Fringe
Скитник низ паралелни светови
- Член од
- 24 септември 2011
- Мислења
- 7.898
- Поени од реакции
- 3.006
Како мал гледав Трст виа Скопје,бушава азбука,мечето ушко,балум балум,њу погоди заец на мртв1 и мртв 2,бидејќи немаше други телевизии
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па пак таа е генерацијата,што е забегана со технологијата...Што толку сите ја хејтате генерејацијава, а се нервирате кога постари ќе ви речат дека многу сте забегале со технологијава, „во наше време немаше компјутери на улица си игравме“
Големи и малиТемава ме врати во детството, кога имаше што да се гледа на ТВ, а не сега децата не знаат што е детска емисија
Освен на горенаведените, се сеќавам и на „Чудовиштата од нашиот град“ , „ Тасе и Васе“ , репризи на „Втората смена“ и „Девојките на Марко“ , „Палавковци“ , „Опстанок“ , „Кире - Бананамен“ , „Хипо и Чипо“ , „Шарам Барам“ , „Белото Циганче“ и имаше една емисија т.е. серија не ми текнува како се викаше знам дека Кирил Андоновски глумеше човек кој „не ги сака“ децата и не им дозволува да си играат.
Најинтересното си го промашил.......напамет ги имав научено, што правеа за секоја буква, сите епизоди на видео касети ми беа сниманиОд сите овие само Бушавата Азбука не сум ја затекнал...
Најинтересното си го промашил.......напамет ги имав научено, што правеа за секоја буква, сите епизоди на видео касети ми беа снимани
.
Уште да знам касетите каде ми се наоѓаат......Добро би било кога би можел тие епизоди некако да се префрлат на комјутер и да се стават на интернет![]()
Козле бозле, пинк пантер, мечето ушко, Кенгурчето опа опа, Бушава азбука, тарзан цртаните, Бозо кловнот, Атомскаржта мравка, Човекот птица, Приказните, Нинџа желки, Дајте музика, по патот со облаците...и еден мал милион други, 100 пати подобри од овие денес што се даваат... неможам ни да ги набројам уште 20 имам у глава....^ Ице е стенд-ап “комичарот“?
Ок изгледаше типот, али негде ја заборавил смислата за хумор.
Ако е тој тој Ице...
Он топик:
@Hip.Hop_MKD
Ти чим ги ставаш у ист кош Дигимон и Мечето Ушко, тоа само една работа кажува...
Дека си растел у времето на Дигимон, а за Мечето Ушко ти кажувале по дома (твоите, брат/сестра) и викаш ај ќе го спомнам, иако си глеал епизода ипол и тоа на youtube
Наше Маало у принцип беше серија за да се намали целата тензија у државава со тогашната ситуација. Да се покаже дека луѓето без разлика на националноста и верата се добри, и можат да живеат заедно во слога. Единственото нешто што ги разликува се традициите....
“Драпај си меот“ со други зборови... Телевизорот да збори, ма немој![]()
![]()
Америчка работа, класика... И целата серија под нивно покровителство ќе да беше...
Нинџа желки глеав јас ко мал, дајте музика исто, пулсирања, ѕвон (секој четврток македонски народни приказни - тоа беше доживљај), нормални цртани филмови, не ова јапанскиве сра*а
...што друго се гледаше у раните 90ти? ај потсетете...![]()