Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.454
Никој не рече дека не е класа и дека не е добар играч, ама потегот на Раниери на полувреме си беше на место. Снајдер не му одговараше на тимов, такви ни беа првите 11 - јебига, али ни се трудеше да направи нешто. Ете, спореди што направи Алварез во второ и спореди што направи Снајдер во прво.

Разлика ти е како црно и бело.
Син го нема гледано првото полувреме затоа го тера муабетот во „општо“. Алварез не беше кузнае што денес, ама во споредба со Снајдер беше Меси. Раниери оправдано го извади, тоа е се што викаме.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.056
Поени од реакции
45.797
Син го нема гледано првото полувреме затоа го тера муабетот во „општо“. Алварез не беше кузнае што денес, ама во споредба со Снајдер беше Меси. Раниери оправдано го извади, тоа е се што викаме.
Не ме разбираш, ја не негирам дека бил лош, напротив, можам комотно да претпоставам како изиграл, тоа е и очекувано со оглед на фактот што дур он беше повреден Раниери играше без класичен плеј зад напаѓачите, па сеа го играше на сила во иста таква формација ко што и претходно форсирал и нормално ... не идело.

Не е тука ништо крив Снајдер, Снајдер никогаш нема да може да изигра добар фудбал во ваков формат, тоа ми е мене поентата, а тоа Раниери и јавно го потенцира, го извадил зашто не бил идеален за формацијата, па чим не е идеален за формацијава против Лече тогаш дај нека го продадат уште сега, сигурно нема во ЛШ против Марсеј да биде идеален ... во истата оваа формација.

И потенцијалот на Алварез е исто така десеткуван цело ова време, он не е крило а тоа игра кај Раниери, Снајдер е нешто налик ко Меси во Аргентина, не знаат тренерите да постават игра идеална за одредени фудбалери кои се клучни за тимот, било кој играч сличен на Снајдер да е во тимов, ко Иниеста на пример, истото издание ќе го гледаме во вакви мизерни формации со тројца фудбалери со офанзивни карактеристики вметнати во 442 формат. Оби и Занети стигнаа крила да играат, кросеви да прават.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Ако треба цела формација и игра да ја темелиме над ваков Снајдер, тогаш и Мурињо и Гвардиола да се на клупа, џабе ќе ни биде.

Ни јас не го гледав цело прво полувреме, ама од она што го гледав, Снајдер уште тогаш можеше комотно да излезе. И баш зошто Алварез играл како крило, уште повеќе ја зголемува лошата оценка на Снајдер. Малиов ем како крило, го имаше на сите страни, беа направени неколку фаули над него за добри центаршутеви од прекин, постојано добро комбинираше со Маикон и имаше 2-3 добри ситуации за шут.

Никој не рече дека Алварез комотно може да го замени стариот Снајдер, ама овој од Наполи и денес од Лече, на грб може да го стави и да трча со него.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.454
Се ми е тоа јасно, знам јас дека на сила ја буткаме. Не очекувам да растура по терен. Ама пак да му се невиди, да не можеш една топка да упатиш до напаѓачите кога си на 25 метри од гол, да се ослободиш од играч и да шутнеш, да направиш барем нешто индивидуално... ништо. Не гледам јас желба во него. Само ги лупа топките и се расправа со кој стигне. Што се однесува до денешниот натпревар:

Мора некаков перформанс да покаже, и желба, како што покажуваше порано. Кај него и кај Маикон мотивацијата е проблем, за вториов нејќам ни да зборам, кога игра вака имам желба да го упуцаат од трибина.

Уште една сликица, така ми текна:

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Бене знае италјански а ние што не знаеме што да правиме? :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Vo pravo e Syn za Snajder za sve, uste poveke vo pravo e Io za deneshnoto izdanie na Snajche.

Mene me zagrizuva toa sto 2 godini ni traga ni glas od triplete Snajder. Mnogu treneri dojdoa i si otidoa, nikoj ne mu se pogode na Snajder... Ke molchime edna sezona, ke molchime na drugite slabi natprevari, ke molchime deka povreden, ama da mi se kurchi srede teren i posle da vika na intervjuto demek utre ke razgovaram so Ranieri zosto me izvadi, a pritoa ne pokazal nikakva igra 2 ebani godini, e toa e kapak za mene. Neka go prodadat be, go prodadovme Balo, go prodadovme Ronaldo, pa i Ibra koj togas za nas bese nesto sto Snajche nikogas individualno ne bil, ovoj go prodavam i ich oko ne mi trepnuva be. Ovoj se misli mnogu nad site drugi, non stop vika, vika vika. Ne znam koj bi dosol vo Inter posle zaminuvanjeto na Snajder, ednostavno treba nekoj shto ima madina da dojde i sam da prevzeme sve vo svoi race, deka momentalno igrame bez lider. Mozebi za megjusebe igrachite si imaat lideri, onaka mu se plashat na Zaneti zbor da mu vratat, ama pred ochite na drugite timovi ednostavno nemame lider vo timot. Ibra ni beshe lider, Eto isto, Murinjo bese iako trener, sega koj? Nikoj.

Nekoj reche deka treba formacijata okolu Snajder da ja napravime, i jas sum za toa, za toa bev uste koga Mur si otide, ama i da napravime taka ovoj pak ke se kurchi, toa garantiram. Najlosho od se e sto ovoj ni e edinstven klasa igrach, najblisku do ovoj se Mota, Maikon i Kambi.

30ti ke sme za eden saat, vi se veruva be deka nieden igrach ne donesovme? Ni trebaa 2-3 meseci za igrach od 2 milijoni da kupime, leee ejj :D

Maka mi e, inaku ke odev na postarata tema kade sto pisev uste pred 2 godini deka ni trebaat 5 starteri (togas ova), i me ismejuvaa tuka demek sum zaboravel na igrachite sto sme gi imale, deka so niv pred nekolku meseci (za togas) osvoivme sve sto mozese da se osvoi. Well fuck you fags. :D Mi se moze be, mi se moze (si znaete sami koi ste, ne ve pamtam po juzeri inache ke ve spomnev ich da ne se sekirate).

Kolku pari sme potrosile posle prodazbada na Mur vo Real, so tie pari odma posle negovoto zaminuvanje trebase da se investira.

Hell, koga ke mi tekne deka go izbrkavme Benitez zaradi Leo, zaradi noviot Ferguson, zaradi Bencho... Ama hej, vazno Branka si zema po 25 dena za pregovori za detevo bek sto igra Juan, nesto demek pustame faksovi po City pa koga ke ne odbijat odma Morati izleguva so zborovite "nikogas ne sme pushtile ponuda za Tevez"...

I da dojde Guarin (eve od muabetive vashi, inaku ne go znam kakov e voopsto), Zaneti mozno e da se sedne na klupa? I da dojde srbinov od City, imeto ne mi teknuva, bez razlika kolku e zver po taa strana, mislite vie deka Zaneti ke bide sednat na klupa? Nemojte zborovi deka Zaneti e najmalce kriv za sevo ova, site se ednakvo krivi a pogotovo dedovcite sto ne znaat da si go sednat gazot. Kolku podobro igravme bez Zaneti i Stanko. Sega edniov se povredi ovoj drugiov gleda rekordi da rushi... Epa vikaat karma imalo (iako za mene toa e bunch of crap talk), a za kapitenot nas toa znachi 2 pati ne go povikaa na svetskite prvenstva, neka crkne od maka da mu ebam taa mater, kojznae kolku ubavo mu bilo da go gleda martin palermo kako igra :D

Ama nie pak na krajot (i jas tuka nekade spagjam) ke go krivime Ranieri i ke im prostime sve na nashite igrachi, poso ovie ne znaat voopsto da gresat. Pred nekoe vreme im pishav na temata na real kako e mozno igrachi od kalibarot na: pepe, marcelo, kontrao, kur, gz, da igraat za niv.. ako pravam takva lista za Inter, 6-7 igrachi treba da igraat za nas, drugite site bez pari treba da gi dademe. Ranieri ima luzerski mentalitet, ne deka ima neshto vrska ova sto nasite ne znaat 2 pasa da svrzat, sve do ranieri e, on so negovata aura gi sprechuva pasovite...

p.s.

:pos::pos: kako sum se smeel ejj :D

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Fala :D

inaku epten kurnazi ste sto Syn, nikako ne mozam da ve gledam koga ste online :D
Gledam i Io isto napravil, so shifra :D

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Еве го овој пак со Занети... Напорен си, пукаш у празно. Не знам како, али једини си што го хејта. Ваљда не е до нас нешто, или е?

Да се постави формација околу Снајдер... Ајде де, ќе се постави. И после три утакмици кога ќе скине конци, околу кого ќе се поставува новата формација? Баш ми е мило што Раниери има муда да го седне Снајдер. Лео не можеше, Рафа уште помалце, па колку и да беше лош типов си тераше по свое и со секој се расправаше. Уште помило ми е што претходната серија ја направивме без Снајдер во тимот, колку да се спореди дека може и без Снајдер.

И сега пак Раниери е крив. До вчера, Раниери не извадил од гомна, денес пак тој е најголемата пречка. Па нели третото место ни беше целта?

D

draft

Гостин
Ranieri ima luzerski mentalitet, ne deka ima neshto vrska ova sto nasite ne znaat 2 pasa da svrzat, sve do ranieri e, on so negovata aura gi sprechuva pasovite...
Аман бе, се фати за таа аура како слеп за стап и у секој пост ја спомињаш. :D
Нашите не знаат 2 паса да сврзат, ова е точно. Сите гледаме дека немавме и уште немаме никаква игра, за шанси да не праам муабет, ни една шанса за гол не можеме да напраиме, ама пак некако даваме голови и тепаме (освен последнава). И сеа те прашувам, пак, како ги тепавме тие 8 по ред, на што се должеа победите? На формацијата на Раниери со 6 странични бекови, 2ца разбивачи и 2ца напаѓачи чекачи? Или на "глејте да не примиме гол, па ако даде Господ и дадеме гол, добро, ако не, има и други утакмици" тактиката. И среќата му се насмевна, даде Господ, аурата му проработи (бирај било кое од овие) и тепавме доста утакмици по ред. Ама среќата нема да му работи цела сезона, ќе дојде време коа ќе се доближи до конкурентите (дојде тоа време па денес помина, може пак ќе дојде :D) па лузерското во него ќе се разбуди и пак ќе завршиме 2ри во најдобар случај или 3ти во најлош.
Значи ова што го пишувам е заклучок од историјата на Ранко во другите тимови и мислам дека историјата ќе се повтори и сега. И чекам одговор на болираното.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Еве го овој пак со Занети... Напорен си, пукаш у празно. Не знам како, али једини си што го хејта. Ваљда не е до нас нешто, или е?

Да се постави формација околу Снајдер... Ајде де, ќе се постави. И после три утакмици кога ќе скине конци, околу кого ќе се поставува новата формација? Баш ми е мило што Раниери има муда да го седне Снајдер. Лео не можеше, Рафа уште помалце, па колку и да беше лош типов си тераше по свое и со секој се расправаше. Уште помило ми е што претходната серија ја направивме без Снајдер во тимот, колку да се спореди дека може и без Снајдер.

И сега пак Раниери е крив. До вчера, Раниери не извадил од гомна, денес пак тој е најголемата пречка. Па нели третото место ни беше целта?
Кај Рафа сам си седнуваше :pos: Еднаш дури и се онесвести :pos:

edit: Syn направил втор јузер ^ :pos:

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
●Масимо Мауро од Скајспорт24 за Снајдер и Интер:

“Веќе е видливо дека времето на Снајдер во Интер заврши,можеби
заедно со Интер.“

“Мурињо во неговото време беше многу добар,освои се што можеше
да се освои и си замина.Но и да останеше ќе ги сменеше сите играчи
и повторно Интер ќе беше силен,како Манчестер Јунајтед што го
прави тоа,на секои 3-4 години ги менува играчите.“

“Интер се плаши да го направи тоа,треба да се реновира тимот,да се
донесат нови играчи.Мислам деке време е Снајдер да замине.“
Нашиве играчи играат веќе 7 год и фаци се во клубот немат муда тренерите да ги заменат со млади јеее страсни сме :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Аман бе, се фати за таа аура како слеп за стап и у секој пост ја спомињаш. :D
Нашите не знаат 2 паса да сврзат, ова е точно. Сите гледаме дека немавме и уште немаме никаква игра, за шанси да не праам муабет, ни една шанса за гол не можеме да напраиме, ама пак некако даваме голови и тепаме (освен последнава). И сеа те прашувам, пак, како ги тепавме тие 8 по ред, на што се должеа победите? На формацијата на Раниери со 6 странични бекови, 2ца разбивачи и 2ца напаѓачи чекачи? Или на "глејте да не примиме гол, па ако даде Господ и дадеме гол, добро, ако не, има и други утакмици" тактиката. И среќата му се насмевна, даде Господ, аурата му проработи (бирај било кое од овие) и тепавме доста утакмици по ред. Ама среќата нема да му работи цела сезона, ќе дојде време коа ќе се доближи до конкурентите (дојде тоа време па денес помина, може пак ќе дојде :D) па лузерското во него ќе се разбуди и пак ќе завршиме 2ри во најдобар случај или 3ти во најлош.
Значи ова што го пишувам е заклучок од историјата на Ранко во другите тимови и мислам дека историјата ќе се повтори и сега. И чекам одговор на болираното.
Ne znaev deka ti go pisa toa, t.e. ne bese toa napisano do tebe, nego onaka pishav, site do eden ste krivi koga gubi inter :D :D, osven Vasko.

Nego za pobedive nisto ne rekov jas, drugi raboti kritikuvav. Mene mi e zborot do rakovodstvoto na timot, mnogu pogore od silata na Ranieri. Eden Juan edvaj go kupija za da go dadat vo Cezena. Ne znam kakov odgovor cekas za pobedite... Da ti recham na sreka - ne e taka, da ti recham na superiorna igra ni toa ne e vistina, da ti recham deka sme bile podobar protivnik ni toa ne e taka. Snajder ne igrashe golema uloga vo nikoja, toa mozam da ti recham. Formacijata, t.e. ne napravivme nikoja uber-dobra akcija za da recham deka e formacijata... Alvarez, Milito, Kambi i Cezar za mene se zasluznite za pobedite. Nikoj poveke.

Kajgana Shop

На врв Bottom