве молиме почекајте) прашувам дали има некоја програма која ми ги кажува сите зачувани пасворди во пц-то?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Епа вака стојат работите, сеа ке го форматирам пц-то, арно ама пасвордот од нетот не си го знам а за да не досадувам по оператори (а и плус мразам коа ке ми кажат: Ве молиме почекајте) прашувам дали има некоја програма која ми ги кажува сите зачувани пасворди во пц-то?
Тој од интернетот сигурно го имаш запишано на договорот, а другите лозинки (мозила/хром) може да се експортираат и после пак да се внесат во пребарувачите.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Тој од интернетот сигурно го имаш запишано на договорот, а другите лозинки (мозила/хром) може да се експортираат и после пак да се внесат во пребарувачите.
Памтам го сменив ееднаш ама не се сеќавам кој го стаив а пошто на REMEMBER PASSWORD ми е стаено и сум немал потреба да го пишувам нон стоп.

Чаре значи нема а? :)
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 21:02 ---
^^Некако го погодив и пази-стои мојот телефонски број, различно име и различен конто број:) Хо-хо-хо
Човекот го знам, од блиска околина е и сеа имам уште едно ѓаволско прашање:
Ако порачам пакет од 100гб, кој ке ги плати? Баш ме интересира :cautious:

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Ако користиш мозила, ќе одиш во tools - options - security - saved passwords и тука почни да пишуваш telekom и ќе ти излезе сајтот за проверка на сообраќај и подолу имаш show password иди на Yes и ќе се појави пасвордот..

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Дали некој има лаптоп Dell Inspiron N5110 (процесор - i5). Ми треба една многу едноставна услуга, па ќе честам :)) (ако има некој најдобро нека пише пп).

H

HoT IcE

Гостин
Не ми е јасно каква врска има од македонски до српски превод и негово прикажување на ДВД.
Ова се однесува на постот на Ивица, но ако некој знае нека одговори.
Не ми е јасно навистина зошто нејќат преводите на ДВД.
Ги режам преку BurnAware Free, го правам видео формат ЦД-то, се според прописи и пак нејќе..:mad:

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
имам belkin bt стикче за 300 ден го купив, заедно со програмче за инсталација, инструкции ова она.......
Како што ти кажаа ако имаш купено стикче, цд со инсталација само си доаѓа. Ако немаш цд, види побарај по гугл, мора да има нешто.
Совет од мене, купи си усб кабелче.....врши работа. Нерви имав со блутутот. Некогаш не можев да се поврзам со телефонот

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Не ми е јасно каква врска има од македонски до српски превод и негово прикажување на ДВД.
Ова се однесува на постот на Ивица, но ако некој знае нека одговори.
Не ми е јасно навистина зошто нејќат преводите на ДВД.
Ги режам преку BurnAware Free, го правам видео формат ЦД-то, се според прописи и пак нејќе..:mad:
Друже, ако е во прашање DivX филм, тогаш: http://forum.kajgana.com/threads/Софтвер-за-лепење-на-титлови.54512/#post-4561860 за кирилични букви ќе бираш Russian.
но сето тоа е знак прашање дали двдплеерот ти чита DivX филмови или не?

Kajgana Shop

На врв Bottom