Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

El_Conquistador-SK.

Captain Hook
Член од
21 ноември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
18
I just loooooove sarcasm :pos:Еве ти уште еден доказ дека пак, вие, албанците ги ставате Турците во истава ситуација, барајќи поддршка од нив, нели колку само за да се крене џева околу скечот (кој искрено мене ми беше интересен), али пак ќе ти кажам, скечот беше за вас албанците, а не за Турците;) можда некој Турчин ќе се најде тука (а видов дека има еден) и он се навредил, но ете на нив можеме да им кажеме дека се извинуваме, но на вас друже НЕ!
И само едно потсетување, живееш во Македонија, во земја каде што девојките не се шетаат по улици забулени (освен тие вашите), каде што сакал верувал, сакал не имаат повеќе права од мажите, а ако сакаш некое девојче тука да те послуша во твојот добро намерен совет за да не се впушта во вакви дискусии, иди на албански форум;), ваљда таму ќе те послушаат...
а за моментот шерифување, ву ала:)

hotmail напиша:
Девојко, не се овие дискусии за тебе. Дај оди на некоја тема Лубов-СЕКС, Маникир-Педикир, таму барем можеш повеќе да даваш придонес, не тука со бош муабети. Јас би ти препорачал повеќе на Лубов-Секс, поготово ова второто.
Дали ти е јасно сега. Така да никогаш веќе збор да не ти чујам за ова.
Ahha, Devojko vo golema zabluda i greska si !
Za ova boldiranovo, ako mislis deka kaj nas Makedoncite zenite/devojkite imaat pogolemi prava od mazite, dlaboko si se izlazala vo toa ! Mozebi ti si takva poslobodna i neskrotliva, no povekjeto devojki ne se takvi kako tebe, ako ne si znaela !
Zenskite kje gi komandaat maskite, koga kje prdne umreno(pcojsano) magare !!!
Zatoa ubavo ti veli toj Albanecot, idisi bolje na nekoja druga tema(Love&Sex) i ne mrsi muda tuka na maski !
Ti li najde da prodavas politiki i demagogii, bas na ovaa tema !
Malku e off-topic postov, ama vo pravo e hotmail ! Smiri se malce i odi na temata za volci i mecki !

H

HITCH

Гостин
2. Хаха ти изгледа не ги познаваш Турците? Неможеш со турчин да бидеш добар, ако ги вреѓаш по вера. Они се полоши од Албанците ако ги навредуваш на таков начин, бидејќи сепак и турците се 99% муслимани ако не си знаела. Навредата беше против сите Муслимани, не само против Алабанците(Муслимани). Ова што си го пишувала за турците ептен ме насмеа, стварно, хаха. Еве ќе ти каже некој турчин од форумов, дали се чуствува навреден, па после ќе видиш.
пс. Тоа беше добронамерен предлог да не се впуштиш на вакви дискусии, бидејќи девојките се за нешто друго.
Ја шириш темата и бараш поддршка за протестот од другите муслимани. Морам да ти кажам дека ова ти е очаен крик! Наместо поддршка од останатите муслимани добиваш јавно осудување, оти тој протест е со предзнак верски, ама исламот во Македонија се обидувате да го претставите како албански. Зошто го велам ова? Бидејќи ги присвоивте сите муслимански верски објекти, поставивте албански оџи, кои проповедаат на албански, освен молитвите кои се пеат на арапски, односно на оригиналниот јазик, пана тој начин вие самите ги тргнавте Турците настрана. Како поддршка на ова е неприсуството на Турците на протестот.
Мене како Македонка со православна вероисповед ми смета што некој го симнал моето знаме, во случајов и државно, некој што ме нарекол каурка, неверник, каменувале автобус, па за на крај да ми кажат дека сето тоа е верижна реакција. Повторувам, немаше да биде проблем доколку се пожалеа одма после карневалот и доколку не беа вклучени сите луѓе кои се пријавија како организатори.

Ниту времето ниту местото не се случајни!

П.С. Како мислиш девојќите се за нешто друго? Немој со вакви глупости на темава, доволно е обременета со сите случувања, уште ова и фали.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.422
Поени од реакции
16.699
Да одамна не сум бил и на утакмиците на Вардар и други. Ај ќе разбереш некој ден што значи зборот "меѓународен".
Па ти ќе ми кажеш.
Кога кажав на утакмица на Шкендија вклучително и на тој што го играше во "меѓународни" рамки.
Или тоа не се важи?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Сквернавењето цркви е страмно, и треба да се преземе одговорност за тоа. Не мрзат нас Христијаните, а го забораваат нивниот голем лидер Скендербег кој почина и закопан е како Христијанин..Баш ме интересира што би мислел да го види ова денес..:facepalm:

?

..........

Гостин
Dojdovte do заклучак дека hotmail е клетиот вахабист кој ги запалил знамињата и крстовите и се таму шо се случило.....зошто тој како муслиманин не ги судил итн....браво
Зошто никој не се запраша каде е власта? има ли власт за вакви сценариа во државава или само за градење мермерни скулптури и чаталење пред испраната маса на вжештени глави, каде се предводниците на национализмот, и религијата, на 32425 мислења во подфорумот релгија се труби дека религијата е зло кое сеуште разорува и пали на овие простори///
вжештените глави се мсрионетки пред црвената завеса, сценаристите и режисерите барајте ги ако не ви се допаѓа представата, не се навредувајте меѓу себе......вие не сте тие, тие се други, кои живеат и се богатат на сметка на вашата наивност, проповедајки национализам, секс и религија...

El_Conquistador-SK.

Captain Hook
Член од
21 ноември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
18
Друже, гледам некако сите статуси ти се офф топик, така да боље ќе ти биде ТИ да ја промениш темата, гледам, нешо ти иде психологија и филозофија, па иди си таму, зашо седиш тука...? Ем сереш по Македонци, ем не те бива ни еден коментар да го стуткаш како што треба со Македонска АЗБУКА, туку мораш да користиш латиница, па и мене ме напаѓаш ама тотално офф топик...а уште помалку го имаш правото мене да ми кажуваш на која тема да седам а на која не.... замисли се малку...

ЈАС најдов да продавам политики и демагогии на оваа тема, која што очигледно ми е поблиска и подобро позната од тебе, така да немој ти да мрсиш муда, ако не моите еве на кучево мое....
После зашто Албанците се вакви какви што се, еве ти, ради вакви (да не те вреѓам сега) како тебе! Open minded фраерчини кој за к.. не ги бива, е па затоа ќе ви пркосат жени!
Ne plukam nitu po Makedonci, nitu po Albanci, plukam po Nacionalisti, Nacionalizmi i verski budali, bez razlika od koja vera/religija se ! capito o no
Nikogas vo zivotot ne sum plukal ni po Makedonci, ni po Albanci, ni po nikoi drugi, ni po Hristijani, ni po Muslimani !
P.S. DEVOJKO, JAS MNOGU DOBRO ZNAM KOJ I KAKOV E TVOJOT PROBLEM, AMA AJ NESAKAM DA DISKUTIRAM, bidejkji kje sleduva ban za takvi mrsni postovi !

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Еее бре фундаменталисти, мирен протест било, видовме мирен, од мириниот протест 5-6 други воопшто немирни инциденти се случија, со се последниов со крстот. Сметате ли сега дека реакцијата на муслиманите е претерана, што треба сега, некој џамија да запали па да се израмнат сметките.

Кога викав дека фундаменталисти стојат зад протестиве и инцидентите, тука некој расправаше дека тоа биле мирни муслимани организирани од ИВЗ и Мерко.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Mora da sfatat site deka ova sto se sluci vo Vevcani nema opravdanje, ednostavno karnevalot gi posra site raboti,zatoa ja zamesaa religijata, i gi navredija muslimaite,a tuka ne spaga samo Albancite, tuka se i Turcite,tuka se i Torbesite,tuka se i Bosancite, evo naprimer jas nesum nitu albanec,nitu torbes,nitu bosanec, Turcin sum,ama se navrediv, a isto taka jas nekolku pati sum kazal deka nesum golem vernik,ama nemozam da dozvolam nekoj da mi ogovara za religijata,ili da si igra majtap.. A inace isto taka gi osuduvam i tie sto sakat da gi nastetat crkvite, a i obratno sto nekoi javno na forumot si povika plaenje na dzamii i neznam so, kako prvo sekoj vistinski musliman i vistinski hristijanin,mora da znaat deka verski objekti ne smee da se zapalat, bidejki toa e najgolem grev i za hristijanite i za muslimanite..
A etnicki sto sakate pravetesi vie megu makedonci-albanci,ne mi e gajle,ama ako se mesa religijata tuka, da znaete deka tek togas ke se otvori vistinskata pandorina kutija, kade sto nitu Amerikanskite vojnici ne ke mozat da gi kontroliraat sostojbite vo Makedonija,dokolku se prodolzi so ova tempo.

S

Shellshock nam67

Гостин
Нов тежок инцидент се случи вечерва во струшкото село Лабуништа, каде како што информира полицијата запален е православен храм. Кон местото на настанот упатени се противпожарни екипи, како и екипи на полицијата.

Вечерашниот е еден во низата што се сличуваат во струшко по протестите на муслиманските верници во петокот против навредливите маски на вевчанскиот карневал.

Немилиот настан се случува само неколку часа по средбата на градоначалникот на Струга и престатвници на месните заедници од селата со доминантно муслиманско население во струшко, на која, како што беше информирана јавноста се дискутирало за мерките за смирување на тензиите кои нарушуваат меѓуетничките односи.

kade e sega megjuetnickiot sozivot :drk::drk::drk:

izvor http://ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=5&id=38443

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ескалираат состојбите во струшкo, запалена црквата во Лабуништа
Нов тежок инцидент се случи вечерва во струшкото село Лабуништа, каде како што информира полицијата запален е православен храм. Кон местото на настанот упатени се противпожарни екипи, како и екипи на полицијата.

Вечерашниот е еден во низата што се сличуваат во струшко по протестите на муслиманските верници во петокот против навредливите маски на вевчанскиот карневал.

Немилиот настан се случува само неколку часа по средбата на градоначалникот на Струга и престатвници на месните заедници од селата со доминантно муслиманско население во струшко, на која, како што беше информирана јавноста се дискутирало за мерките за смирување на тензиите кои нарушуваат меѓуетничките односи.

OhridNews
30.01.2012 22:02

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Aman be pak li nekoj gomnari ke ne vrtat edni protiv drugi. Da i se naonadam na toa politikata

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Најмногу ми е мака што ова се случува во места населени со Македонци-муслимани.:facepalm:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Е тек сега има се да отиде во курац.
ЕКСКЛУЗИВНО: Запалена црквата во Лабуништа

22:07 Екипи на противпожарната бригада од Струга и полицијата се упатиле кон Лабуништа.
ПРВАТА ОБЈАВЕНА ИНФОРМАЦИЈА
Вечерва изгоре црквата во селото Лабуништа кај Струга.
Повеќе информации наскоро.

http://ohrid1.com/ochrid/zapalena-tsrkvata-vo-labunishta

Kajgana Shop

На врв Bottom