Наше Маало

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Како мал гледав Трст виа Скопје,бушава азбука,мечето ушко,балум балум,њу погоди заец на мртв1 и мртв 2,бидејќи немаше други телевизии

Само едно е, едно е наше маало !
Еххх, времиња. Израснав со нив, Бушава азбука, народните приказни, а не со Долина на Волците, Шехерезад и Лисјата, како децава сеа.

Наше Малоо,Големи и мали тоа беа серии,се сеќавам како помал 100 пати ги гледав и пак ми беа интересни едноставно многу позитвно делуваа на мене,а не сега ПОЛАТ-Уби го Мемати одери му ја кожата
СУЛЕЈМАН-Потурчи се здраво е
ШЕХЕРЕЗАД-Ќе се ебеме ама не кажувај на никој а и плати ми
и после нездрава нација епа нездрава

Што толку сите ја хејтате генерејацијава, а се нервирате кога постари ќе ви речат дека многу сте забегале со технологијава, „во наше време немаше компјутери на улица си игравме“

Што толку сите ја хејтате генерејацијава, а се нервирате кога постари ќе ви речат дека многу сте забегале со технологијава, „во наше време немаше компјутери на улица си игравме“
Па пак таа е генерацијата,што е забегана со технологијата...
Ако се разбираме:D

Темава ме врати во детството, кога имаше што да се гледа на ТВ, а не сега децата не знаат што е детска емисија :)
Освен на горенаведените, се сеќавам и на „Чудовиштата од нашиот град“ , „ Тасе и Васе“ , репризи на „Втората смена“ и „Девојките на Марко“ , „Палавковци“ , „Опстанок“ , „Кире - Бананамен“ , „Хипо и Чипо“ , „Шарам Барам“ , „Белото Циганче“ и имаше една емисија т.е. серија не ми текнува како се викаше знам дека Кирил Андоновски глумеше човек кој „не ги сака“ децата и не им дозволува да си играат.
Големи и мали :)

Чудовиштата од нашиот град е најлегендарна :D
Лавови мои морски :D

Имаше некоја ваква тема на форумов кај што се потсетувавме на сериите и цртаните од детството.
На "Опстанок" колку имам плачено ехеееее

Имаше и други цртани како "Грашковци", "Чевлоград", "Карлсон лета", "Були були", "Козле Бозле", "Кловнот Бозо", па со тој роботот Микроби, па имаше една со едно куче, ептен мутаво нацртани :D
И доста Македонски емисии и кратки серијалчиња за деца постоеа. Истите ги вртат и ден денес.

Од музичките емсии за деца јас си ја гледав "Шек-шек", покрај легендарната "Дајте музика".

За распуст МТВ имаа солидна програма. Ѕвон беше одлична емисија. Пулси квизчето истотака беше одлично...
Или бар тогаш ни изгледале како одлични емисии...

Од сите овие само Бушавата Азбука не сум ја затекнал...

И јас сум од тоа време... :P :vozbud::vozbud:

Сите ги сакав, потогово Големи и мали...
ах...Стево,Тетка Донка, Важната, Диме Такси.. Буба, Марта.. Чичко Пандо.. :pos::pos:

Од дајте музика, уште ја памтам финтата со новчаникот и со рибарскиот конец, што секој ден ја правевме во маало и песната Зелката има кошули триста...:LOL:

Ѕвон и зимско рекративна програма за распуст не се пропуштаа.. :D

Па и Умни глава гледав, иако подпораснав малце...:vozbud:
Сите што ги набројавте ги гледав, не верувам дека има дете од тоа време што ги нема гледано.. :)

Ахх тие времиња... Израснавме во најубавото време и можам да кажам најздраво. Каде е сега таа МТВ. Сите емисии, серии и сл кои се правеа беа повеќе од одлични кои и ден денес се гледаат.. станаа култни.
Не пропуштав епизода од Бушавата Азбука, Дајте музика, Во светот на бајките, Големи и мали. После што имаше белото циганче, Втора смена
Ѕвон никако не се пропушташе (сеуште функционираат ама некако не е тоа што беше за жал), Пулсирања, за распуст Зимско рекреативната програма..
Да не ги заборавиме преубавите детски песнички од фестивалите кои исто така и ден денес се слушаат.
И после тоа уште правеа добри емисии (не толку колку другите ама сепак добри) Наше мало, Умни глави и сл.

А да и поради „Се плашите ли од темнината“ кловновите ми се морничави:pos::pos: многу сакав да ја гледам оваа серија иако се плашев по малку:pipi:

Се надевам дека некогаш МТВ ќе го врати стариот сјај

Од сите овие само Бушавата Азбука не сум ја затекнал...
Најинтересното си го промашил.......напамет ги имав научено, што правеа за секоја буква, сите епизоди на видео касети ми беа снимани:)
Класика се бе и никако да им текне пак да ги пуштат, децава денеска да видат што е интересно. А не сега кантерот и се им е рамно.

Најинтересното си го промашил.......напамет ги имав научено, што правеа за секоја буква, сите епизоди на видео касети ми беа снимани:)
.

Добро би било кога би можел тие епизоди некако да се префрлат на комјутер и да се стават на интернет :):)

Добро би било кога би можел тие епизоди некако да се префрлат на комјутер и да се стават на интернет :):)
Уште да знам касетите каде ми се наоѓаат......

^ Ице е стенд-ап “комичарот“? :)
Ок изгледаше типот, али негде ја заборавил смислата за хумор.
Ако е тој тој Ице...
Он топик:
@Hip.Hop_MKD
Ти чим ги ставаш у ист кош Дигимон и Мечето Ушко, тоа само една работа кажува...
Дека си растел у времето на Дигимон, а за Мечето Ушко ти кажувале по дома (твоите, брат/сестра) и викаш ај ќе го спомнам, иако си глеал епизода ипол и тоа на youtube :pos:

Наше Маало у принцип беше серија за да се намали целата тензија у државава со тогашната ситуација. Да се покаже дека луѓето без разлика на националноста и верата се добри, и можат да живеат заедно во слога. Единственото нешто што ги разликува се традициите....

“Драпај си меот“ со други зборови... Телевизорот да збори, ма немој :) :) :)
Америчка работа, класика... И целата серија под нивно покровителство ќе да беше...

Нинџа желки глеав јас ко мал, дајте музика исто, пулсирања, ѕвон (секој четврток македонски народни приказни - тоа беше доживљај), нормални цртани филмови, не ова јапанскиве сра*а
...што друго се гледаше у раните 90ти? ај потсетете... :)
Козле бозле, пинк пантер, мечето ушко, Кенгурчето опа опа, Бушава азбука, тарзан цртаните, Бозо кловнот, Атомскаржта мравка, Човекот птица, Приказните, Нинџа желки, Дајте музика, по патот со облаците...и еден мал милион други, 100 пати подобри од овие денес што се даваат... неможам ни да ги набројам уште 20 имам у глава....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom