Случајни погледи/средби

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Целта на оваа тема е да си ги запишиме случајните погледи со некој/а кои сме ги размениле во текот на денот/неделата/годината и сте имале чуство дека можеби би можело да кликне нешто со таа личност кога би имало некој состанок.
Ај да почнам прв за да биде појасно на што целам.

Пред 3 дена чекав на семафори кога врнеше снег и од другата страна имаше некоја девојка со ескимска капа (оние што се со молтотекс по рабовите) и не можав да и го видам лицето. Кога помина покрај мене случајно се испулив во неа, видов дека ме обсервира и погледите ни се вкрстија, црна женска со црни очи, малку нискичка ама ептен убаво лице.

Вчера онде пред Нептун се разминав со црвенокоса девојка со плави очи и слично како и со црнава погледите ни се вкрстија и дури и се насмеа малку девојката.

Толку засега, мислам дека е јасно зошто е намената темата.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
пред некој ден со една малку нискичка,црнокоса девојка така се погледна,и јас се насмевнав и таа дури :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
И ако ти се насмеа ти веднаш заклучи дека сака да има секс со тебе :)
Темава не е за најт уан стенд :D, за тоа е потребно текила, не погледи и насмевки.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Тоа е „хемијата“ :) Ако почесто го гледаш и ќе се заљубиш. Дали ти се случило особата со која случајно се сретнуваш на улица, после некој ден да ја видиш на друго место и повторно да ја приметиш? И Скопје е мало за некои работи :)

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Тоа е „хемијата“ :) Ако почесто го гледаш и ќе се заљубиш. Дали ти се случило особата со која случајно се сретнуваш на улица, после некој ден да ја видиш на друго место и повторно да ја приметиш? И Скопје е мало за некои работи :)
Скопје е голем град и да налеташ на истата е тешко освем ако ти е во мало ...И мене една ми се смешкаше ама ме блокира на фејс.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Кој ќе проба повторно да и даде на темата сеирџиска конотација, ќе биде отстранет од дискусијата и ќе заработи казнени поени.
Just saying... :)

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Ова најчесто во воз ми се случува. Знам да се загледам во некоја девојка интензивно и да и' го ловам погледот. Ми се допаѓа тоа што во целата таа дистопија од старци, смрдливи вагони и исфлекани и нечисти сељаци знае да се најде и дотерана, убава девојка која мириса на...пролет. Like a gentle Pocahontas among a tribe of wild indians, ready and willing to flay your nose with their stench. Чувството кога мене и на мојата Покахонтас ќе ни се вкрстат погледите е прекрасно колку и чувството кога возот нема да задоцни и/или ќе биде полу празен.
Покахонтас понекогаш знае и да ми се насмевне, како да сака да ми каже дека, ако околностите беа поинакви, не бевме опкружени со стотици испотени орки и се возевме во автобус, можеби и ќе се случеше нешто помеѓу нас. Вака, принудени сме да бидеме трагичари во оваа транзициска транзитирачка железничка современа бајка.
На крајот, за да мојата бајка наликува повеќе на оние старо-германски, а не на лигавите преработки од браќата Грим, се појавува дечкото на Покахонтас, и' збуцува јазик до крајници и останува во таа поза добри пет-шест минути. Во таквите моменти, како и секој добар егоцентрик, јас се соочувам со реалноста дека Покахонтас е најверојатно од друг град и ако нешто се случеше меѓу нас немаше да трае долго, дека има малку закривен нос кој придонесува да наликува на вештерка, дека така пуштена косата ја прави да изгледа како некоја чистачка, дека е најверојатно курва и има гонореја.
And so, i win. Dodged a bullet. No regrets.

Најинтересна ситуација за случајни погледи и средби има опишано оној швабата, Ниче. Тој пишува како го погледнал амбисот, а богами и амбисот му возвратил. A tale of romance. :love:

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Досега не сум имал случајни средби ама погледи од девојчиња во град сум приметил често пати како ме погледнуват(сум ги фатил)сме си размениле погледи, ме интересира што преставуваат за вас случајнитете погледи?

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Целта на оваа тема е да си ги запишиме случајните погледи со некој/а кои сме ги размениле во текот на денот/неделата/годината и сте имале чуство дека можеби би можело да кликне нешто со таа личност кога би имало некој состанок.
Ај да почнам прв за да биде појасно на што целам.

Пред 3 дена чекав на семафори кога врнеше снег и од другата страна имаше некоја девојка со ескимска капа (оние што се со молтотекс по рабовите) и не можав да и го видам лицето. Кога помина покрај мене случајно се испулив во неа, видов дека ме обсервира и погледите ни се вкрстија, црна женска со црни очи, малку нискичка ама ептен убаво лице.

Вчера онде пред Нептун се разминав со црвенокоса девојка со плави очи и слично како и со црнава погледите ни се вкрстија и дури и се насмеа малку девојката.

Толку засега, мислам дека е јасно зошто е намената темата.
Знам една црвенокоса со плави очи. Розев шал, темно-плави фармерки и црн капут? Ако е тоа таа, you lucky man! Оваа што ја знам, кога ќе се насмее... My heart speaks in verses, my soul trembles like a little child! Не знам што ми е, ама такви очи ме соборуваат...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Дали ќе се најде јунак кој при описот на своето погледовкрстувачко искуство ќе каже дека притоа прозборел/а или оствариле каков-таков контакт?

Искрено, ми се читаат такви прикаски.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дали ќе се најде јунак кој при описот на своето погледовкрстувачко искуство ќе каже дека притоа прозборел/а или оствариле каков-таков контакт?

Искрено, ми се читаат такви прикаски.
На прва не, но како што и погоре напоменав се случило повторно да се сретнеме, па потоа да се запознаеме и така натаму.
Уствари киндер генерацијата денес не знае што се тоа погледи и запознавање па може ќе им биде чудно како се доаѓа до моментот симпатија без фб, скајп и кајгана форум. Да преброиш сите „случајни“ партнери им се „случајно“ виртуелно стекнати. Затоа темава има дури 5 мислења.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
В црква за Св. Никола сабајле на панихида јас излегував а таа влегуваше, таа се насмеа и јас се насмеав на врата гужва. А не ми беше ситуација многу за смеење претходно нешто поради силни чувства и емоции, ама таа ме насмеа затоа и голем впечаток :icon_lol:.

А

Антоние

Гостин
Ова се случи денеска околу пладне така.
Се шетам денеска низ центар, си бркам работа, кога од еднаш поминуваат две средношколки поред мене, такви во исти џемперчиња-униформи, изгледа од орце беа, и како се доближуваат накај мене се повеќе и повеќе ми се смешкаат.
Продолжувам по пат, си бркам работа кога поминува една ши...албанка со мајка и фатена за рака. Појма немате какво пиче. Едно дваесетина и нешто години. Долга пуцвал коса, розови усни, и тен. Можда била да скија негде(?). И таа ја гледам ми се смешка, ме јаде со поглед.
Продолжувам по патот, доаѓам до раскрсница и чекам да поминам, кога го гледам возачот на камион што чека зелено како ми се смешка. Беше така средновечен тип, носеше капче од горење...
Веќе почна малку чудно да ми станува.
Таков зачуден, поминувам пешачки и одам така збунето едно десетина минути се додека не поминав поред банката на Трифун која што има врата со отсјај и приметив дека изгледа прекрасно

тартар сосот на моите мустаќи.

Kajgana Shop

На врв Bottom