Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

М

Мартин`

Гостин
Колку им е тешко на некои да се извинат ... цело време струшките муслимани бараа оградување и извинување за навредите во Вевчани , а некои од преголема гордост не можеа да речат извинете , нема да се повтори.

Сега веќе излезе надвор од контрола , на лошото и се врати со уште полошо ... не знам кој тоа одбиваше да се извини и да превземе одговорност за Вевчани , кој што беше организиран од општината , но и од Министерството за Култура со 50.000 евра , пари и на муслиманите , а со тие пари се направија провокативни сцени во Вевчани против сите муслимани.
Односно , јас му давам некому пари , а тој со тие пари ми отвара гроб.

Што им кошташе да се извинат?

Најискрено ви кажувам , кога ја прочитав веста , реков , тпху срамота , како можеле ... од почеток секој требаше вака да изреагира , и немаше ништо лошо да се случи ... но, се затворија ушите ... и сега чекај ги последиците од сите страни ...
Сериозно ова го мислиш или ? Демократија баравте ете ви дадоа демократија, тоа што некој на хумористичен начин СЛОБОДНО ДЕМОКРАТСКИ искажува нешто не е навреда ама, или демократија само за тоа што ви одговара за другите работи ќе цензурираме! ама изгледа толку ви фаќа тоа црпката, голема работа исмејувале религија.. и да јас сум религиозен па во Вевчани да се исмејувало и христијанството немаше да кревам галама или пак да се навредам.

И да никако немаше да почнам да им ги палам куќите или личен имот за зафрканција, хумор. Прв бев што ги осуди навивачите кога пееа беспотребно “клетите ш..“ зошто не е вкусно, не треба (одговара) и нема потреба да се пее тоа на спортски натпревари. Ама ова веќе “вашето“ е претерано..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.999
Поени од реакции
45.450
Ивона ала Нимиц, медијатор е помеѓу општина Вевчани и Струга.
:facepalm:

Леле како ја одјеба овој од Вевчани. :pos:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ова е дело на поединци, не се осеќе негатива кај сите. Далеку е од 2001. Како и да е се надевам дека проблемов брзо ќе се среди.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Колку им е тешко на некои да се извинат ... цело време струшките муслимани бараа оградување и извинување за навредите во Вевчани , а некои од преголема гордост не можеа да речат извинете , нема да се повтори.

Сега веќе излезе надвор од контрола , на лошото и се врати со уште полошо ... не знам кој тоа одбиваше да се извини и да превземе одговорност за Вевчани , кој што беше организиран од општината , но и од Министерството за Култура со 50.000 евра , пари и на муслиманите , а со тие пари се направија провокативни сцени во Вевчани против сите муслимани.

Најискрено ви кажувам , кога ја прочитав веста , реков , тпху срамота , како можеле ... од почеток секој требаше вака да изреагира , и немаше ништо лошо да се случи ... но, се затворија ушите ... и сега чекај ги последиците од сите страни ...
И не се извинија.. ОК.. сега цркви ќе се палат,крстови ќе се кршат,ќе се сквернават верски објекти..
се правите верници а ни В од вера не почитувате..во куранот сигурно не пишува пали ги туѓите верски објекти ..
него тоа е, ај може и муслиманите ќе се цивилизираат некад може ќе дојде тој ден.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719

Добро ти ретардиран ли си или не тролаш овде до бесвест ?

Типично за вас, што и да направите накрај жртви се правите. Ако сакам утре има да се мочам на куранот твој е па да ми забраниш ?
Слободно земи библијата и ја пали , нема да ме заболи ама баш ич.
Да земете да запајите сите цркви пак ќе истакнеш некоја ебана статистика дека на некој празник не дале 1 евро повеќе на некоја си ваша организација.
Вевчани нема да се извинат, како прво не зависат ни од грујови пари ни па од вас.
Вас ве заболе за Куранот единствено да прајте некој проблеми, тензии, да се жалите, Мерко да си збира поени.
Превише ви е дозволено, за вас само Милошевич е лекот.

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Нема извинување. Треба да се следи законот.
Dura lex sed lex (законот е суров, но е закон). Толку.

Ако некои имаат проблеми со концепцијата хумор, има соодветни ментални клиники кои ќе помогнат; пробано беше со образование, но не може, што сугерира дека можеби ментален дефект е вроден и неизбежен кај одреден дел.

Доколку прекршат закон, ќе следува казна, и тоа е тоа, на тоа треба да заврши, не се потрбни други коментари.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Ааа, значи тоа било Ислам. Или извини се - или ќе те палам?

Пошто до сега видовме симнување на знаме, палење на знаме, палење на црква...
Ако случајно избегаат од Македонија луѓево и веќе никогаш не се чуе за нив, тогаш ќе мора да продолжите со палење се додека не изгорите се. Или? Има некое исламско правило кога да се сопре, или?

Никој не смееше да се игра со религиските чувства, но тоа не значеше да се пали црква итд, постојат други начини да се реши тоа , ма да јас мислам дека некој од надворешните фактори сакаат да создадат раздор во нашата држава.
Инаку исламот нема никаква врска со ова така да глупа ти е почетнава реченица.Создадена е погрешна слика за Исламот поради омразата која ја имате спрема Албанците.
Најлесен излез од ова е сите да бидат казнети, и да не се случат повеќе провокации на религиска основа.Тоа е прашање кое не смее да биде отворено.

P

Princ

Гостин
Ааа, значи тоа било Ислам. Или извини се - или ќе те палам?
Не е така како што го кажуваш тоа. Преку стап е само државата постојано да си ги брани своите (навивачи/Вевчанци) а постојано пак да ги затвара и суди другите. Зошто немаше реакција за навивачите од страна на МВР? Тоа во нивна надлежност е ебаго. Ама не, си молчеа и молчат. Зошто немаше реакција од страна на МВР за Вевчанци? И тоа е во нивна надлежност. Пак молчеа.
Значи не е до Исламот, туку е до она што некој некого тука дупи. Ги затворија и ќе ги судат оние од Тетово што нацртаа мапа на Голема Албанија, а никаде ги нема да ги затворат и осудат оние што цртаат мапи на Голема Македонија, иако и втората постапка е неуставна. Арно ама ви се крева кога вие ја вршите неправдата, а боли кога друг ви врши неправда (и после сте јако ефикасни во вториов случај нормално).
Значи или сите ќе се затворат, или никој нема да биде затворен. Не може засекогаш така.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Го најдовме кривецот или во најмала рака осомничен:​
Инаку, Перо ѕвер!​

Kajgana Shop

На врв Bottom