М
Мартин`
Гостин
Сериозно ова го мислиш или ? Демократија баравте ете ви дадоа демократија, тоа што некој на хумористичен начин СЛОБОДНО ДЕМОКРАТСКИ искажува нешто не е навреда ама, или демократија само за тоа што ви одговара за другите работи ќе цензурираме! ама изгледа толку ви фаќа тоа црпката, голема работа исмејувале религија.. и да јас сум религиозен па во Вевчани да се исмејувало и христијанството немаше да кревам галама или пак да се навредам.Колку им е тешко на некои да се извинат ... цело време струшките муслимани бараа оградување и извинување за навредите во Вевчани , а некои од преголема гордост не можеа да речат извинете , нема да се повтори.
Сега веќе излезе надвор од контрола , на лошото и се врати со уште полошо ... не знам кој тоа одбиваше да се извини и да превземе одговорност за Вевчани , кој што беше организиран од општината , но и од Министерството за Култура со 50.000 евра , пари и на муслиманите , а со тие пари се направија провокативни сцени во Вевчани против сите муслимани.
Односно , јас му давам некому пари , а тој со тие пари ми отвара гроб.
Што им кошташе да се извинат?
Најискрено ви кажувам , кога ја прочитав веста , реков , тпху срамота , како можеле ... од почеток секој требаше вака да изреагира , и немаше ништо лошо да се случи ... но, се затворија ушите ... и сега чекај ги последиците од сите страни ...
И да никако немаше да почнам да им ги палам куќите или личен имот за зафрканција, хумор. Прв бев што ги осуди навивачите кога пееа беспотребно “клетите ш..“ зошто не е вкусно, не треба (одговара) и нема потреба да се пее тоа на спортски натпревари. Ама ова веќе “вашето“ е претерано..