Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Што доживеавме.... Мерко ги повикува Ахмети и Груевски во Струга да ја смиреле ситуацијата !

http://www.plusinfo.mk/vest/31739/M...i-Ahmeti-vo-Struga-za-da-ja-smirat-sostojbata

Алоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо !!!

Мерко е градоначалник на една Струга и тој мора да ги повика за да дојдат и да смират ситуација?
Каде им е мозокот на тие гомна бе?
Не знаат самите дека треба да се отиде таму и да се провери каква е ситуацијата?
Тие се лидери (демек) на една држава и не им текнува дека нешто треба да се превземе?
Зошто е оваа флегматичност?
Да им се помочам в уста на сите нив !

П.С Немој некој да ме цитира и да ми каже дека Грујо не е тука. Знам дека не е тука но има 100 министри и потпретседатели на влада што можат да отидат.

П.С Немој некој да ме цитира и да ми каже дека Грујо не е тука. Знам дека не е тука но има 100 министри и потпретседатели на влада што можат да отидат.

Грујо пред саат време го видов кај мене у населба даваше интервју за нешто.

Што доживеавме.... Мерко ги повикува Ахмети и Груевски во Струга да ја смиреле ситуацијата !

http://www.plusinfo.mk/vest/31739/M...i-Ahmeti-vo-Struga-za-da-ja-smirat-sostojbata

Алоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо !!!

Мерко е градоначалник на една Струга и тој мора да ги повика за да дојдат и да смират ситуација?
Каде им е мозокот на тие гомна бе?
Не знаат самите дека треба да се отиде таму и да се провери каква е ситуацијата?
Тие се лидери (демек) на една држава и не им текнува дека нешто треба да се превземе?
Зошто е оваа флегматичност?
Да им се помочам в уста на сите нив !

Ситуацијата се смирува со испраќање на Единици за Брзо Распоредување и апсење на вахабистите. Доста разговори со овој провокатор Мерко!

Грујо пред саат време го видов кај мене у населба даваше интервју за нешто.
Уште полошо......... патетики не знам што друго да кажам.....:facepalm:

Да не отвораше некоја безцаринска зона? :vozbud: Само за тоа го бива.

Да не заборавиме со чија помош дојде Мерко за втор пат градоналачник на Струга. ДА НЕ ЗАБОРАВИМЕ

Да не заборавиме со чија помош дојде Мерко за втор пат градоналачник на Струга. ДА НЕ ЗАБОРАВИМЕ
Да не беше територијалната поделба од 2004 немаше ни Мерко ни некој друг Серко да биде градоначалник на Струга.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 15:55 ---
Можно. Пошто денес го вратија државното знаме на јарбол. Колку ли издржало, се прашувам? Саат време? ...многу е саат. 25 минути?
Ја сепак не верувам, за денес нема шанси. Сигурно врие од полиција во Струга.

Не создавај лажна слика и надеж , сакав и на една девојка тука да и речам , пред да бараш оружје , гледај дали навистина имаш... за да пукаш.
Вака преку форуми сите испаѓаат војници , а кога вистинските војници бараат помош ги оставате на цедило. (Не сакам да се вратам назад на минати болки , но памтам убаво во Лешок пред да влезе УЧК , селаните на Лешок велеа , сите ќе умреме до еден , но селото нема да падне ... дојде денот кога требаше на дело да ја покажат таа теорија ... но сепак побегнаа сите, селото падна).

Никогаш не ги побарал војна , ако јас не сум тој што би војувал ... никогаш не би барал палење на црква , се додека јас не можам тоа да го направам ... го правам тоа што ме бива.
Мразам патриотишта што подгреваат состојби , бараат војни , но се кријат под женска сукња. Барајте мир , тоа би било за сите најдобро.
Да погодим, да се извини градоначалникот на Вевчани, да се иселат неколку семејства од Струга ќе прифатиш извинувањето ?
Од такви мочковци како тебе ми се повраќа, па пиши си искрено што е целта.
Барем еднш у живот признај за што се овие проблеми.
Етничкото чистење секогаш вака го почнувате. Накај патот од Куманово до Арачиново не ми текнува селото кое е межу албански села, знаеш која е границата до каде градеа албанците куќи, 500 до црквата, името не ми текнува ако сакаш наредна недела ќе ти го пишам а и ќе ти ја сликам.

Пред 15 дена бев до кај братучед ми кој работат мешано со албанци градежништво во Шутка. Градеа куќа на некој од швицарска , а и друга планираат да почнат. На заебанција му реков на еден што градите во циганска населба, ми рече "Ма што бе циганска, овој аљбанско мора да е. Шутка аљбанска ќе стануе или ќе се пишат аљбанци или ќе се селат" . Пописот зашто се прекина, немој Грујо го прекина заради фалсификат жими курот. Торбешите си се попишуваа како торбеши, Турците како турци, ромите како роми, на овој попис тие не се попишуваа како Албанци и Грујо со Аљи Амети си се договорија да прекинат, Грујо доби поени дека спречува фалсификат, Аљи доби поени дека го одложи пописот.
Малку оффтопик забега.

Така да џабе ни продаваш муда за бубрези со твојт статистики и неосновани тврдења никој не ти верува, единствено си добар да испровоцираш.

Да не беше територијалната поделба од 2004 немаше ни Мерко ни некој друг Серко да биде градоначалник на Струга.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 15:55 ---

Ја сепак не верувам, за денес нема шанси. Сигурно врие од полиција во Струга.
колку што јас читав веке врие од полиција во Струга, така да не верувам дека повторно би го запалиле знамето.

ОК, гледаме дека на Албанциве им се навлажнија гаќичките коа си замислија како гори црквата у Лабуништа, али ја лично не сум нешто многу убеден дека ова е масло на Ахмети и ДУИ, поише ми личи ко некој да сака нив нешто позади грб да им праи, со ова.
И пред тоа споменав, дека имаше вчера преку ден тепачка со палки, меѓу активисти на ДУИ и ДПА, во Струга. После тоа, вечерта, пламна црквата.

Не знам, што мислите, што е боље:
- да ги палат црквите или да ги сквернават и вандализираат, со графити и слични поганости?

Си мислам можда е боље да го запалат неголи така да го обесчестуваат и излагаат на ругло божјиот храм.
Они вероватно си мислат дека е боље каурскиот храм да гори, а кој го гаси е каур или каурски слуга.

Така можат, у ствари да видат кој е каурски слуга: Запали црква и чекај да видиш дали некој Муслиман ќе учествува во гасењето.
Интересен рецепт за да се види кој е вистински бранител на честа на Алах (како што пишуваше во летоците дистрибуирани од лабунишкото здружение)
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 16:10 ---
Дал муџахедини дал крстоносци исто ми е мене.
Кај ги виде крстоносците тука?
Не дека нема некој во иднина да се појави, али до сеа имавме паганска манифестација и исламски одговори на прилично погрешна адреса.

Ништо.. ќе нема војна :( -си размислуваат апокалиптичариве.

Министерката за внатрешни Јанкуловска повика на смирување на тензиите. Полицијата интензивно работи на расветлување на сите случаи на вандализам што последните неколку дена се случија во струшките села. Таа апелираше до граѓаните да се воздржат од насилство.

Мора уште денес некого да уапсат
.Груевски -Би ги повикал сите, независно дали се Македонци, Албанци, Турци, Власи, Роми, Срби, Бошњаци или дали се христијани или муслимани, енергијата да не ја насочуваат кон тоа како на другиот да му наштетат и да го навредат, туку да ја насочат кон тоа како од сите фрустрации да излезат со добри идеи, со идеи за поддршка на едни кон другите, со идеи со кои земјата ќе ја придвижиме кон една подобра насока, вели Груевски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom