Australian Open, 11.01.2012 - 29.01.2012

Кој ќе биде годинешниот шампион на Australian Open, 2012 ?

• Новак Џоковиќ

Гласови: 24 40,7%
  • Рафаел Надал

Гласови: 14 23,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 18 30,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 3 5,1%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 3 5,1%
  • Ким Клајстерс

Гласови: 5 8,5%
  • Ли На

Гласови: 1 1,7%
  • Каролина Возниацки

Гласови: 9 15,3%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Да го освоеше Надал вториот сет, 99% беше негова победата. Сеуште не е ништо завршено, мора да се добие третиот сет, после тоа Ѓоковиќ ќе ги насочи своите мисли кон Индијан Велс, ако е доволно паметен, секако ;)
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 12:29 ---
Прегу глава ми е од овие смешни грешки на Надал, неузнедени, не ја допира мрежата ни на горната половина. УЖАС ! -.-

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Добро бе Србче овде има и други фанови, на класата тенисери не на еден што се испрди 1 година, не гледаш каква среќа имаше тој поен, можеше слободно 5:5 и после е друга приказна.Овој ќе биде многу тежок сет
Овакви коментари кога читам незнам дали да се смеам или да плачам...една година се испрдел, а пред тоа не беше никој и ништо, само 2 или 3 во светот не е тоа тоа нели!!
:)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Како може Надал вака со страв да игра, најлошото лежи во фактот што со тој страв и пасивна игра гледа дека ги губи поените ;) Пробај напад, силно, машки. Е сега бркај го да го вратиш брејкот ;)

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Ma pusti Pixa, ne mozes svakome da odgovaras. Vidis da ovde ima ostrascenih pojedinaca koji ne vide dalje od svog nosa. Njima mozes i da crtas, al nece promeniti misljenje posto se ono ne zasniva na sportskom navijanju i zelji da pobedi bolji, vec na nekakvoj iracionalnoj mrznji koja je neshvatljiva u ovakvim situacijama.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не ми филозофирај бе многу овде, и не ми пиши на српски.
Кога може на англиски, не гледам зошто да не може на српски...на некои теми и бугарски се пишува!!! важно е да се разбираме нели?!

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
haha, pa ovaj Makedonikus je stvarno nestabilan.
Ja se izvinjavam sto ne pisem na makedonskom, ali to je samo zato sto ga ne znam dobro pa ne bih da ispadnem smesan. Administrator je video kako pisem (i ja i jos jedna clan), i nije pravio problem. Ako admin kaze da to nije OK, necu pisati.
Niikoga ne vredjam, ne provociram, vec pisem kulurno i argumentovano, pa ocekujem da se i drugi ponasaju tako prema meni.

Molim Makedonikusa da me vise ne ometa u diskutovanju i prestane sa prozivkama na nacionalnoj osnovi.
Budimo ljudi i navijajmo sportski, postujuci jedni druge!

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Абе овај Надал само за на гилотина, јас мислам дека знам како би можел да изгуби 6-0 во 4. сет ;) Само нека продолжит вака и малце попасивно, ееееееееееееее толку не разбра дека со оваа игра лани 6 пати излезе како поразен -.-.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Сега ќе биде интересно да се види како ќе реагира Надал во четвртиот сет, во вториот и третиот беше апсолутно надигран, скоро во секој поглед.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Ma pusti Pixa, ne mozes svakome da odgovaras. Vidis da ovde ima ostrascenih pojedinaca koji ne vide dalje od svog nosa. Njima mozes i da crtas, al nece promeniti misljenje posto se ono ne zasniva na sportskom navijanju i zelji da pobedi bolji, vec na nekakvoj iracionalnoj mrznji koja je neshvatljiva u ovakvim situacijama.
А чудо шта ти тражиш баш сада на овоме форуму, па још из Србије?!

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
@Igorjos9
iako sam Noletov fan, mislim da bi do kraja meca trebalo da bodris svog favorita a ne da na pola odustajes jer vidis da gubi.
Navijati znaci biti u svakom trenutku uz svoj tim onodno svog favorita!
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 13:00 ---
А чудо шта ти тражиш баш сада на овоме форуму, па још из Србије?!
Pa pogledaj moje ranije postove, mozda ce ti biti jasnije zasto sam se registrovao ovde. ;)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
@Igorjos9
iako sam Noletov fan, mislim da bi do kraja meca trebalo da bodris svog favorita a ne da na pola odustajes jer vidis da gubi.
Navijati znaci biti u svakom trenutku uz svoj tim onodno svog favorita!
Па ова што го прави Надал е ненормално. Ни тие што ја водат статистиката не можат точно да ги избројат грешките, смешен е. Пасивен ко пи*ка и нека изгубит ко не може да научи дека со пасивна игра ќе го повтори резултатот од 2011 во мечевите против Новак и нека не се глупира и да се брука на секоја грешка на Ѓоковиќ скока Vamos ова она ... -.- играј тука агресивно, земи винер па викај вамос, во овај случај за сега не би требал ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom