Australian Open, 11.01.2012 - 29.01.2012

Кој ќе биде годинешниот шампион на Australian Open, 2012 ?

• Новак Џоковиќ

Гласови: 24 40,7%
  • Рафаел Надал

Гласови: 14 23,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 18 30,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 3 5,1%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 3 5,1%
  • Ким Клајстерс

Гласови: 5 8,5%
  • Ли На

Гласови: 1 1,7%
  • Каролина Возниацки

Гласови: 9 15,3%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ненормални поени? Мислиш на оние поени во тај брејкот кога Ноле 3 пати погоди аут и еднаш мрежа при 5-4 предност? Да ги цитирам овие од Еуроспорт. Да беше ова бокс судијата ќе досудеше ТКО во корист на Надал.
Да си гледаше Еуроспорт на германски, српскиот знам што ќе рече.А најдобро кажува реакцијата на Ноле кога зеде тежок поен и почна да се крсти.Неможеше ни самиот да верува како играше Рафа во тој период.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
418356_10150509828755636_115433795635_9308615_897954557_n.jpg
:D
Ова па најјако :pos::pos:
409132_333026646729462_196058070426321_1084604_1956002580_n.jpg

Шала на страна, секоја чест за Ноле, но треба уште многу фурни леб да изеде за да ги стигне Федерер и Надал

I

Iblis

Гостин
Да си гледаше Еуроспорт на германски, српскиот знам што ќе рече.А најдобро кажува реакцијата на Ноле кога зеде тежок поен и почна да се крсти.Неможеше ни самиот да верува како играше Рафа во тој период.
Од англискиот коментатор излегоа тие зборови. Доста непристрасни беа дечките ТБХ.

С

сашенко

Гостин
Таа сликата во публика со светецот над Новак е најлудото нешто што го видел од тениски фанови:vozbud:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
За тие што серат за коментаторот... свесни сте што ќе се случува да имаме Македонец по гренд слемовиве така? :)
Не знам како не го разбирате.
Иначе да, признавам, денеска беше многу пристрасен, знаел да биде и понеутрален.
Нема среќа Надал брат, да не заврнеше овој сет ќе отидеше кај Надал 100% и тоа со 6-4
Боговите не се на ваша страна брат, јбг :S:S

Рафа како што кажа погоре има сила за уште еден натпреваp
Шефе, да не претеруваме сеа.
Надал има подобра кондиција од Ноле но да не заборавиме каков меч играше пред 2 дена Ноле, а каков меч играше Надал пред 3 дена.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Така доаѓа брат муабетот, сакам да кажам колку работел и дека годинава ќе биде стариот.

С

сашенко

Гостин
Анон брат, јас разбирам што прават србите, исти сме и ние.Само ние и србите сме способни за такви работи.Ние со кошаркарите и ракометарите го наполнивме нашиот интернет простор со "демотиватори" а исто и србите со Новак.Неможам да замерам на никого пошто се прават историски успеси и тоа е знак на голема радост и кој како знае си слави и го споделува тоа со светот.За коментатори на национална телевизија би разбрал и немам никаква замерка.За коментатори на спортски канали кои се емитуваат во повеќе земји не личи такво коментирање.ГРОБАРМКД те молам не ме цитирај пак за ова :icon_mrgr:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Да ми извинат фановите на Надал, но ако денеска не успеа Рафа да го победи Ноле, не верувам како ќе успее да освои гренд слем титула сезонава освен ако Ноле не се повреди или Федерер не му ги помати сметките како лани на РГ.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Браво Ноле!!! Честитки за Надал за борбеноста, заслужи почит. Знаев дека ќе биде ептен тежок меч за Ноле, дури Надал ми беше фаворит, после натпреварот со Мареј. Во последниот сет го гледав само првиот и последниот гем, не можам да коментирам, ама што пропушти Ноле во четвртиот сет, тоа пропуштил Надал во петтиот сет. Доминацијата на Ноле продолжува, ама ова навестува интересна сезона, Мареј изигра одлично и Надал денес беше над очекувањата.

И за крај, ова е тенис, на многу луѓе не им е местото тука. Ова е спорт на взаемно почитување, кога го вреѓате противникот само покажувате незрелост и недораснатост за овој спорт.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.923
Поени од реакции
16.196
Почна Надал да го собира сервисот за оваа година ..:icon_lol:
Реално кој и да го добиеше мечот немаше да биди незаслужено, сепак мило ми е што е тоа Новак, нормално како негов фан.
Сега се на ред Мастерсите.. долга е годината.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
За тие што серат за коментаторот... свесни сте што ќе се случува да имаме Македонец по гренд слемовиве така? :)
.
Нема шанси до толку да кења, нема шанси. Еве види со ракометов и кошарката. Овој претера бе, претера!

Србиве имаат национализам level. Greece за вакви работи!!! не генерализирам, не скокајте...

Честитки за Џоковиќ.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Јас сепак мислам дека ние многу повеќе "кењаме".

С

сашенко

Гостин
Да ми извинат фановите на Надал, но ако денеска не успеа Рафа да го победи Ноле, не верувам како ќе успее да освои гренд слем титула сезонава освен ако Ноле не се повреди или Федерер не му ги помати сметките како лани на РГ.
Баш со ова покажа дека е се поблиску до победа над Новак.Смени рекет, има промени во играта и денес покажа дека има работено многу и дека може да го победи Новак

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom