Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
И така викате,црквата не била запалена,ама кровот бил така малце повеќе зафатен...браво бе,што се секирате не знам,нели мора да се почитува рамнковниот договор.

Сега Сител ќе излезе со топ сторија дека тоа било дело на Севернокорејска терористичка група и дека истите се фатени и експресно со спејс шатл се депортирани назад.

Побогу,каде живеам јас ?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Колку им е тешко на некои да се извинат ... цело време струшките муслимани бараа оградување и извинување за навредите во Вевчани , а некои од преголема гордост не можеа да речат извинете , нема да се повтори.

Сега веќе излезе надвор од контрола , на лошото и се врати со уште полошо ... не знам кој тоа одбиваше да се извини и да превземе одговорност за Вевчани , кој што беше организиран од општината , но и од Министерството за Култура со 50.000 евра , пари и на муслиманите , а со тие пари се направија провокативни сцени во Вевчани против сите муслимани.
Односно , јас му давам некому пари , а тој со тие пари ми отвара гроб.

Што им кошташе да се извинат?

Најискрено ви кажувам , кога ја прочитав веста , реков , тпху срамота , како можеле ... од почеток секој требаше вака да изреагира , и немаше ништо лошо да се случи ... но, се затворија ушите ... и сега чекај ги последиците од сите страни ...
некои луѓе не разбираат хумор

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
На Сител ТВ најавен претседателот на РЕПУБЛИКА ВЕВЧАНИ!
500 години Турците не им направија ништо па сега се знаесуваат некој малишани. :ROFLMAO:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Овие настани се каскада која одамна тече се наоѓаме пред период во кој Албанскииот ќе биде прогласен за втор задолжителен јазик по школите... Зарем некој смета дека ова е изолиран настан?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Па ако вака палат за некојси карневал во некое село, што ли ќе се случеше џамија да запалеше некој o_O Да се извинеа демек немаше ова да се случи ? Палеле и без причини, не е првпат.
Сети се што се случи во Данска само затоа што некој карикатурист нацртал карикатура со Мухамед. Тоа беа невидени нереди, така што ваква ненадерталска реакција мене не ме чуди. Колку пати Исус бил користен како фигура за исмејување, па колку чувства и да биле повредени никој никого не спалил. Луѓево треба да одат на превоспитување.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.538
Поени од реакции
22.200
Колку им е тешко на некои да се извинат ... цело време струшките муслимани бараа оградување и извинување за навредите во Вевчани , а некои од преголема гордост не можеа да речат извинете , нема да се повтори.

Сега веќе излезе надвор од контрола , на лошото и се врати со уште полошо ... не знам кој тоа одбиваше да се извини и да превземе одговорност за Вевчани , кој што беше организиран од општината , но и од Министерството за Култура со 50.000 евра , пари и на муслиманите , а со тие пари се направија провокативни сцени во Вевчани против сите муслимани.
Односно , јас му давам некому пари , а тој со тие пари ми отвара гроб.

Што им кошташе да се извинат?

Најискрено ви кажувам , кога ја прочитав веста , реков , тпху срамота , како можеле ... од почеток секој требаше вака да изреагира , и немаше ништо лошо да се случи ... но, се затворија ушите ... и сега чекај ги последиците од сите страни ...
Какво извинувајне живејме во демократска држава. Признавам дека сликите во Вевчани навредиле муслиманите но исто така ние Христијани трпиме навреди од таков вид од атеисти на пример но не одиме одма да ги колеме. Тоа ни е степенот на цивилизација, кој сака деморкатија, а вие Албанците сте најгласни за брајане на тоа а очигледно врска немате што значи, мора да трпи и вакви работи. Е сега се гледа цивилизацискиот степен меѓу Христијани и Муслимани, не само во Македонија туку воопшто во цел свет. Истото беше со карикатурите на Мохамед во Данска и реакциите од Муслиманите. Истото е сега и го потврдува степенот на цивилизација.

Иначе симтоматично е што не го осудуваш палејнето на црквата, очигледно некој ја запали но не знајме кој, но сепак од една страна го браниш палејнето пошто поред тебе е реакција на неизвинувајнето.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Осуди ги, дистанцирај се од нив. Да имаме барем малце надеж дека не сте сите исти! Не е тешко, овдека скоро сите рекоа дека карневалот е провокација, не е тешко и Албанец еднаш да осуди вакви дивјаци! Ама изглеа сакате да ве бие таков глас каков шро ве бие.
Јас секако дека се дистанцирам од нив. И ги осудувам, кој и да го сторил тоа. Но некако не ми личат на чисто работиве.

P

Princ

Гостин
така и тука сторителите да бидат строго казнети
Секако, се согласувам, ама првин строго да бидат казнети и навивачите и оние неколкумина будали од Вевчани што успеаја со една нивна пишлива заебанција да ги навредат СИТЕ (без исклучок) муслимани од земјава и пошироко. Додека не се случи тоа, земјава/правдата ќе продолжи да биде за некого мајка а за некој друг маќеа. Ретки се оние (Македонци) што ја осудија постапката на Вевчанци, а уште поретки оние да го осудат пеењето на навивачите (и ракометарите).
Јас ги осудувам и песните на навивачите на првенството во ракомет (после кои престанав да гледам ракомет, иако на почеток навивав за нашата репрезентација... после тоа пеење од страна на навивачите и играчите едноставно престанав да ја чувствувам како моја репрезентацијата), и палењето на знамето, и "шегувањето" (во наводници бидејќи навредувањето не е шегување) на Вевчанци со цела една религија, и палењето на цркви. Ќе се согласам да се апсат и казнат сите актери во драмава, но не прифаќам само моите да бидат вечно апсени и казнувани. Овој пат не. Или ќе ја играме играва почитувајќи ги сите нејзини правила, или нема да ја играме. Скар.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
ХАхах им го бапна градоначалникот на сител сеа..

M

Moon Child

Гостин
Пишав во избришаната тема, ќе го пишам истото и во оваа...

Незнам што им требаше на Вевчанци да ја подбуцнуваат ситуацијата, кога и сами се свесни кое буре барут е таму. Да се разбереме, сите тлееме, соживот фала јасно дека нема, а и во блиска иднина нема да има, ама ова е, претерано, ова е со сила си го бараме, после Цацко е крив. Најостро осудувам сечив национализам, без разлика дали е Албански, Српски, Македонски, и не застанувам во одбрана на ничија страна. Сите сме свесни дека малку фали за да се разгори ситуацијата, затоа, или ако веќе планираат нешто нека превземат нешто конкретно, а не само да долеваат масло на огнот и да подбуцнуваат вака, со што сите можеме да настрадаме. И ве молам, сите што ќе пишете согледајте ги двете страни, затоа што и ние не сме цветови за мирисање. Мене не ми се допаѓа кога некој ми пали црква, а не ми се допаѓа ни кога Куранот е измочан.
И да, тоа што карневалот е стар незнам ти колку години не е никакво оправдување. Несакам јас да настрадам поради нечии лудости, ниту било кој друг, кој не е инволвиран во ова.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Смрди на сценарио, на потег е владава НЕ народот. Нека не се измами народот и да наседне на оваа стапица. Од авион се гледа која е целта, имаме држава нека се покаже сега, доста апсат пред камери.

Kajgana Shop

На врв Bottom